Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po několika letech práce se hongkongské policii podaří odkrýt síť drogových gangů a inspektor Ma Ho-tin a policista v utajení So Kin-chow odjíždějí se 2 spolupracovníky do Thajska pomoci tamějším policistům zatknout hlavu celé sítě. Operace však nevyjde dle plánů a oba policisté se musí vyrovnat jak s neúspěšnou operací, tak se smrtí svých kolegů. Snímek z hongkongského prostředí v sobě mísí prvky dramatu, kriminálky a akčního filmu. (Tamten)

(viac)

Recenzie (25)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená akčná krimi dráma od Bennyho Chana. Má veľmi dobrý príbeh o trojici policajtov z protidrogového, ktorí sú síce dosť odlišní, ale aj tak sú najlepšími priateľmi už od detstva, čo pre nich veľa znamená, aj keď práve kvôli práci v utajení jedného z nich musí ich priateľstvo často čeliť veľkému tlaku. Práve majú možnosť zapojiť sa do rozsiahlej medzinárodnej operácie v Thajsku, v ktorej ide o najvlyvnejšieho drogového kráľa v celej oblasti, lenže tu sa situácia skomplikuje a výrazne to ovplyvní životy ich všetkých. Ale po rokoch sa vyskytne možnosť pre nápravu, čo sa rozhodnú využiť. Spracovanie sa mi páči, ale neubránim sa čiastočne rozporuplným pocitom. A môže za to celková nevyrovnanosť filmu. Vtiahlo ma to už od úplného začiatku, perfektné hlavné trio, ktorým som to priateľstvo skutočne veril, osobná línia policajta v utajení a samozrejme samotná dlhotrvajúca policajná akcia, pričom práve ten prvok práce v utajení je skvelo využitý, čo vyvrcholí počas práce v Thajsku, kde nie je núdza o viacero napínavých a vynikajúco gradovaných sekvencií a zároveň tu nechýbajú ani emócie. Takže z prvej polovice som bol mimoriadne nadšený, keďže mi prišla prakticky dokonalá. Ale potom to už upadne, síce samo o sebe je aj táto časť stále nadpriemerná a výborné tempo bez hluchých miest si film drží stále, ale v porovnaní s predchádzajúcou polovicou je to výrazný rozdiel, ten zvrat to dosť pokazil a už takmer nič nefunguje na takej úrovni ako predtým, čo potvrdí aj finále. Akcie je tu dosť a je skvelá. Tvoria ju hlavne rôzne veľkolepejšie akcie, ktoré sú perfektne natočené, nadmieru dynamické, odohrávajú sa v skvelo zvolenom prostredí, poteší slušný počet zabitých a navyše väčšinu času pôsobia aj pomerne realisticky a surovo. Najviac sa mi páči akcia s vrtuľníkom, ale až na finále, kde zaujme iba séria krátkych súbojov, inak je v štýle Johnnieho To, čo sa tu vôbec nehodí a navyše ani nedosahuje jeho kvalít je všetka akcia prvotriedna. Herecké obsadenie je skvelé, hlavné trio v zložení Louis Koo, Nick Cheung a Lau Ching-Wan už takmer ani nemohlo byť lepšie a k tomu plno výborných vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, prvá polovica je bezpochyby to najkvalitnejšie, čo Benny Chan doteraz vytvoril, prvotriedna vizuálna stránka, akcia, napätie, emócie a práca s postavami, to už ani nemohlo byť lepšie, len škoda, že v druhej polovici už naplno funguje len ten vizuál. Škoda, po prvej polovici som si bol istý plným hodnotením, tá sa mimoriadne vydarila, potom to už upadne, ale aj tak White storm určite stojí za pozornosť, veľmi kvalitný akčný blockbuster. 80% ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Snaživý amatérský pokus o postmoderního Johna Woo na Go Pro kamery. Škoda že jen pokus, který nedotahuje jak mistrových schopností vypravěče, tak i akčního poloboha. Efektní to relativně je, i když až na nejdokonalejší nálet vrtulníků od Apocalypse Now nijak výjimečně (na rozdíl od filmů toho Woo), ale emotivní příběh pár přátel moc dohromady nedrží, a když pak dojde i na patetické tóny Amazing grace, tak už to skoro i fyzicky bolí. 7/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Režisér Benny Chan má svůj osobitý styl který docela můžu, a když netočí blbosti typu Akce Nemluvně, tak se mi na jeho filmy dívá dobře. Jako jeden z mála Asijských tvůrců umí dobře pracovat nejen s akcí, ale i s herci a i dramatická stránka tu funguje. Svůj nejlepší počin New Police Story nepřekonal, ale je to kvalitní záležitost.75% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Žánr hrdinského krveprolití je stále naživu ! White Storm mě velmi mile překvapil, jelikož je film extrémně zábavný od začátku do konce. Je to Áčkový, Erkový film, takže fanoušci akčních filmů se můžou těšit na strhující a krvavou Akci, při které jsem nedýchal a oči mi bleskly radostí. Příběh obsahuje spousta zajímavých zvratů, některé scény jsou tak perfektně vygradované, že jsem napětím začal šilhat a při jedné scéně alá Sofíína volba mi ukápla i slza. Hodně Over the Top, hodně přitažené za vlasy, ale kdo má tyhle nereálné akční jízdy v oblibě jako já, tak pod 4* nepůjde. Nářez! ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Pokus oprášit heroic bloodshed samozřejmě kvituju, ale Benny Chan má do Johna Woo daleko. Měl jsem z toho dojem, jako bych koukal na remake Kulky v hlavě, který ale postrádá Wooův drajv, poetičnost, infernální akce a hudbu. Tady je sice taky melodrama jako trám a emoce se dojí, co to dá, a akce má své momenty, ale pořád mě to ne a ne strhnout a docela jsem se tím prokousával. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (1)

  • Jako choreograf kaskadérů na filmu dělal Nicky Li, v titulcích uvedený jako Li Chung Chi. (Rominator)

Reklama

Reklama