Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väčšia skupinka mladých ľudí sa vydáva kempovať do hôr na miesto, kde sa len prednedávnom stratil mladý pár. Všetci to považujú za veľkú zábavu, až kým nezistia, že dvaja z ich partie zmizli a vysvitne, že boli zabití neznámym vrahom. Je ním Eggar, vodič autobusu, ktorý ich tam doviezol a teraz ho nevedia nájsť? Alebo je to muž, ktorý žije blízko ich táboriska v páchnucom dome? Podarí sa preživším premôcť a zabiť ich prenasledovateľa, alebo sa zaradia na zoznam tých, ktorí v týchto horách prišli o život? (Astaroth12)

(viac)

Recenzie (30)

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Veľký počet táborníkov aj žánrové postupy v úvode filmu, ktoré nasvedčujú tomu, že pôjde o slasher, dávajú falošný prísľub je budeme svedkami vysokého bodycountu v nádhernom horskom prostredí. Opak je pravdou, vo filme sa dlho neumiera, žánrovo sa posunie niekam inam, a nakoniec je plno preživších. Final terror dosť lavíruje nielen medzi hororvými subžánrami, ale aj medzi svetlom a tmou, často strieda statické zábery do prírody s pohmúrnymi pohľadmi do tmy, teda na miesta, kde je tma ako v rohu, na ktorých sa na nešťastie (pre diváka) začne diať niečo dramatické alebo brutálne. Režisér obsadil množstvo typovo rôznych hercom, ktoré sa ani nemuseli vyhraňovať, aby som ich rozdielnosť vnímal, skrátka evokovali dojem letných stanovačiek pri táborovom ohni. Zlo, ktoré v lesom na nich číhalo bolo málo konkrétne, zato filmu dodalo atmosferický nádych. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Snímok ponúkajúci pomerne známy námet a v ňom niekoľko známych tvárí. Plynie presne v tej štandardnej intenzite akú od takéhoto žánrového filmu očakávame. Nič obdivuhodné, ale rozhodne sa nekoná ani žiadna katastrofa. Proste remeselne výborne spracovaný, s výbornou kamerou, ktorá sa potuluje po nádherných, ale zároveň pochmúrnych lokáciách. ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

To je ono! Temný lesní survival horror, přesně to já můžu! Docela početná skupina mladých lidí jede tábořit do hlubokých lesů, kde ji samozřejmě čeká větší dobrodružství, než vůbec doufali. Někdo, nebo něco, je totiž začne pomalu terorizovat, a když objeví první mrtvolu ze svojí party, zjišťují, že budou muset bojovat o holé životy... Jeden z neprávem zapomenutých klenotů, který by vám neměl uniknout. Zaprvé: na filmu dělalo dost známých lidí. Režisér Andrew Davis se proslavil hlavně Uprchlíkem, a mezi herci najdete mladou Daryl Hannah a Joe Pantoliana. Zadruhé: největším esem filmu je tíživá atmosféra nepropustného lesa, kde se něco zlého ukrývá. Škoda, že noční scény jsou až moc tmavé a tudíž nepřehledné, ale velkou zásluhu na tom má i špatná kvalita filmu, která připomíná dvacet let starou, ohranou videopásku. Přesto nemůžu níže jak za 80 procent. Jo a nejlepší byl konec, kde zbytek přeživších postaví obrovskou past jako z Predátora :) ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tento film sa nevyhol klišovým situáciám a aj postavy sa chovali nezmyselne.Les,noc a partia znepokojených mladých ľudí a neľútostný vrah to vo viacerých prípadoch vie vyvolať silnú atmosféru ale v tomto prípade to ale nevyšlo.Lebo to najhlavnejšie čo takýto film musí mať ale tento to nemal a to bolo velmi malo vrážd a jedine dve boli dobre vidieť ale ostatné boli mimo zaber a tak je tu veľký priestor pre nudu a nezáživnosť.Priemer v lesných slasheroch. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Celkem vydařený slasher, naháněčka v lese. S parádním záporákem. Co bych nejdříve vytknul je některý chování postav, a hlavně přespříliš zdlouhavá první půlhodina která se mi zdála zbytečně roztahaná. Ale na druhou stranu kdyby nebyla tak by vrah neměl tolik prostoru. Vrah v podání člověka zahaleného nějakým pláštěm mi byl sympatický. Jen ten konec za moc nestál. Davis udělal celkem kvalitní podívanou která má parádní naháněčky a skvělou atmosféru která se dala krájet. Jen škoda že to jsem se prostě těšil víc. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl natočen v roce 1981, premiéra však byla až o dva roky později. (aadulka)

Reklama

Reklama