Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (11)

Mandalorián (2019) 

Blesk z čistého neba! Tak sa nenápadný seriál javí pri všetkom tom marazme, ktorý do sveta SW vniesli posledné filmy. Okrem menej výraznej prostrednej pasáže som si prvú sériu doslova užíval. Inšpirácia spaghetti westernami, podmanivá hudba, humor, svižná akcia, roztomilá postava The Child (ktorého už dnes asi nikto nenazve inak ako Baby Yoda;), dôraz na rôzne rasy SW univerza formujú dokonalý mix, ktorý musel potešiť drvivú väčšinu SW fanúšikov, ku ktorým sa napriek sklamaniu z posledným filmov stále radím... ()

Kapitola 1: Mandalorián (2019) (S01E01) 

”I can bring you in warm or I can bring you in cold.” Luxus. Po posledných dvoch Star Wars filmoch pôsobí The Mandalorian ako blesk z čistého neba. Aspoň teda po úvodnej epizóde. Absencia Sily vôbec nevadí, ba práve naopak. Pedro Pascal v mandalorianskej zbroji, ktorú som si už obľúbil pri sledovaní Janga a Bobba Fetta, to zdá sa hravo utiahne. Spokojnosť panovala od úvodnej scény až po štýlové záverečné titulky s artworkami v pozadí. Jediné negatívum je zatiaľ len kratšia dĺžka otváracej epizódy... ()

Kapitola 2: Dieťa (2019) (S01E02) 

”You need to drop your rifle.” ”I'm a Mandalorian. Weapons are part of my religion.” Druhá epizóda svojou kvalitou navodzuje na skvelý pilot. S jedným (ne)patrným rozdielom. Na scéne sa tentokrát už objavila Sila a v nepatrnom zdvihnutí ruky “baby Yodu” ju bolo cítiť viac ako v úvodných dvoch filmoch novej SW trilógie. Bravó! ()

Kapitola 3: Hriech (2019) (S01E03) 

“This is the way.” Epizóda III: Mandaloriani vracajú úder... ()

Kapitola 4: Útočisko (2019) (S01E04) 

Prvé sklamanie. Dvaja statoční bránia dedinku chudobných farmárov pred útokmi banditov. Inšpirácia seriála westernami mi v predchádzajúcich častiach nevadila, ba práve naopak. Teraz tomu však citeľne chýbala originalita. Tak snáď sa ďalším dielom vrátime do starých dobrých koľají... ()

Kapitola 6: Väzeň (2019) (S01E06) 

”Well, Mayfeld - he's one of the best triggermen I've seen. Former Imperial sharpshooter.” “That's not saying much.” “I wasn't a Stormtrooper, wise-ass!” Po predchádzajúcich dvoch epizódach, kedy seriál prestupoval tak trochu na mieste je Mandalorian opäť späť v najlepšej forme... ()

Kapitola 8: Vykúpenie (2019) (S01E08) 

"You have suffered damage to your central processing unit." "You mean my brain." "That was a joke. It is meant to put you at ease." Áno, malo to niekoľko klišé a záverečnú scénu som presne očakával, ale ono sa na to celkovo tak krásne pozerá, že tomu nemôžem dať menej ako plnú paľbu. Úvodná scéna so scout troopermi bola božia. Svižná akcia, stále rovnako roztomilé The Child aka Baby Yoda a niekoľko emotívnych momentov. Sila Star Wars je tom, že dokáže diváka citovo pripútať aj k droidovi. Táto schopnosť súcitiť s (aj neživými a nie ľudskými) postavami žiaľ posledným filmom chýbala, no seriál to zvládal dokonale. Už sa teším na pokračovanie... ()

Season 2 (2020) (S02) 

Je pekelne veľká škoda, že Disney nemalo možnosť všetkých scenáristov, ktorí spáchali posledné tri filmy, pripútať k kreslám a niekoľkrát za sebou im povinne prehrať seriálového Mandaloriana. Možno by potom aspoň trochu pochopili ako citlivo pristupovať k pôvodným postavám a ako málo stačí na to, aby fanúšikovia boli spokojní... Posledná epizóda série môže byť taktiež dobrým príkladom toho ako nenútene a prirodzene vykresliť strong female characters, bez toho aby ich divákovi násilne vnucovali a zhnusovali, tak ako to robil Johnson v epizóde VIII. Vďaka Favreau, Mandalorian je aj po druhej sérii skvelou kompenzáciou fanúšikom (a tak trochu aj Mark Hamillovi a jeho postave) po zabudnutiahodných filmoch VII-IX. Príbeh nie je zvlášť komplikovaný (čo v podstate nie je ani potrebné) a napriek občasným dieram k spokojnosti väčšiny doručí dostatočnú nálož akcie a emócii, dôstojne na scénu vracia staré známe postavy a pokračuje v budovaní tých, ktoré predstavil v otváracej sérii. 9/10 ()

Kapitola 10: Pasažier (2020) (S02E02) 

Tí, ktorí trpia arachnofóbiou by sa tejto epizóde mali vo vlastnom záujme oblúkom vyhnúť... ;) ()

Kapitola 14: Tragédia (2020) (S02E06) 

"I'm a simple man making his way through the galaxy." Veľký comeback jednej z najikonickejších postáv originálnej trilógie. Boba Fett je oficiálne späť so všetkým čo k nemu patrí (samozrejme vrátane legendárneho Slave 1) a v Mandalorianovi jeho verzia 2.0 získava konečne dostatok priestoru na využitie svojhu potenciálu. Som rád, že ho Disney opomenulo v najnovších filmoch, pretože by to podobne ako pri ostatných tradičných postavách z IV-VI dopadlo pravdepodobne fiaskom. Myslím, že všetkým SW skalným táto akčná epizódka poskytla patričné blaho... ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

"He is strong with the Force, but talent without training is nothing. I will give my life to protect the Child... but he will not be safe until he masters his abilities." Keď som si bláhovo v polovici tejto série myslel, že najväčším esom, ktoré tvorcovia vytiahnu z rukáva je comeback Bobba Fetta, netušil som ako pekelne sa mýlim. To najlepšie si totiž tvorcovia nechali na samotný záver, pri ktorom asi všetkým fanúšikom tohto podmanivého univerza klesla sánka. Veľká vďaka pánom Fabreau a Reedovi za to, že vrátili Star Wars tam kam patrí a zaplátali rany, ktoré divákom spôsobili posledné tri filmy... ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama