Reklama

Reklama

M.A.S.H.

(seriál)
  • Česko M*A*S*H (viac)
USA, (1972–1983), 108 h 15 min (Minutáž: 25–120 min)

Tvorcovia:

Larry Gelbart

Predloha:

Richard Hooker (kniha)

Scenár:

David Isaacs, Ken Levine, Richard Hooker, Larry Gelbart (viac)

Hrajú:

Alan Alda, Wayne Rogers, Mike Farrell, McLean Stevenson, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(256)

Obsahy(1)

Na slovenské obrazovky sa vracia M*A*S*H, kultový seriál o živote osadenstva vojenskej poľnej nemocnice v období Kórejskej vojny. Divákom dáva jedinečnú možnosť nahliadnuť do každodenného života lekárov, sestier a vojakov. Postavy seriálu čakajú v prostredí vojny mnohokrát aj veľmi dramatické momenty, aj napriek tomu ich však dokážu prežiť s nadhľadom a humorom. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa drackula k tomuto seriálu (12)

M*A*S*H - Úvodní epizoda (1972) (S01E01) 

Keď som zistil, že tento seriál je na Disney plus, s prvou epizódou som dlho neváhal. A stále to funguje. Hláška za hláškou človeka valcujú aj keď ich už pozná skoro naspamäť. "Tihle dva ničí tuhle válku nám všem." Naozaj skvelý začiatok. 100% Disney plus ()

Na trh (1972) (S01E02) 

"Neuhádnete drěvo." - "Dub?" - "Neee, je to dub." Úskalia logistiky v praxi niekedy dotiahnuté do absurdna. Pohľad na otvorenú kanceláriu a letiaci stôl na nezaplatenie. Disney plus ()

Requiem pro lehkou váhu (1972) (S01E03) 

"Otče, máte pro něj nejakou radu?" - "Modlitbu..." Podpisovanie prázdnych papierov, duel o sestričku, či už boxerský, alebo v réžii hlavných táborových zvodcov. Plus, páči sa mi ich nastavenie - nič nie je nemožné. Všetko sa vybaví. Disney plus ()

Šéfchirurg kdo? (1972) (S01E04) 

"This place is a madhouse, Henry! A nut farm!" - Toto bola naozajstná divočina! Húsenková dráha absurdných nápadov, z ktorých Klinger sa ujal dokonca dlhodobo. Paráda. Disney plus ()

Služka (1972) (S01E05) 

"I ask God to bless you. I say that to please the sisters, I'm a Buddhist person." Aj o komplikovanej téme akou sú ľudské práva, vykorisťovanie a podobne, sa dá natočiť epizóda s nadhľadom a humorom. Disney plus ()

Yankee Doodle Doktor (1972) (S01E06) 

"We win some, we lose some." Nikto nedokáže idealizovanú predstavu prefackať efektívnejšie a vtipnejšie ako Hawkeye. A nikto sa nevie prepnúť z módu dokonalej zábavy na mód toto je naozaj vážne. Disney plus ()

Banány, krekry a oříšky (1972) (S01E07) 

"This is the Army. Nobody can do the best they can." Príbeh jedného obyčajného armádneho šialenstva, ktoré spôsobil obrovský tlak a únava. A opäť je to podané s absurdným humorom a gráciou. Disney plus ()

Kovboj (1972) (S01E08) 

"Jeep crash. Tent... boom... crash... kill." Henryho zúfalstvo a nervová labilita má v sebe obrovský komendiálny potenciál. A najmä keď mu ide o život. Čítanie dopisu do helikoptéry je top moment. Disney plus ()

Henry, prosím, vrať se domů (1972) (S01E09) 

"You people, you great doctors and you swell gals, who made this possible, are just too numerous to mention, but I'm mighty grateful to all of you - right down to my Right Hand, Cpl. Radar O'Reilly, who incidentally is in command of this unit, and just uses me as a front." Henry Blake skvele vystihol silu vojenských úradníkov. Zároveň by som poprosil jeho prejav v plnej dĺžke ako audioknihu. Určite by to bol skvelý liek na nespavosť. Disney plus ()

Nenávidím tajemství (1972) (S01E10) 

"Ho-Jon, the elixir of life! Drinks for me and my men, and water for our horses!" Túto epizódu mal ťahať Hawkeye, ale top moment mal na starosti Henry a jeho romantické odovzdanie nového navijaku. Možno prvé kvalitatívne zakolísanie, ale nič závažné. Disney plus ()

Bakteriologická válka (1972) (S01E11) 

"I'm only paranoid 'cause everybody's against me."  Asi každý by chcel mať tak tvrdý spánok ako Frank. Krásny príklad toho čo všetko môže napáchať jeden tajný odber krvi a aký dokáže byť Radar kreatívny pri získavaní času a priestoru, jednoducho, pri zdržiavaní. Disney plus ()

Drahý otče (1972) (S01E12) 

"Father Mulcahy: Shh-shh-shh. He's exhausted. // M.P.: OK. Where's the guy that exhausted him?"  Keď Hawkeye píše dopisy svojmu otcovi, vždy to stojí za to. Množstvo drobných línií sa ťahá celou epizódou a top je určite Radarov džíp, prípadne Henryho prednáška. Záverečný prílet Santa Klausa je už len čerešničkou na torte. Disney plus ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (viac)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (viac)

Reklama

Reklama