Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (203)

Wishkah 

všetky recenzie používateľa

Skvělý příběh, skvělé herecké představení a v českém znění neuvěřitelně skvělý Miroslav Donutil. Tohle zpracování se mi opravdu moc líbilo a seděl sem u něj po všechny ty čtyři večery se zatajeným dechem. Myslím že těch pár nedostatků jako krátká doba ve vězení nebo sladký šťastný konec naprosto překonává Depardieho herectví a to jak si díky němu Monte Christo vychutnává pomstu je geniální. Navíc velice oceňuju nápad, kdy mladého Dantese s Mercedes hráli potomkové Depardiueho a Mutiové Guillame Depardiue a Naike Rivelli. Nejlepší zpracování Monte Christa ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Tyhlety příběhy ze zašlých dob, kdy muži bývali nezlomní, láska bez předsudků a pomsta se řádně vychutnávala, jsou nedostatkovým zbožím. Pokud to ale někdo dokáže natočit tak, že vám nevadí ani televizní zpracování a máte bez debat jednu z nejlepších knih světové literatury, není co řešit. Nečetl jsem ji, ale můj otec, jenž je znalcem Dumasovým, mi osvětlil vše. Souhlasím s Gimlim. -BYLA TO KRÁSNÁ NOC. -KRÁSNÁ, ALE KRÁTKÁ. ()

Reklama

P. J. D. 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní ztvárnění celosvětového bestseleru. Filmy Francouzi prostě točit umí, to se musí nechat. Hlavní hrdinu, kterého ztvárnil Depardieu je zahrán skvěle, jak tento herec jenom umí. Ani záporné postavy nejsou o nich horší. Kamera tu přímo exceluje a špatná není ani hudba. Co mi ale vadí je ta televizní kvalita, která tomu podráží nohy. 4/5. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Lenže ja som NIKDY nechcel byť Monte Christo, Bertuccio. Je to strašný, neľútostivý muž bez štipky citu. Ja som chcel byť len Edmond Dantes, ale oni mi to nedovolili. Tak som gróf Monte Christo. A dnes to bolo posledný raz, čo hovorím ´odpúšťam ti´.“ UŽ NIKDY NECHCEM VIDIEŤ ŽIADNEHO INÉHO GRÓFA MONTE CHRISTA, AKO TOHTO. Samozrejme to nesplním, človek je tvor zvedavý, ale aj keď je dosť trápne odsúdiť niečo predtým, než to uvidím, skutočne sa mi nechce veriť, že niekedy ešte môže vzniknúť lepšia adaptácia klasického románu Alexadra Dumasa. VYNIKAJÚCE spracovanie svojím spôsobom GENIÁLNEHO románu s tuctami dôležitých postáv a stovkami udalostí, zvratov a zdanlivo len vedľajších a pre dej nepodstatných zápletiek (v rafinovanom pláne pomsty však na všetkom záleží), od skvelých hercov cez dialógy, výpravu, postavy, proste ma to šialene bavilo a len sa EŠTE VIAC ukázalo, aká zúfalá je táto a táto adaptácia. Strhujúce spracovanie od prvej do poslednej minúty. Ešte dodám, že ma nadchlo aj to, že tvorcovia nezabudli na dve v románe kľúčové veci, na ktoré iní filmári často zabúdali, alebo sa na ne rovno vykašľali – Deus ex machina v podobe „orientálnej princeznej“ a verný Bertuccio v podaní talianskeho herca Sergioa Rubiniho, ktorý je grófovi vyrovnaným spoločníkom, často v ňom v poslednej chvíli upokojuje monštrum a nachádza znova človeka, ktorý sa môže ešte stále naučiť odpúšťať. "Vstaň! Nerád vidím ľudí na kolenách." ()

Damiel 

všetky recenzie používateľa

75 % - Ač na seriály normálně nejsem, tenhle jsem rozkoukal z dlouhého času jednoho lednového večera roku 2002 v libereckém hotelu Babylon a po návratu domů jsem si nenechal ujít ani zbytek. Až na ten "koupací konec v moři" to bylo na poměry televizní adaptace hodně dobré. Myslím, že větší časový prostor poskytuje tematice pomsty hraběte Monte Christa lepší vyznění než celovečerní film (to je taková rychlokvaška). ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama