Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Hoover je šéfem losangeleského speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty očisťuje město od organizovaného zločinu, přičemž používá tvrdé, obyčejně nezákonné, ale nadřízenými tolerované metody. V době vyšetřování vraždy mladé ženy se objeví film natočený zavražděnou Allison Pondovou. Jsou na něm záběry z tajného vojenského prostoru na zkoušky atomových zbraní, kterému vládne generál Timms. Ten se stane hlavním podezřelým, když vyjde najevo, že byl milencem Allison. Když se náhle objeví agent FBI, který velmi důrazně přikáže Maxovi, aby se případem dále nezabýval, Max samozřejmě odmítne. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (49)

tron 

všetky recenzie používateľa

Stará dobrá noir škola nie ako zo starých čias, ale zo starých čias. Vidieť klasických filmových gaunerov, akými sú Nolte, Palminteri či Madsen na strane zákona je osviežujúce, svojím spôsobom pôvabné a originálne (horšie je to s Johnom Malkovichom, Melanie Griffithu, Treatom Wiiliamsom a Jennifer Connelly, ktorí hrajú dosť o ničom postavy). Bohužiaľ, scenár je zbytočne prekombinovaný, sci-fi rozuzlenie je postavené na hlavu a inak solídnej Tamahoriho snímke chýba výraznejšie tempo a scény, na aké sa nezabúda. Snaživý priemer. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

To kvarteto v lakýrkách a padnoucích oblecích, co se drží násilných metod a přesně daného zasedacího pořádku v 1949 Buick Roadmaster, v sobě skrývalo jistý potenciál, ale ten zřejmě zůstal schován v tašce, která v pouštních scénách visela přes chladič jejich bouráku. Vinen je Tamahori, jehož pojetí neo-noiru celou dobu vlaje za velmi solidním žánrovým skóre Davea Grusina. Lehký spoiler: Obušek Nolte sice pálil jednu za druhou, ale v rámci vyšetřování mu to evidentně nepálilo. Z dostupných indícií si musel mnohem dříve uvědomit, že Jennifer Connelly naložili na vojenské základně do letadla, protože to její poprsí je bomba.. ()

Reklama

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Štýlová noir atmosféra sa v tomto filme dosť často konfrontuje s menšou nudou, ale celkovo som mal z tohto filmu lepší pocit. Príjemná spomienka na staré dobré časy plné cigaretového dymu, čiernočiernych charakterov a upršaných nocí. Herecké obsadenie je tiež na vysokej úrovni, veľká škoda tých vyložene slabých miest. Boss je asi najvážnejší Tamahoriho film, škoda, že to dotiahol len na lepšie ***. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Čtvrtou hvězdičku tahle detektivka dostane skutečně jen o bradavky, film se mi totiž subjektivně jevil delší (ve smyslu zdlouhavější), než je tady uvedená stopáž. Přeneseme se do 50. let a budeme sledovat detektiva s drsnými metodami Nicka Nolteho a jeho tým, hlavně amaterského psychologa Chazze Palminteriho. Obsazení (a s tím související herecké výkony) mi docela sedlo, zápletka nebyla vyloženě blbá, některé hlášky se skutečně povedly (při zavádění pásku do promítačky: "Nejde mi to tam strčit, mám moc velké prsty!" "Tak to zkus pinďourem..."), ale přece jen to bylo jaksi příliš konvenční a utahané, proti např. "L.A. Přísně tajné". 70% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vydarená oldschoolová retro krimi zo štyridsiatych rokov. Ďalší ľahko noirovský film. Veľi dobrý film zo všetkých uhlov pohľadu. Naozaj temný a zaujímavý príbeh. Opäť vynikajúca atmosféra povojnovej Ameriky. Vo filme nie je jediné hluché miesto, dej sa neustále ženie dopredu rovnako ako naši hlavní predstavitelia. Najlepšie výkony predviedli Nick Nolte, Melanie Griffith, Michael Madsen, zosnulý Chris Penn a sexica Jennifer Connelly. Skvele zvládnutá noirovka, ktorú vedie realisticky prirodzený Nick Nolte, ubieha svojím pokojným tempom s razanciou na brutálne scény, ktoré boli majstrovsky vyvedené pre podobný druh filmu. Krvi nebolo málo, ale ani veľa a tiež násilie, ktorého na druhú stranu zase nebolo toľko. Film, ktorý si nezaslúži byť v modrom obale hodnotenia. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Kalifornii a tiež v mestečku Wendover v Utahu. (MikaelSVK)
  • Melanie Griffith získala za svůj výkon ve snímku ocenění Zlatá malina, a to v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama