Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(TV film)
  • Česko Hrabě Monte Christo (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Edmond Dantes (Richard Chamberlain) môže ďakovať životu za tak rozprávkový život. Nielen kapitánska hodnosť, ale aj milovaná Mercedes (Kate Nelligan) sa čoskoro natrvalo stanú súčasťou jeho života. Čosi tak rozprávkové však ktosi môže aj závidieť. Fernand Montego, vzdialený príbuzný a tajný ctiteľ Mercedes má všetky dôvody na to, aby Edmondove plány prekazil. Nespravodlivé obvinenie z lojality Napoleonovi je Dantes odsúdený na kruté väzenie v samote na vzdialenom ostrove. Po viac ako desiatich rokoch sa mu podarí dostať na slobodu a vydať sa hľadať ukrytý poklad. To všetko vďaka Abbé Farriovi, väzňovi a učiteľovi, ktorý sa pre Dantesovu slobodu obetoval. Teraz, ako majiteľ pokladu s novou identitou grófa Monte Christo prichádza pomstiť nielen svojich stratených desať rokov, ale aj smrť svojho otca. A v neposlednom rade prichádza opätovne získať ruku krásnej Mercedes... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (108)

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Knihu jsem nečetl a films Maraisem jsem neviděl, takže těžko porovnávat. Nicméně, co se týká tohoto zpracování, velice se mi líbí, viděl jsem už několikrát. Chamberlain je velice charismatický a jako prošedivělý hrabě fakt docela "drsný". Děj má spád, dobře jsem se bavil, bylo to i nápínavé a byla to radost sledovat. Já jsem spokojen! Howgh! ()

mosem 

všetky recenzie používateľa

i přes nespornou snahu režiséra a herců v titulních rolích nemůži film dosáhnout úrovně knihy. Jeho pojetí jako televizního filmu se nemohlo odrazit v různých zkratkách, náznacích a nedotaženostech. Film lze doporučit ke shlédnutí o dovolené, kdy potřebujete zaplnit čas, ale ne v době, kdy od filmu očekáváte něco hodnotného. Pokud máte tyhle nároky, sáhněte po jiném titulu - nebo si přečtěte knihu. Přemýšlel jsem nad tím, jestli je na tom lépe ten kdo si nejprve přečte knihu a pak zhlédne film, nebo naopak. Kdybych byl před toto volbou, sám nevím, kterou bych si zvolil. ()

Reklama

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelný spád, přímočarý děj a nepřítomnost jediné zbytečné scény, zbytečného slova nebo i jen gesta, což se bohužel nedá říci o mnoha jiných filmových zpracováních tohoto příběhu a podle mého názoru ani o slavné knižní předloze. Co je na tom, že samotný příběh se nám na druhý pohled asi příliš věrohodným zdát nebude a samotná pomsta zůstane pouze silně šablonovitým náčrtem. Když už toto dílo "továrny na lidská dramata" točit, tak do něj asi musíme zahrnout trochu nadsázky nebo ironie, nebo se neubráníme zívání či nevhodně způsobenému úsměvu. Nic z tohoto nám tu nehrozí, a proto se podle mě jedná o nejlepší zpracování Hraběte Monte Christa, které jsem kdy viděl. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Abych pravdu řekl, tak jsem Hrabě Monte Crista viděl zfilmovaného stokrát lépe, zajímavěji, a prostě celkově originálněji než je tato adaptace, která rozhodně není špatná, jen je to prostě průměr průměrovatý, který ničím nenadchne, ba ani hereckými výkony, v čele Richarda Chamberlaina. Proto jsem se ani na další jeho filmy nechystal. Možná vypadá na zajímavého herce, ale přitom se nestačím divit, jak je to všecko i s ním průměrné. Hrabě Monte Cristo na jiný ale přesto naprosto stejný způsob, tak trošku o ničem. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nebuďte príliš milosrdný, pane. Boh vám bude závidieť.“ Keby som mal vybrať jedinú knihu na svete, ktorá by mala prežiť koniec sveta a dožiť sa príletu dobrých mimozemšťanov, do najužšieho výberu by sa dostal Gróf Monte Christo. Dumasova kniha je geniálna. Obsahuje DESIATKY postáv, z nich KAŽDÁ má svoj príbeh a skôr či neskôr nám na KAŽDEJ začne záležať. To je kruté a skvelé zároveň, pretože dobro je vďaka tomu do nemalej miery svinské a zlu sa dá svojím spôsobom porozumieť. Takže nás paradoxne desí, ako hrôzostrašne vychádza tajomnému grófovi jeho detailne naplánovaná pomsta. Tá knižka je krásna a monumentálna. Dumas musel dušu zapredať diablovi, pretože tak dobre písať žiadny človek nemôže. Filmy a knižky o pomste vznikajú dodnes, ale ich matkou je práve Gróf Monte Christo (mnohé sa k nemu otvorene hlásia – SPÁČI). NIKTO (už z čisto logických dôvodov) NEMÔŽE napísať LEPŠÍ príbeh pomsty. Prepáčte za dlhý nefilmový úvod, ale ono to s filmovými adaptáciami tohto gigantického románu (a že ich je) súvisí. Ťažko povedať, ako snímku s Richardom Chamberlainom (tie jeho modré oči by ho museli prezradiť!) prijmú ne-čitatelia. Myslím si, že sa k nej budú trpezlivejšie správať skôr tí, ktorí knižku čítali a filmu mnohé odpustia. Kým „bežný divák“ bude znudene pozerať priemerný príbeh o pomste, znalec knižky sa bude tolerantne usmievať nad zjednodušenou zápletkou. Ale treba povedať, že ak musel scenárista vtesnať stovky strán do dvoch hodín, a to musel, urobil to asi tak dobre, ako sa tá masakra previesť dala. Všetko má logiku, miesto, motiváciu. Lenže napriek silnému hereckému obsadeniu (Pleasence, Curtis) a kvalitnej výprave, môže byť kvalitnou filmovou adaptáciou len 200-minútová verzia (narážam na rôzne televízne mini-série, ktoré som v čase písania týchto riadkov nevidel). Najviac mi prekážala stručnosť – gróf sa musí pomstiť minimálne štyrom ľuďom, no žiadny z nich nie je (vzhľadom na minutáž) dostatočne vykreslený a tak strávi na plátne 10 minút, čo je pre príbeh pomsty, kde zloduchov musíme poznať (iba tak ich môžeme dôveryhodne nenávidieť), zásadný problém. Ale ak to porovnáme s tým humusom, ktorý v roku 2002 vymočil Američan Kevin Reynolds, nie je to úplne beznádjené. DODATOK 2. 4. 2010: Videl som televíznu mini-sériu s Gérardom Depardieuom a nemám slov, napriek tomu pri tejto verzii ponechávam 60%, ale len čo budete mať možnosť vybrať si medzi Chamberlainom a Depardieuom, nerozmýšľajte. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama