Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2024), 54 h 10 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa Martinius k tomuto seriálu (28)

Do hloubi lesa vcházím (2017) (S01E09) 

star trek s gulami a delami. presne toto je recept, ako za sebou konecne nechat star wars... ()

Usmíření (2018) (S01E15) 

nechapem to rozhorcenie podaktorych shitstormerov. toto je star trek. epizoda navlas v duchu stareho dobreho TOS. ()

Bratr (2019) (S02E01) 

skvely lorca sice odisiel, ale pike je vzdy vyborna volba (aj vybrany dobry herec). stretnutie s enterprise a jej posadkou muselo zakonite prist, tak som velmi zvedavy, kam spolocna cesta povedie. ()

Projekt Daidalos (2019) (S02E09) 

vztah burnham - spock zacina extremne otravovat. je umelsi ako kozy dary rolincovej. opat sa zbytocne vela keca a nic sa neoznami. napriek skvelej rezii generuje scenaristicke duo fuller+kurztman coraz neosobnejsi pribeh az prilis zamerany na jednu postavu. vedlajsie postavy su bud coraz otravnejsie (tilly + feministicka uderka aktualnych drbov a lakovania nechtov), alebo uplne nezaujimave az odpudive (podivny polorobot, o ktorom ste doteraz takmer nevedeli, ze existuje, nastastie v tomto dieli chcipne). s lorcou vo valhalle a tylerom v uzadi prestava discovery ako partia fungovat. kvalitny pike je primalo, spock je jasne v tieni genialneho nimoya. ()

Rudý anděl (2019) (S02E10) 

mam zabrany dat tomu menej ako 3 hviezdicky, ale predsa... ten zaciatok bol uplny WTF. takmer 5 minut patetickych pohrebnych kecov pre nejakeho narychlo zlataneho clena posadky, ktoreho nikto nepoznal a nikoho nezaujimal(a). ved tych 5 minut bolo viac ako cela doterajsia stopaz zobrazujuca tento hybrid pocas celeho STD. dalsi WTF moment bola debata giorgiou (jedna z mala zaujimavych zenskych postav, mimochodom) a stametsa. tu asi nepochopil nikto, vratane tvorcov. a vobec - uz som si nie isty, ci pozeram star trek alebo akysi nechceny a nehumorny odvar legendarnej polskej sexmisie. ()

Nekonečná věčnost (2019) (S02E11) 

konecne viac dynamickeho deja a menej natahovania sa s nikam neveducou psychologiou (nezaujimavych) postav. ()

Sladkobolný smutek (2019) (S02E13) 

na tento diel som civel s pootvorenymi ustami. okrem tolko rozoberanych logickych absurdnosti tu vrcholi dejovy marazmus v podobe tristvrte hodiny mlatenia prazdnej slamy: pateticke dialogy, este patetickejsie rozlucky a prihovory, z ktorych divak dostane zlcnikovy zachvat, ak nie rovno cukrovku. a pritom zacal diel ozaj krasne - stretnutie s enterprise a vizualnou vychutnavkou interierov i exterierov oboch lodi. tam to vsak aj skoncilo. keby tie bohapuste blaboly aspon niekam viedli - ale ocakavanie prestrelky s vlastnymi lodami nie je naozaj ziadna predzvest epickeho akcneho finale. jo a ak sa z controlu vykluje zarodok borgov, s discovery nadobro koncim a fuller s kurtzmanom sa do dejin zapisu ako dvaja kokoti, ktori uplne dojebali star trek. ()

Sladkobolný smutek, 2. část (2019) (S02E14) 

tak a je to za nami, ziadna spasa sa nekonala. ako som ocakaval, epicke finale v bitke federacia vs federacia sa jednoducho najst neda, je to cire varenie z vody. epicke bitky sa diali v prvej serii, pricom najlepsia prebehla hned na samotnom zaciatku. tam po sebe aspon vizualne pritazlivo strielali jednotlive velke lode a nie flusali po sebe stovky malych dronov - co je len dalsia anachronicko-dejova deviacia povodneho startrekovskeho vesmiru. napriek sklamaniu z finale i z celej druhej serie svita pre discovery nova nadej. posadka sa s vesmirnou lodou v dalsej serii ocitne v dalekej buducnosti. a to otvara brany naozaj nepoznanym moznostiam. voyager sa dostal daleko v priestore, discovery v case. len to zasa neposerte. ()

Season 3 (2020) (S03) 

co nam priniesla 3. seria? zaujimavu premisu, oskalpovanu posadku a jedinu zuajimavu postavu, ktoru scenaristi v druhej tretine odpilili. stretli sme sa so zopar absolutnymi unikatmi, pre vesmir star treku uplne netypickymi: s rodiacim sa vesmirnym matriarchatom, s nezvodnou a nesofistikovanou orioncankou, s tuboliftmi drobnej tenkej lode pohybujucimi sa v priestore hodnom kocke borgov alebo filmu tron a v neposlednom rade - s deckom, ktoreho zvriesknutie zapricinilo kolaps vesmirnych civilizacii. predstavte si ako prdnutie nejakeho pterodaktyla pred desiatkami milionmi rokov sposobuje vyhynutie dinosaurov. ano, toto je discovery. this is the new normal. ()

Naděje nebyla zbytečná, 1. část (2020) (S03E01) 

hmm, neviem, co som vlastne prave dopozeral. burnham trek? star michael? stereotypne sci-fi klise, ktore by horsie natocili uz len sestry wachowske, pricom na obranu sestier wachowskych podotykam, ze lepsie by im to neslo ani v case, ked este boli bratmi wachowskymi. museli by totiz pliest z hovna bic. cely prvy diel trpi vyslovnou instantnostou, do ktorej sklzol uz zaver druhej serie. instantny scenar, dej, postavy, humor i cela buducnost. bez stipky originalnosti, sarmu, koloritu. ked je burnhamova rovnocennou sucastou timu (ergo: je jej menej), vsetko klape. ked je az prilis v centre diania, neklape nic. tam, kde ine serialy dokazu ohurit svojou originalnostou a svojraznostou, topi sa discovery v nudnom stereotype a trapnom patose. ach, nech uz su tu orville a picard... discovery zasluzene kraca k najhorsiemu star trek serialu vsetkych cias. ()

Daleko od domova (2020) (S03E02) 

konecne sa na scene zjavila aj samotna discovery. a konecne bez burnhamovej. co zasa tiez nie je ziadna slava, pretoze asexualna bezpohlavna feministicka uderka lode bud otravuje alebo vycerpava. ak nieco do galaktickych sraciek svetelnou rychlostou rutiacu sa discovery aktualne zachranuje, je to uzasna michelle yeoh a jej povabne zvratena phillipa goergiou. sceny v medziplanetarnej kantine tahali epozodu nahor, rovnako ju vsak skrtili nikoho nezaujimajuce homo-lesbicke dialogy a milionkrat videne pchanie spravnej kocky lega so spravneho otvorceku, aby mohla lod vzlietnut. po odchode kapitanov lorcu a pikea zo sceny trpi serial okrem najzakladnejsej originalnosti akutnym nedostatkom sympatickych ci atraktivnych postav i akymsi syndromom nevyhnutnosti zleho bieleho zaporaka. silonu strankou i charakeristickou crtou kazdeho doterajsieho serialu star treku boli sympaticki herci, kvalitne vypracovane postavy a najma putave interakcie medzi posadkou. toto sucasnej discovery bytostne chyba. ()

Nezapomeň (2020) (S03E04) 

som z discovery coraz viac zmateny. serial sa poctivo az toporne snazi tvarit ako star trek, az zanietene nadvazuje na elementy, udalosti ci poznatky z predoslych serialov. avsak star trek to nie je. kazdy star trek bol doteraz o atmosfere, o nadseni z vesmiru, o hlbsich myslienkach, o synergiach medzi clenmi posadky a o osobnostiach. discovery nema ani jedno z tohoto. namiesto toho je discovery je o patose, klise a koretnej potrebe vyhoviet celej galaxii. ()

Snaha za každou cenu (2020) (S03E05) 

michelle yeoh v roli philippy valcuje a zachranuje. zelam (omnoho) viac z tejto herecky i postavy, omnoho viac z terranskeho vesmiru, ktory je trestuhodne premrhanym potencialom tohto serialu. ()

Mrchožrouti (2020) (S03E06) 

philippa znovu exceluje a vladne. bravo. a burnham, ktora je konecne dobre nalicena a vyzera k svetu, si zjavne v jedinom heterosexualnom styku tohto serialu opat konecne zasexovala. blahozelam. :) ()

Sjednocení 3 (2020) (S03E07) 

burnham si opat zasexovala. philippa sa nezjavila (hanba jej!). skvela kulminacia pocas debaty s vulkancami osadena do ramca telenovely. bill cosby sh..., ehm, discovery sa pekne snazi nadviazat na povodny star trek, az iste pasaze uplne doseru dojem. ku koncu som sa pristihol, ze som siel na zachod bez toho, aby som dej pauzoval. ()

Terra Firma, 2. část (2020) (S03E10) 

keby som tomuto dielu dal menej hviezdiciek, zhodil by som vybornu michelle yeoh a jej ikonicku philippu, ktora je priam kontrastne skvela v porovnani s mnohymi nepodarkami tejto serie. ak toto ma byt jej koniec, prichadza discovery o poslednu a jedinu originalnu postavu a trestuhodne zahodenu dejovu liniu terranov. toto viac nezachrania ani hribiky, ani hommage na povodny star trek, ani post mortem camea legiend TOS. este, ze je tu fesi admiral z imhotepa. picard, orville, kde ste? chcem konecne pozerat nieco dobre! ()

Su'Kal (2020) (S03E11) 

rad by som tomu dal vyssie hodnotenie, len niet prilis za co. dieta, ktore sposobilo BURN, mi pride az prilis velka kravina. kdesi to aspon trochu zachranuje osyraa s trivialnym dejom na sposob voyageru: nejaky mimozemšťal obsadi lod a posadka ju v dalsom diele hrdinsky zachrani. vobec sa nebudem divit, ak vysvitne, ze BURN sposobila BURNhamova. ()

Čas přílivu (2020) (S03E12) 

chcel som tomu dat vyssie hodnotenie, realne vsak nie je za co. zajatie lode a rukojemnicke dramy sme v star treku videli uz milionkrat a zakazdym milionkrat lepsie. preto je od tvorcov dno ubohosti siahnut po tomto otrepanom klise. a osyraa - what the fuck? kurzman a fuller, vy dvaja negramotni kokoti, ved popierate cely doterajsi vesmir ST. zeny orionu boli odjakziva atraktivne a zvodne a svojim sarmom dokazali zmanipulovat kazdeho muza. co do prdele ma byt toto? dalsi feministicky appeasement? moze niekto tychto dvoch prekorektnelych kretenov zastrelit, alebo aspon poslat do pice? ()

Súvisiace novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (viac)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (viac)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (viac)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (viac)

Reklama

Reklama