Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prezident John F. Kennedy převzal úřad a Amerika bouřila nadšením a výzvou Nové hranice. Mnoha lidem se zdálo, že je možno úspěšně bojovat se sociálními, politickými a ekonomickými problémy. A totéž platilo o konečné hranici: vnějším prostoru. Prezident vyzval národy, aby zaktivizovaly své nedokonalé vesmírné programy a dosáhly toho, že do deseti let přistane člověk na Měsíci. A Amerika odpověděla v podobě sedmi astronautů, kteří měli to pravé. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (37)

Správná posádka (2020) (seriál)

  • V seriáli sa neobjavuje postava Chucka Yeagera aj napriek tomu, že bol prominentnou postavou v knižnej predlohe a aj vo filme podľa nej z roku 1983. (Real Tom Hardy)

Policajná akadémia (1984)

  • Pred natáčaním tohto filmu Paul Maslansky produkoval 24 filmov, no žiadny sa nestal hitom. Tento film však zarobil pre The Ladd Company toľko peňazí, že vyrovnal straty za predchádzajúci film Správna posádka (1983). V tom čase Maslansky povedal: "Konečne sa nemusím starať o vzdelanie svojich detí." (Arsenal83)

Apollo 13 (1995)

  • Jedná se o druhý film, kde Ed Harris (Gene Kranz) ztvárnil šéfa kosmického letu. Poprvé se ve stejné roli objevil ve filmu Správná posádka (1983), kde v závěru snímku řídil let Gordona Coopera (Dennis Quaid). (ČSFD)

Interstellar (2014)

Gravitácia (2013)

  • Ed Harris (hlas zo strediska Houston) si zahral aj v dvoch ďalších známych filmoch s vesmírnou tematikou. Konkrétne v Apollo 13 (1995), kde hral vedúceho misie Gene Kranza, a Správná posádka (1983), kde stvárnil astronauta Johna Glenna. (DJW)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (viac)

Reklama

Reklama