Reklama

Reklama

Ja, Earl a dievča na zomretie

  • Česko Já, Earl a holka na umření (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tínedžer Greg Gaines (Thomas Mann) je svojrázny stredoškolák z maturitného ročníka, ktorý sa snaží ticho a nenápadne preplávať pubertou do dospelosti. Aby prekonal mínové pole zvané dospievanie,v rámci svojej stratégie sa dôsledne vyhýba všetkým hlbším vzťahom. Väčšinu času trávi so svojím kamátorm Earlom Jacksonom (RJ Cyler) , nadšeným filmárom, a spoločne nakrúcajú paródie na klasické filmy. Jedného dňa Grega požiada jeho mama Connie (Connie Brittonová), aby sa začal venovať smrteľne chorej spolužiačke Rachel Kushnerovej (Olivia Cookeová), ktorej diagnostikovali leukémiu. Gregovi sa spočiatku nechce, ale napokon sa pustí do svojho najambicióznejšieho projektu. Spriatelí sa s Rachel, spoločne trávia čas, pričom sa k nim občas pridá aj Gregov najlepší kamarát a filmár Earl. Z Gregovej počiatočnej nechuti zo spoločného trávenia času sa napokon vyvinie príjemné prekvapenie, keď Greg zistí, že majú s Rachel spoločný rovnako drsný, absurdný humor. Zbaví sa strachu z okolia a so svojimi blízkymi nadviaže vzťahy, aké si dovtedy ani len nedokázal predstaviť. A spozná, aké sú cenné putá skutočného priateľstva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (202)

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Tak formulka je zde předepsána jednoznačně: Fox Searchlight produkce, na motivy bestselleru, ovace ze Sundance, známí herci v rolích rodičů, trocha animace. A aby geekové nedržkovali tak hlavní postava se ve volném čase zabývá roztomilým "švédováním" hollywoodských blockbusterů. Chápu, že pro někoho může být tento indie kousek ultimátním filmovým zážitkem, na mě je málo kreativní (Prosíme přetočte), málo punkový (The Dirties), ale ani není dostatečně melancholický (hmm... těch je mnoho, třeba Život podle Dana)... zkrátka jsem celou dobu myslel na úplně jiné filmy ačkoliv ten přede mnou nebyl formálně špatný. Ale nebýt sympatického Thomase Manna, zřejmě bych raději volil upadnouti do tvrdého spánkového komatu. 65 % ()

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Koncept filmu prostě nefunguje. Vím, že dát filmu, kde je mladá holka s leukémií, jen 2*, je drzost, ale tohle na mě nefungovalo. Greg a Earl točili ve filmu pro radost, Alfonso Gomez-Rejon točí na zakázku a podle šablony. Škoda, některé části jsou velmi dobré, ale dohromady je to plytké a vykalkulované. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Kdyby to v závěru nebylo až tak zdlouhavé - i když zde jsou pořád naprosto skvělé scény - asi bych šel ještě výše, možná i na maximum. Ale ke konci už to pro mě něco trochu ztratilo. Tohle je jeden z těch filmů, který krásně ukazuje, že smrt je součástí našeho života a že s tím prostě nic neuděláme. Je to přitom pojato s láskou k člověku a k vztahům, které jsou zde podány celkem originálně. Za tohle si tvůrci zaslouží potlesk. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Když natočíte takovou pecku, je víc než pravděpodobné, že vás chňapne Fox Searchlight. Tohle drámo má naprosto všecko..napětí, vcítění, Hugha Jackmana, naprosto dokonalou Olivii Cooke, pohodáře Jona Bernthala (kterého obvykle nemusím) a hlavního mimoně, který by potřeboval profackovat. Vážně. Jak sám říká, toto není klasická romantická komedie a o to je to zajímavější...90% ()

Johnny.ARN odpad!

všetky recenzie používateľa

Po prvých piatich minútach som vedel, že toto bude niekde v kalných vodách môjho hodnotenia. A po tom čo jej pustil ten desný, záverečný film, som sa v tomto presvedčení len utvrdil. Nebavia ma tieto stredoškolské emočné, umierajúce pičoviny. Nech pri tom slzia teenky, mne s tým dajte už pokoj. ODPAD! ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • V scéne v školskej jedálni si môžeme na Gregovom (Thomas Mann) vrecku s obedom všimnúť nápis "Rumunský jed – otrava" a neskôr aj nápis "Nemecké peklo – holle". (JOZZZKO)

Reklama

Reklama