Reklama

Reklama

VOD (1)

Po pätnástich rokoch sa Mulder a Scullyová znovu schádzajú pri vyšetrovaní Aktov X, ktoré sú znova otvorené. Nový prípad ich zavedie do výskumného strediska Nugenics Technology. Hneď ráno po príchode do práce spáchal samovraždu mladý vedec dr. Sunjay, ktorý si v akomsi strašnom záchvate prepichol hlavu nožom na listy a tesne pred smrťou na ruku napísal dve slová - Mutácia zakladateľa. Jeho výskum je tajný, pretože ho financuje ministerstvo obrany. Ako sa ukáže, vo výskumnom stredisku dochádza k pochybným experimentom na geneticky upravených detských pacientoch, z ktorých niektorí majú nadľudské schopnosti a ovládajú telekinézu. Zistené skutočnosti v agentoch vyvolávajú spomienky nielen na staršie prípady z Aktov X, ale aj na ich spoločného syna Williama, ktorý sa narodil s genetickou mutáciou a neskôr ho uniesli neznáme sily, ktorých obeťou sa pred pôrodom stala aj Scullyová. Všetky tieto prípady súvisia s mimozemskou DNA, ktorú pri tajných vládnych experimentoch vložili vedci do ľudských embrií v snahe vytvoriť hybrid človeka a mimozemšťana. Mulder a Scullyová musia zistiť, či stoja pred ďalšou z vládnych konšpirácií, alebo majú do činenia "len" s novodobým doktorom Frankensteinom, ktorým je garant výskumu, lekár Augustus Goldman, ktorého všetci prezývajú "Zakladateľ". (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (30)

venison 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S01E02 - Dětské, moderním filmem nenasáklé, oči se jen tak vrátit nedají.. Z původního seroše "Akta X" si dějové příliš nepamatuji.. Spíš jen tu chladnou atmosféru a ledové hrdiny, kteří si chladnokrevně drží odstup a s osobním nasazením se snaží celé záhadě přijít na kloub.. Po pilotním díle jsem si asi už trochu zvykla, nebo si zvykl režisér, ale druhý díl u je povedenější.. Je to stále návrat do devadesátek formou, obsahem i tempem, ale konečně se tam začíná na pozadí rozvíjet nějaká minimální zápletka.. Zatím mne to střídmě baví :-) ()

helraiser 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Paráda, oproti předchozímu dílu opravdu velké zlepšení. Experimenty, zmínka o syndikátu atd. prostě paráda i když zde se objeví jistě nesrovnalosti s předchozími řadami, především ve zmínce o syndikátu, který se prý snažil stvořit hybrida člověka a mimozemšťana a jenž prý neuspěl, což ovšem jak každý fanoušek ví není pravda. Celkově jsem ovšem s tímto dílem opravdu spokojen a nostalgicky vzpomínám na staré dobré Akta X a na zmiňovaný syndikát. Tentokrát palec nahoru. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Akta X jsou zpět v plné síle. Ponurý feel 90. let je nedotknutelný a asi se nám už nevrátí, ale ta specifická atmosféra tam pořád je. Hlavní dvojka zestárla, změnila se, ale pořád to jsou oni a po tolika letech řeší další "rutinní" případ. Ale je opravdu rutinní? To je přesně ono. Náznaky. Ten koktejl, který táhl celých 9. sérií a který tak chyběl úvodní epizodě 10. řady. Nechybí ani zdravá míra konspirace, pomrkávání na fandy, charakteristický svit baterek a dokonce ani troška morbidního humoru. A hlavně, chemie konečně začíná naplno fungovat. ()

Baron Noktur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dejovo menej kompaktný diel, ale zato oveľa hororovejší. Táto časť sa nevie rozhodnúť, či chce byť mysterióznym thrillerom, alebo rodičovskou drámou. Aj keď ani jednu z týchto dvoch vecí nedotiahne do skutočného konca (predsa 45 minút je 45 minút), obe pracujú s tým, čo majú, na vynikajúcej úrovni. To dáva nádej, že sa časom dočkáme skutočne skvostných epizód. Netreba zabúdať, že ani pôvodný seriál nevyrukoval s tým najlepším hneď na začiatku, to ani náhodou. Poteší hlavne Duchovny, ktorý tu už vyzerá ako pravý Mulder a znova cítiť tú jeho zapálenosť pre vec. Dejovo síce na môj vkus roztrieštené, ale inak je to parádny diel. Neviem sa dočkať na ďalšie. Moja mladosť úplne ožila. A nie je za tým len nostalgia, tieto diely majú skutočne ducha a šťavu pravých Aktov X! ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Akty X boli opäť otvorené a agenti Mulder a Scullyová tentokrát prešetrujú smrť vedca, ktorá ich privedie až k možnej účasti vládnej skupiny na genetických experimentoch s deťmi. Mulderove vtipné poznámky už vyznievajú akosi sucho, Scullyová už tiež svoju skepsu neprednáša s takým presvedčením, akurát Skinner akoby zub času zastavil a jeho prejav sa takmer nezmenil a takmer ani výzor. Imidž je nanič. To zrejme ovplyvnilo aj tvorcov jejto epizódy, lebo superschopnosti tínedžerov sú celkom v móde (Maze runner,som číslo štyri,marvel) a zrejme sa snažili osloviť aj mladšiu degeneráciu. (nie je to preklep) Desiata séria sa márne snaží nadviazať na úspech, s akým do povedomia divákov vstúpila. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama