Reklama

Reklama

Nie je to tak dávno, čo život dokonale zohratých členov špeciálnej jednotky protidrogového úradu pripomínal drsný, rýchlo plynúci akčný film, ktorého hlavnými kladnými hrdinami boli, pochopiteľne, práve oni. Lenže potom sa niečo poriadne pokašlalo a zo strážcov zákona s úctyhodným výcvikom, pred ktorými sa ako osiky triasli tie najnebezpečnejšie kartely krajiny, sú zrazu štvanci – alebo, ak chcete, pohyblivé terče! Stalo sa to po tom, čo tím združený okolo ostrieľaného šéfa Whartona (Arnold Schwarzenegger) nabehol do tajného úkrytu známeho kartelu a rozhodol sa privlastniť si nemalú časť zhabaných špinavých peňazí. Spočiatku to vyzerá tak, že im to bez problémov prejde, no potom zrazu začnú jednotliví členovia tímu jeden po druhom nevysvetliteľným spôsobom umierať... Nuž a čím sú straty vyššie, lojalita preživších k zvyšku tímu sa začína povážlivosť vytrácať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (21)

Trailer 1

Recenzie (581)

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Árný už chodí jako Pinokio a vrtulník smí parkovat na místech pro invalidy, to však jeho milce nezastaví, ba ani nepřibrzdí. Stále v něm vidíme fešného Cimeřana, co pěstí uspává slony a halenu má šitou jen z panenských blan. On to ví, kujón jeden, pročež si zkouší k tomu uhlobaronství ještě trošku přivydělat jako ,,stárnoucí charakterní herec". Sežvýkal jsem již horší kumrdoviny než Sabotáž, tedy děkuji a těším se na další eskapády pana guvernéra. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Slabý Arnie, ještě slabší Ayer. Spolupráce těchto jmen slibovala mnohem třeskutější biják, než ve skutečnosti je. A je to sakra škoda, protože ambice by tu byly. Schwarzeneggerova jednotka je plná drsných hovad (Manganiello rulezzz) a feťáckých monster (samozřejmě myslim tu hnusnou děvku), vulgárních hlášek je tu snad víc než testosteronu, a speciální místo překvapivě zaujímá brutalita. Explicitní kamera totiž neuhýbá v momentech mučení a zabíjení žen, natož pak v těch, kdy ze stropu visí Sawyerovy vnitřnosti. Spoiler, ups! Vyloženě zklame pak závěrečná třetina, která sice nabídne solidní akci, ale logika si zrovna vezme dovolenou. Takhle zprasit jinak v pohodě thriller, to se nedělá! Ať Woodse honí po poli rakovina!! Arnoldovi tedy došla na chvíli pára (že jo, Bennette?), ale nebojim se, on se vrátí. Třeba jako děda Conan. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Pokud by mi nějaký drogový kartel vyvraždil rodinu, tak ho nakrájím na kostičky do mexického guláše ... anebo si půjdu lehnout. Ještě nevím. Ale Rebel ví a já mu přitom fandím, i když jsem bystře zaznamenal první vrásky na jeho nafouklých bicepsech. Také jsem poněkud nepochopil způsob, kterým se dá přesně spočítat množství výbušninou rozmetaných peněz, ale Arnoldovu tradiční neprůstřelnost, a jeho jediný "herecký" výraz, stále ještě dokážu ocenit čtyřmi hvězdami, i když tentokrát s poněkud obroušenými cípy. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to podpriemerný akčný krimi thriller od Davida Ayera. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednej policajnej jednotke z protidrogového, ktorej sa pri poslednej úspešnej akcii proti drogovému kartelu podarí ukradnúť veľké množstvo peňazí, lenže tie zmiznú a navyše sa agenti stanú terčom vyšetrovania. Po jeho skončení ale začnú postupne umierať a tak šéf jednotky a vyšetrovateľka prípadu spoja svoje sily a urobia všetko preto, aby vraha našli a zastavili. Spracovanie je ale veľmi slabé, podobný typ zápletky so skupinou ľudí so spoločným tajomstvom, ktorí začnú umierať a tak nikto nemôže veriť nikomu mám rád, tu je to navyše doplnené