Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (13)

Kapitola 1: Mandalorián (2019) (S01E01) 

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

Kapitola 2: Dieťa (2019) (S01E02) 

Čo by to bolo za seriál z prostredia Star Wars, keby sa v ňom neobjavili Jawovia. Milé otravné potvorky, ktoré ale dokážu človeku pekne zmepríjemniť život o čom sa na vlastnej koži presvedčí aj Mando. Veľmi dobre časovaná epizóda. Vôbec som sa nenudil a to je dosť podstatné. Teším sa čo prinesie ďalšia časť s little Yodom. 99% ()

Kapitola 3: Hriech (2019) (S01E03) 

Príbeh: Mando doručí zásielku a za utŕžený proviant si nechá ukuť kyris. Niečo sa v ňom ale pohne , niečo z minulosti, čo nedovolí imperiálnym zmetkom aby malého Yodu použili na pokusy. začína sa bitka s celým svetom. Prevedenie: Mne sa svet okolo Manda páči od prvej časti (čo môžete vidieť na mojom hodnotení) ale až táto časť bola ozaj gulervúca. Odkryla pohnútky hlavného hrdinu a nasadila príjemné zimomriavky pri poslednom fighte. Niečo mi hovorí, že s Landom sa asi nevidíme naposledy. 98% ()

Kapitola 4: Útočisko (2019) (S01E04) 

Príbeh: Mando je nútený uchýliť sa na opustenej planéte kde by ich nemal nikto nájsť. Nezaprie v sebe lovca a prijme prácu od miestnych farmárov, ktorý zúfalo potrebujú pomoc proti nájazdníkom. Prevedenie: Vôbec mi nevadilo že to vykráda staré westerny. Práve naopak neskutočne ma to bavilo a tá milostná story s dávaním si dole prilby no za mňa vydarený diel. 94% ()

Kapitola 5: Pištoľník (2019) (S01E05) 

Príbeh: Mando je nútený pristáť na Tattoi aby si opravil loď. Stretáva mladého lovca ktorý sa vydáva po obávanej Fenek a rozhodne sa mu pomôcť. Nakoniec sa ale ako vždy všetko obracia proti nemu. Prevedenie: Popravde ak by táto časť nevznikla asi by sa nič nestalo. Ale fenek je celkom známa postava univerza a nôžky čo si po ňu prišli zrejme patrili Bobovi tak to ešte bude asi zaujímavé. Potešili iba milé odkazy a nostalgia z Tattoi ale to je žalostne málo. 65% ()

Kapitola 6: Väzeň (2019) (S01E06) 

Príbeh: Mando potrebuje peniaze a tak sa vydáva na misiu so svojím starým teamom aby zabezpečili vzácnu zásielku. Ako vždy sa to zvrtne a Mando a musí všetko hasiť s chladnou hlavou. Prevedenie: Od začiatku som tušil, že to asi takto nijako dopadne ale ten koniec s tým lokátorom bol mega. To by ma teda nenapadlo. 90% ()

Kapitola 7: Zúčtovanie (2019) (S01E07) 

Príbeh: Lando Kalrisian ponúkne Mandovi možnosť raz a navždy uzavrieť kapitolu s prenasledovaním kvôli odcudzenému pokladu v podobe Baby Yodu. To ale ešte netuší do akej pasce Impériu padne. V Landovi sa nakoniec pohne svedomie ale naši hrdinovia sú obkľúčený a cesty von niet.  Prevedenie: Všetko bolo super a cítiť, že sa dostávame do veľkého finále iba tá cesta k Landovmu precitnutiu bola dosť slabá ale zrejme kvôli krátkej stopáži nám ako divákom to musí stačiť. 92% ()

Kapitola 8: Vykúpenie (2019) (S01E08) 

Príbeh: Za záchranu malého Yodu je Mandalorian ochotný obetovať aj svoj život. našťastie je v obklopení priateľov, ktorý mu neváhajú pomôcť aj v zdanlivo bezvýchodiskových situáciách. Prevedenie: Prvý raz sa Mando odhelmoval na plátne a prvý raz som súcitil s robotom a jeho obetavosťou. Veľmi dobrý diel. Dávka humoru, akcie ale aj emócií na veľmi vysokej úrovni. 95% ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Príbeh: Mando sa snaží nájsť svojich druhov z Mandaloru ale natrafí na šerifa, ktorého mestečko zužuje netvor a tak sa za malú províziu dohodne na jeho zničení. Prevedenie: Prvý diel druhej série sa príbehom prvej nijako nezaoberá a ide si svojou cestou. Vedľajšia misia, ktorá sa sprvu zdala banálna vo finále vyrazila dych a CGI príšera potešila oko nejedného diváka. Dáva hviezdu navyše za to že sa boj odohráva cez deň čo je pri bojoch podobného typu vzácnosť. 90% ()

Kapitola 10: Pasažier (2020) (S02E02) 

Príbeh: Mando je na stope za hľadaním ďalších Mandalorianov ale aby dostal požadované informácie musí previezť pasažiera bez hyperpohonu na druhú stranu galaxie. To by nebol on aby sa nezaplietol z miestnou hliadkou novej republiky a aby nerozbil hniezdo mimozemských pavúkov. Prevedenie: Postupne sa Mando dostáva stále do situácií kedy bojuje viac s monštrami ako kántri ľudí. Ale mne osobne to navadí ak to má grafický vizuál z 21. storočia tak som plne za. Hlavná príbehová linka síce stagnuje ale na úkor akcií a CGI efektom. 93% ()

Kapitola 11: Dedička (2020) (S02E03) 

Príbeh: Po úteku pred vraždiacimi pavúkmi, žabia rodinka poradí Mandovi, kde nájde svojich druhov. Na otvorenom mori nájde nových spojencov, ktorý mu dajú informácie, kde má hľadať majstra Jedi. Prevedenie: Mne to od začiatku pripadalo, že tí Mandaloriáni sú nijaká sekta a teraz to je čierne na bielom. Do toho Imperiálny samovrahovia ale na druhú stranu akcie bolo dosť. Hodnotím veľmi kladne. 92% ()

Kapitola 12: Infiltrácia (2020) (S02E04) 

Príbeh: Kvôli menšej devastácií lode sa Mando musí vrátiť za starým známym, ktorý od neho ale na oplátku tiež potrebuje pomoc. A samozrejme s nikým iným ako s Impériom.  Prevedenie: Niekto by mohol apelovať na to, že Mando iba lieta sem a tam a vždy ho nieto využije  na nijakú nebezpečnú misiu výmenou za informácie. Ale mňa to aj napriek tomu neskutočne baví. Navyše ak sa pripletú známe postavy univerza a ešte k tomu sa posunie príbeh aj okolo Baby Yodu tak neni o čom. 95% ()

Kapitola 13: Jedijka (2020) (S02E05) 

Príbeh: Mando sa v hľadaní vhodného domova dostáva na planétu kde vládne odnož imperiálnych odpadlíkov. Jeho cieľom je nájsť rytierku Jedi, ktorá mu o jeho tajomnom, malom spoločníkovi objasní určité skutočnosti. Prevedenie: zabehnuté koľaje síce neopúšťame ale nakoľko sa v seriály objavuje najlepšia Jedika novej éry tak je mu to odpustené. Ahsoka je určite to najžhavejšie zbožie medzi pôvodnou trilógiou a úplne novou. Ale opäť ako tomu býva sme sa nijako extra nikam neposunuli. 93% ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama