Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ohne planú a láva opäť hryzie! Na Floridu znova zaútočili gigantické lávové pavúky. Nikto sa však nemusí báť, pretože na pomoc už vyrazil slávny zabijak tarantúl Colton West. Ale podarí sa mu pobiť beštie z hlbín aj po druhý raz? Keď sa po celej Floride začnú nečakane objavovať hlboké diery a vrty v zemi, je jasné, že sa k životu prebralo ďalšie hniezdo obrích tarantúl. Gigantické zákerné monštrá chrliace oheň a lávu rýchlo vyliezajú na zemský povrch a už čoskoro rozpútajú obrovský chaos v celej krajine. Turbotarantuly zaútočia aj na pláž, kde si pôvabná mladá Raya chcela užívať ničím nerušené prázdniny. Raya je nevlastná dcéra Coltona Westa, ktorý sa po prvom útoku tarantúl preslávil ako schopný pavúkobijec, zachránil krajinu od pliagy a stal filmovou hviezdou. Teraz sa Colton musí vzdať nakrúcania miliónového veľkofilmu, aby mohol zachrániť Rayu a druhýkrát zastaviť smrtonosné tarantuly. Colton West, jeho osobný asistent Kyle a najlepší kamarát Marty sa spoločne vyzbroja špeciálnymi zbraňami a vyrážajú zachraňovať krajinu sužovanú prehistorickými potvorami. Ale podarí sa im obstáť aj v súboji s najväčšou a najmocnejšou turbotarantulou, aká kedy stála na zemskom povrchu? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (50)

moviefan4 

všetky recenzie používateľa

Správne šialené, správne sprosté, správne B-čkové. Čo viac si priať. Od jednotky o trošku hrošie a nudnejšie, ale ku koncu sa dvojka vyrovnala jednotke. Tolko odkazov na na iné filmy ale mne sa najviac páčil odkaz na Godzillu(2014). Asi málo ludí si uvedomilo že záberny na zničené mesto a červená farba pri vyskoku z lietadla odkazuje na Godzillu. Pre mňa nie až také sklamanie ani ne velký úspech. Zlatý priemer medzi B-čkami. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Já mám rád podobná béčka, ale na snímku „2 Lava 2 Lantula!“ mi prostě tak nějak všechno chybělo. Chybělo mi trochu více humoru, trochu lepší využití stávajících postav – přímý odkaz na „Policejní akademii“ mi fakt nepřijde dost – chyběly mi lepší triky, chyběl mi i zajímavější scénář, díky kterému by se ty jiné slabiny daly snést. Za mě je tohle béčkový podprůměr. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

„Kam se na něj hrabe Indiana Jones!" A to je fakt, když i Dundee Aligator přežije na plátně jen pár minut. Plán je tedy jasný - zničit matku pavouků Gargantuli, Gargavantuli nebo jak se ta obří lavantule jmenuje. Colton West má opět plné ruce práce, zatímco Miami zaplavují obří pavouci chrlící oheň. A pozor, vylepšený model dokáže vrhat ostré šipky (mimochodem mnozí sklípkani umí uvolňovat své ochlupení, které způsobuje prudké alergické reakce) podobně jako dikobrazi. Ohnivé chelicery se hladově zakusují do nebohých obětí a dojde i na proměnu blondýnky v továrnu na pavoučky. Samozřejmě jde opět o těžké béčko s výrazným přesahem do komedie, kde o vtipné situace není nouze. Již úvodní titulky hlásající, že film je inspirován skutečnými událostmi, napoví, byť možná není zcela jisté, zda se vztahují jen na počáteční natáčení nebo na celý film. „Naše ochlazená těla vidí jako nábytek." „Takže nás vidí jako židle?" „Mě vidí jako židle, tebe jako gauč." Slušná kamera, odpovídající hudba, proslulé floridské bažiny (škoda, že záběry na vodní les nebyly delší), známí herci, co se lehce propadli do laciných filmů a mizerné triky, i když někteří pavouci včetně matky zas tak hrozní nebyli. Pobavil jsem se. ()

JohnMiller odpad!

všetky recenzie používateľa

Trio padlých hercov z policajnej akadémie Steve Guttenberg, Michael Winslow muž 1000 hlasov a útla Marion Ramsey opäť spojili sily s produkčnou spoločnosťou Asylum a vytvorili ďalšiu, ešte horšiu "ptákovinu". Kým prvý diel bol až tak zlý, že sa na ňom dalo zasmiať, na pokračovaní už nie je nič smiešne. Hoci sa scenárista trocha pohral so skrytými narážkami na kultové filmy ako Scarface, Pulp Fiction, Krokodíl Dundee, Jurský Park a možno aj viac), trocha sa pozabudol, že ide o Animal horror pri ktorom je dovolená hocijaká kreatívna hlúposť (Príklad pokračovania Sharknada, tie boli až tak prehnané, že bavili) Ako viem, vyčítať snímke takejto kategórie, že nie je dostatočne nápaditá hlúposťami je asi cez čiaru ale pri Sharknadach mi sadli. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

Policejní akademie vs Ohniví pavouci, jak tohle asi mohlo dopadnout... Slabší parodie s prakticky nulovým scénářem, klasicky zoufalými triky, což mi u tohoto druhu filmů příliš nevadí, pár slušnými hláškami, pár trapnými a Mahoneym jako nejdrsnějším hlavním hrdinou, co svět kdy viděl... Prostě lehký podprůměr, který moc neurazí, ale rozhodně nenadchne... ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (4)

  • Pri policajnej prestrelke má jeden z útočníkov na sebe masku sériového vraha Jasona Voorheesa z hororovej série Friday the 13th. (Marceloo)
  • Pri príchode lavalantúl na pláž zakričí dievčatko "They're Here!", čo je odkazom na horor Poltergeist (1982). (Marceloo)

Reklama

Reklama