Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) a Mike Zavala (Michael Peña) tvoria nerozlučnú policajnú dvojicu. Robia všetko pre to, aby sa po skončení hliadky vrátili domov živí a zdraví. Majú len jednu jedinú istotu - v uliciach South Central v južnej časti Los Angeles, kde vládnu brutálne gangy a drogové kartely, si nemôžu byť istí absolútne ničím! V spleti modrých svetiel, húkajúcich sirén a adrenalínových situácií sledujeme spontánne a často humorné chvíle služby dvoch kolegov, ktorí väčšinu času trávia v policajnom aute a čakajú na ďalší prípad. Vytvorí sa medzi nimi puto, vďaka ktorému v nebezpečných situáciách pracujú ako tím. Vedia, že kedykoľvek môže nastať situácia, v ktorej budú musieť nasadiť vlastný život. Keď pri rutinnej dopravnej kontrole zabavia mladí policajti niekoľko zbraní a špinavé peniaze, netušia, že patrili známemu drogovému gangu, ktorý ich za to už odsúdil na smrť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (983)

JFL 

všetky recenzie používateľa

"Patrola" zpřítomněním kamer učinila z centrální dvojice policistů hrdiny jejich vlastního žánrového filmu. Díky oslovování kamery a předvádění se před jejím objektivem se snímek přesouvá z invazivně-dokumentární estetiky reality TV do sféry exhibicionistické ichformy YouTube videí, jejichž aktéři se stylizují do vlastního nadreálného zrcadlového ideálu. Zvolená forma navíc výmluvně koresponduje s motivem nezdravé siláckosti obou hrdinů. Znepokojující nedospělost centrálních postav ukazuje, že odznak je pro ně jen vstupenkou do bájné říše žánrových gerojů a pistole garancí moci i příslibem dobrodružství. ___ Více v recenzi pro Cinepur. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Tak to bylo silný.Skoro v každý větě fucking a nějaký ten joke. Příběh dvou poldů z LAPD, nutno říct, že kromě posledních 20ti minut značně idealizovaný, který Ayer vykreslil pomocí roztřesené kamery. A teď si nedělám srandu. Režisérské pojetí "nenucených" minikamer na uniformách sice nejprve může dost kazit zážitek, ale jakmile si zvyknete, pochopíte, že jste vlastně vtaženi doprostřed děje. Film nemá ani dvě hodiny, ale ani tento fakt nezaručuje, že se nezačnete nudit, což se ale v mém případě rozhodně nestalo. Užíval jsem si každou scénu. A ten konec? Ten k tomu patří! Kdekomu může připadat hloupý nebo nevkusný, ale mě se líbí. A líbí se mi lhavně z toho důvodu, že je na něm cítit, že takhle to prostě režisér chtěl...90% ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $7miliónovTržby USA $41,003,371Tržby Celosvetovo $55,763,961Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,509,469 //počet predaných kusov 420,686Tržby za predaj DVD v USA $16,054,436 //počet predaných kusov 883,483║ Režisér David Ayer je thrillerový žralok, jasný dravec v týchto žánrových vodách, a zas sa prekonáva a ponúka strhujúcu policajnú jazdu, kde nechýba dávka silného atmosférického špinavého napätia, drsnej akcie, vypätých momentiek, úplne to strhlo /100%/ ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Výborná sonda do tvrdého života policajtů v L.A., přesně tak autentická a nekompromisní, jak byste od Davida Ayera čekali. Digitální kamera mě sice v některých chvílích spíše štvala, jinak ale není moc co vytknout. Režie má správně pomalé tempo a výborní Gyllenhaal s Peňou přesně vystihli to parťáctví až za hrob, na kterém stojí celý film. A ta akce je vzhledem k mizivému rozpočtu také hodně fajn. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

David Ayer má aj komplexnejšie filmy, no aj napriek tomu sa mi Patrola veľmi pozdávala. Súčasný trend snímania ručnou kamerou nie je našťastie vôbec rušivý a ani mi v priebehu sledovania neprišiel vôbec nelogický ako sa mi to v prípade podobne točených snímkov stáva. Takže pre Ayera ďalší slušný zárez a už sa náramne teším na Ten so Schwarzeneggerom. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (35)

  • Kvůli autenticitě byly některé scény natočeny kamerami, které měli Jake Gyllenhaal (Brian Taylor) a Michael Peña (Mike Zavala) připevněny na hrudníku. (Pria)
  • Počas prenasledovania podozrivého Brian (Jake Gyllenhaal) hlási na dispečing, že prenasledujú minivan Toyota. Únikové vozidlo je však Ford Freestar. (Arsenal83)
  • End of Watch (původní název filmu) je termín běžně užívaný během radiové komunikace policejních jednotek s dispečinkem. Jednotka tím oznamuje konec služby. (Pria)

Súvisiace novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (viac)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (viac)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (viac)

Tom Hardy opouští Suicide Squad

Tom Hardy opouští Suicide Squad

16.01.2015

Že to znělo až příliš dobře na to, aby to byla pravda? No, byla to pravda, ale herci míní a Hollywood mění. Řeč je samozřejmě o comicsové týmovce Suicide Squad, jejíž snové obsazení ještě včera… (viac)

Reklama

Reklama