Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (203)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší ztvárnění legendy jménem Monte Cristo. Myslím, že v žádném jiném filmu Gerard tak neexceloval, jak v tomhle. Je dobře, že to má 4 díly, je tam hodně podstatných informací.. Na tohle nedám dopustit už od 9 let.. tak moc se mi to líbilo.. Update k 22. 11. 08: Po připomenutí všech 4 dílů na DVD (byť v TV kvalitě, jiná se nedá sehnat), skončilo toto dílo u mne v TOP 10 seriálů. Tohle je totiž velice silný příběh o zradě, odplatě, lásce, pravdě a spoustě dalších věcech. A když si k tomu připočteme vynikající práci s hudbou, excelentní výkony všech zúčastněních a vynikající dabing z dílny ČT, není nad čím váhat. Dumas by byl jistě nadšen. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Či sa to podobá na knižnú predlohu alebo nie neriešim. Dôležité je, že príbeh tak ako tu bol predostretý dával hlavu aj pätu, pomsta zaujímavá a rovnako aj emotívna. Nehovorím, občas mi to prišlo zbytočne zložité a človek si musel dobre všímať postavy aby si ich zapamätal, no prípadné nedostatky vyvažuje pekná výprava, dobová atmosféra (aj keď miestami to budilo inscenačný dojem) a najmä fantastické herecké výkony. Dvojici Gérard Depardieu a Ornelle Muti to spolu veľmi pristane ako koniec koncov už veľmi dávno potvrdili filmom Posledná žena (1976) - ale to bola iná šálka kávy samozrejme. Inak len tak na okraj, pre mňa je Ornella Muti tá najkrajšia žena aká kedy chodila po tejto planéte a tu jej to neskutočne pristalo. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Zdařilé zpracování literární klasiky, opáčko bylo v mém případě nutné, viděla jsem tuto sérii kdysi dávno... Celý ten herecký ansámbl byl skvělý, stejně tak byl báječný nápad obsadit děti herců hlavních postav do jejich mladších verzí.. Ze začátku jsem se potýkala s tím, že mi Gérard Depardieu nepasoval do podvyživeného vězně, ale nakonec to se mnou uhrál velmi dobře.. Líbil se mi pochopitelně Bertuccio (Sergio Rubini) a musím zmínit Ornellu Mutiovou, na ni se hodně dobře kouká.. Jen ten upravený závěr byl trochu jako pěst na oko.. Nicméně výprava, kostýmy, hudba a celková atmosféra - to vše je krásné.. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Hoci zo zaciatku az neprijemne zrychlene, nasledne vsak celkom kniznej predlohy drziace spracovanie. Ocakaval som velkolepejsi nastup na cestu pomsty, ci zavan orientu. Napriek tomu vsak podareny Monte Cristo. Kiez by spravili remake v ktorom by z Dantesa vyzarovalo odhodlanie a nezmieritelnost tak, ako v knihe. Skoda. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Depardie jako hrabě Monte Christo? Překvapivé, ale překvapivě funkční. ne tak démonicky dokonalé jako Chamberlain , ale na druhou stranu je tohle asi nejlepší zpracování Dumasova románu. Je to sice seriál z dob, kdy televizní tvorba vypadala hodně televizně a slovo quality tv vzniklo až o pár let později, ale jako odvyprávěný příběh poutavé. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama