Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španielsko El rey de la montaña (viac)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (128)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem teda více podle hodnocení. Zaprvé není to žádný pár ale jakýsi chlap a jakási ženská (kteří spolu nic nemají - žádný vztah ) Za druhé jestli ten pes byl agresivní tak teda nevím :-). K filmu dobrý thriller, kterého pohřbívá konec je takový dost blbý. Na podívání dobré i po čase bych se na něj podíval. ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

V rámci žánru prekvapivo svieža, nevídane podarená kamerová exibícia v krásnych sychravých lesných exteriéroch. Trošku to asi chcelo v úvode sa povŕtať hlbšie v charakteroch, nie len ukázať jednu spoločnú "rýchlovku" na benzínke, pretože napriek tomu, že táto zvrátená poľovačka na ľudí nenudí a nestráca tempo, tak mi boli pekne povedané obaja úplne ľahostajným mäsom na odstrel. Rovnako tak veľké odhalenie už nikoho, kto má podobných trillerov zopár určite napozeraných, dnes asi už príliš neodrovná. Celkovo však podarený šanielsky nerváčik bez výraznejších logických kravincov, takže rozhodne potešil :-) ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Španielský "Eden Lake" alebo "ES kinder - komando"... ano ano príroda bola pekná, taktiež istá miera napätia, ale čo je hlavné... nechýbal tuna ľudský zmysel pre humor. 5/10, pretože rôzne sekvencie a uhol pohľadu kamery má zmysel... inak to ten zmysel postráda, pretože mnohokrát vydené - inak podané, ešte k tomu relatívne slabšie, ale dajme tomu... ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný španielsky hixploitation dokazuje, že aj s malým rozpočtom sa dajú robiť veľmi dobré filmy. El rey de la montaña je zasadený do nádherných horských exteriérov, kde vyčíňa spočiatku neznámy ostreľovač. V takmer celom filme vidíme tajomného strelca vždy iba na zlomok sekundy. V letmých záberoch kamery sa objavujú nič nehovoriace detaily na oblečenie alebo zbraň. Neistota v tomto filme predstavuje spoľahlivý spôsob ako vytvoriť desivú atmosféru. O čo viac bola identita neľútostného strelca vo filme zahmlievaná, o to prekvapivejšie je odhalenie jeho totožnosti v závere . „Kráľ hôr“ sa vyznačuje veľmi pozvoľným stupňovaním napätia a nie je v ňom núdza o dramatické zvraty. Takisto má zaujímavú kameru aj výtvarnú stránku. Ale žiadny uspokojivý happyend v podobe zadosťučinenia z likvidácie agresora neprichádza. Naopak, vinný sa cíti prenasledovaný a jeho pocit viny prerastá do zúfalstva. Situácia „vyslobodeného“ hrdinu je paradoxne viac bezvýchodisková ako v čase keď bol pod paľbou. Aj divák sa dočká otvoreného konca, ktorý uvoľňuje priestor na zamyslenie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Španielsky thriller je svižný a napínavý takmer od začiatku a vysokú laťku kvality si udržal takmer počas celého filmu. Hitchokovské - bojíme sa toho , čo nevidíme tu funguje skvele. Herecké výkony i chovanie postáv je maximálne reálne a ja mám presne toto rád. Veľká škoda trochu zhollywoodštelého záveru, ktorý mi už veľmi reálny nepripadal. Na zneškodnenie protivníka by stačil aj kus kameňa, ale režisér zvolil pravdepodobne najmenej presvedčivú fintu. Schovať sa do nádoby s vodou uprostred dediny na ktorú je výhľad s každého domu??? To hlavný hrdina nepočítal s tým, že ho mohli vidieť? Ako vedel , že vydrží s dychom práve do momentu, kým sa nepriateľ k vode priblíži? Veľká škoda toho záveru, ktorý všetko dobré dosť pokazil. V záverečných titulkoch si neodpustili nejakú americkú pesničku, akoby nemali dosť svojich , španieskych. Bolo zavarené na hustý thriller, no ostal iba jemne nadpriemerný. 70%. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama