Reklama

Reklama

Akty X

(seriál)
  • Česko Akta X (viac)
Trailer 4
Dráma / Horor / Thriller / Mysteriózny / Sci-Fi / Komédia
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrajú:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(11) / Epizódy(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenzie používateľa Gardenboy k tomuto seriálu (10)

Akty X (1993) 

Akty X sú jeden z najlepších seriálov v histórií televízie. Prvé dve série sa právom považujú za to najlepšie, čo sa dá vidieť. Seriál si drží vysokú úroveň až do nejakej 6 série, potom to ide rapídne dolu vodou v rátane raitingov. Za spomenutie stoja diely "Hniezdo", "Tiene", "Ľad","Lazar","Shapes","Darkness Falls","3","The Host","Colony","Dod Kalm","Memento mori","Synchrony","Home","Monday","Koniec","Počiatok",,"William","Zakladateľová mutácia","Familiar","Nič netrvá večne". Tento seriál je legenda. Hodnotenie jednotlivých sérií : 1. séria 4*, 2. séria 5*, 3. séria 4,5*, 4. séria 5*, 5. séria 3,5*, film 5*, 6. séria 4*, 7. séria 4*, 8 séria 3,5*, 9 séria 3*, film I want to believe 2,5*, 10 séria 2*, 11 séria 4* ()

Season 1 (1993) (S01) 

Prvá séria bola rozjazdom. Síce je považovaná za legendu, ale to len preto, že bola prvá a šokovala. To čo prišlo neskôr bolo ďaleko lepšie po všetkých stránkach. Preto si musím nechať rezervu v hodnotení. Je to za 4* ()

Season 2 (1994) (S02) 

Tu sa už príbeh naplno rozbehne a začínajú sa objavovať mytologické epizódy, ktoré rozvíjajú príbeh na pozadí jednotlivých prípadov. ()

Season 3 (1995) (S03) 

Čím ďalej tým lepšie, ale pre niekoľko divných, akože "humorných" alebo jednoducho len opäť divných epizód nemôžem ísť na plné hodnotenie. ()

Season 4 (1996) (S04) 

Pre mňa najlepšia séria doteraz. Dovolím si tvrdiť, že bez slabých momentov. Ešte aj humorná epizóda Small Potatoes ma dostala. Paráda. Zbožné prianie aby 5 séria pokračovala v tomto smere. (Ja viem ... ja viem ... :( ) ()

Návrat (2016) (S10) 

Jediný dobrý diel? Slabé, veľmi slabé. Mytologické diely jak z pendolína, čo tam robila "vtipná" epizóda a dva scenáristicky veľmi slabučké diely. Takto si comeback nepredstavujem. ()

Môj boj (2016) (S10E01) 

A prečo nie? Konšpiračná teória o ovládnutí sveta oligarchami upgradeovaná o UFO zložku. Šílene pritiahnuté za vlasy, ale vychádzajúce pravdepodobne z reálnych základov. Teda okrem toho UFO. Je to natočené "starým" štýlom na ktorom si Akty X vybudovali svoju slávu. A prekvapujúco to funguje aj po dvadsiatich rokoch. ()

Mutácia zakladateľa (2016) (S10E02) 

Parádny diel, ktorý zase naráža na šílene prekombinované konšpiračné teórie. Keby tvorcovia mierne ubrali plyn a trochu zjednodušili hlavný dej, tak to mohlo byť za 5* ()

Season 11 (2018) (S11) 

Hodnotenie v modrých číslach je pre túto sériu kruté a neadekvátne. Porovnajte to so sériou 10, naozaj na tej istej úrovni? Minimálne 6 dielov úplne parádnych (Plus jedna, Ghouli, Kote, Sledujúci, Dúverne známy démon, Nic netrvá večne), dva celkom uchádzajúce mytologické, jeden nepodarený a jeden komediálny (rozumej trápny). Výsledok nie je vôbec tak slabý. Za mňa 4*. ()

Súvisiace novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (viac)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (viac)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (viac)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (viac)

Reklama

Reklama