Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pýchu svetovej vedy, raketoplán Moonraker unesú priamo počas letu. James Bond (Roger Moore) sa pri pátraní dostane na stopu priemyselnému magnátovi a šialencovi v jednej osobe Hugovi Draxovi (Michael Lonsdale). V tajných laboratóriách už má v zálohe vyvinutý nervový plyn, ktorý by mohol vyhubiť celé ľudstvo. Drax má totiž príliš šialené plány na to, aby zostali len tak nepovšimnuté. Svetu hrozí katastrofa a na pomoc Bondovi už prichádza aj americký kolega, aby sa spoločne podujali na významnú misiu… (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (39)

Štvanci (1979)

  • Ve snímku si zahráli herci, kteří se objevili v roli záporných postav v populární filmové sérii o Jamesi Bondovi v 70. letech. Jak Michael Lonsdale, který ztvárnil Drixe v Moonrakerovi (1979), tak Christopher Lee, jako Scaramanga z Muže se zlatou zbraní (1974), se však ve filmu objevili v opačných pozicích, a to v rolích obětí. (ČSFD)

Prometheus (2012)

  • Melodie zahraná na flétnu, která startuje systém mimozemské lodi, byla použita ve filmu Moonraker (1979), kde je možné ji slyšet při zvolení přístupového pinu na klávesnici vstupních dveří vývojové laboratoře v Benátkách. (campa)

James Bond: Vyhliadka na smrť (1985)

  • Smrtící rybářská návnada - muška - pocházela z nevyužitého materiálu pro film Moonraker (1979), kde byla zamýšlena jako smrtelně jedovatá brož. Režisér John Glen tak záměrně pozměnil koncept na rybářskou návnadu. (Conspi)

Preteky - Delová guľa II (1984)

  • Mitsubishi Starion, kterým Jackie Chan ve filmu jezdí, má mnoho vylepšení připomínající vozidla z filmů a agentu Jamesi Bondovi. V jedné ze scén například funguje stejně jako ponorka, jak tomu bylo i ve filmu Špion, který mě miloval (1977). Jedním z Chanových kolegů je pak Richard Kiel, který právě ve snímku Špion, který mě miloval (1977) a dalším filmu o agentu 007 Moonraker (1979) hrál. (Rominator)

James Bond: Zlaté oko (1995)

  • Film je venovaný Derekovi Meddingsovi, ktorý pracoval na vizuálnych efektoch mnohých predošlých bondoviek - vrátane Moonrakera (1979), za ktorého bol nominovaný na Oscara - a počas nakrúcania zomrel. (ash99)

James Bond: Len pre tvoje oči (1981)

  • Po předchozím filmu, Moonraker, který byl laděn do žánru sci-fi, se tvůrci u této bondovky snažili o návrat ke kořenům bondovek z 60. let a větší realističnosti. Proto je například Bondovo superauto zničeno a on musí prchat v obyčejném Citroënu 2CV. (Colonist)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (viac)

Reklama

Reklama