o profesionálov a drogové kartely, ale horšie to už asi ani dopadnúť nemohlo. Jedine ešte tých prvých pár minút vyzerá celkom nádejne, ale už po chvíli ma to prestalo baviť, Tu nefunguje vôbec nič, čo od podobných filmov očakávam, postavám sa kvôli ich prístupu nedá vôbec fandiť, alebo ich ľutovať, celé to vyšetrovanie je až zúfalo nudné, nezaujímavé a miestami aj dosť hlúpe a síce v druhej polovici sa to o trochu vylepší, ale stále to nedosahuje ani len priemer. A nanešťastie dojem z neho nevylepší ani vyriešenie prípadu, tvorcovia si už nič horšie snáď ani vymyslieť nemohli. Po stránke deja za celý čas za niečo stoja iba problémy z minulosti šéfa jednotky, toto je to jediné, čo ma celkom zaujímalo, ale samozrejme na tom film nestojí, takže je to iba doplnok, no v tomto poteší aspoň úplný záver, toto sa už vydarilo. Akcie tu nie je až tak moc, ale je celkom slušná. Síce mohla byť trochu nápaditejšia a rozmanitejšia, keďže ju tvoria hlavne podobné prestrelky v opakujúcich sa interiéroch, takže minimálne nejaké zaujímavejšie prostredie by jej len prospelo, ale zase v tomto type filmu sa to aj dá celkom chápať. Hlavne, že všetky akčné sekvencie sú vizuálne dobre zvládnuté, pôsobia realisticky a navyše aj nekompromisne a správne drsne s efektne pôsobiacimi zásahmi. Takže všetky akčné scény ma bavili, ale najviac si ma získalo úplné finále, ktoré je v inom a podľa mňa len lepšom štýle. S hereckým obsadením som dosť spokojný, ale veľkým problémom je väčšina ich postáv. Arnold Scharzenegger ten svoj náboj stratil už veľmi dávno a tá jeho snaha pôsobiť drsne neustálym zapaľovaním cigár mi už prišla aj celkom trápna, ale na rozdiel od jeho výkonu v Last stand ma tu aspoň nerušil a ako jeden z minima bol bez väčších problémov, inak celá tá skupina z protidrogového bola úplne mimo, to ich správanie a reči ma celý film len znechucovali. A ešte Olivia Williams ako detektívka ma tiež nesklamala. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, David Ayer tento štýl ovláda a v tomto žánri mi vyhovuje, takže nemám väčší problém. Veľké sklamanie, toto malo slušný potenciál, ale ten sa vôbec nevyužil. S výnimkou tých pár krátkych akčných scén, Ayerovho vizuálu a úplného finále ma tu nebavilo už takmer nič, prakticky celý čas som sa nudil a ten scenár a postavy nestáli za nič. 45% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ježiš, Arnold, to čo si nám urobil?! Teror nekompromisne spáchaný na úbohom divákovi, ktorý nemá šancu brániť sa, ani utiecť. Scenár je taký príšerný, že chudák ostáva už po prvých minútach paralyzovaný a cit do končatín sa mu vráti až s vyslobodzujúcimi záverečnými titulkami. Arnold je v danej úlohe nevhodný, drevený a občas smiešny. Len sa mi to zdalo, alebo sa mu triasli ruky, keď držal zbraň? Mrzí ma, že to hovorím, som od útleho detstva jeho veľký fanúšik, ktorý úprimne verí, že Arnie je za istých okolností celkom slušný herec (Maggie, Likvidátor). Ostatní sú na tom ešte biednejšie; tím pozostáva z vyložene nesympatických a odpudivých indivíduí a kreatúr. Chápem, že členovia TAKÉHOTO tímu musia byť čiastočne "zlí" a "zašpinení", aby nebudili pozornosť skutočných zločincov. Ale toto bola odporná prehliadka vrahov, magorov, psychopatov a kofotov. Jednotlivé vraždy boli čisté WTF. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (12)

  • Film ohlásili pod názvom Ten, jeho pracovný názov bol Breacher, no nakoniec bol počas postprodukcie premenovaný na Sabotage. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (viac)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (viac)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (viac)

Reklama

Reklama