Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Orleanse vyčíňa psychopatický zabijak Emil Fouchon (Lance Henriksen) so svojou bandou. Za veľký balík peňazí organizujú pre zvrhlých zbohatlíkov poľovačku na človeka. Pretože starostlivo vyberané obete sú väčšinou bezdomovci, ktorí nemajú žiadnych príbuzných, beží "obchod" pomerne hladko. Komplikácia nastáva v okamihu, keď sa objaví právnička Natasha Binder (Yancy Butlerová) a hľadá otca, ktorý bol poslednou obeťou lovu. Zabijaci by si s touto komplikáciou určite hravo poradili, lenže na scénu prichádza aj námorník Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme), ktorý ako bývalý príslušník elitnej jednotky používa svoje profesionálne schopnosti bojových umení. Teraz pracuje pre Natashu a čoskoro sa dostáva na stopu gangu sadistických zabijakov. Netrvá dlho a dochádza k prvej prestrelke, pri ktorej zomiera niekoľko zabijakov a detektívka Carmine (Kasi Lemmonsová). Chance preto s Natashou utečie do blízkeho lesa, kde neľútostný súboj pokračuje. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (351)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Podle mě tady lidi málo hulej...ne, to patří jinam...podle mě lidi tenhle film nedoceňujou. A přitom třeba takovej Arnold Vosloo a Lance Henriksen se svojí pistolí na prasata:) jsou super. Na Johna Woo prostě nešahejte a na holubice už vůbec ne...i když je fakt, že pořádnej hong-kong ještě v Hollywoodu nenatočili... ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dobrá akce, příběh, záporáci -nereálná akce (Van Damme je neporazitelný a má přesnou mušku)/// Trošku starší, ale pořád slušná akce. Ale může za to především mistr John Woo. Nebýt jeho, tak je to klasické béčko. I když ono je to vlastně klasické béčko. Tak dobře, je to aspoň zábavný výplach./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Asi navzdy zostane mojim najoblubenejsim akcnym filmom od Johna Wooa FACE/OFF - TVAROU V TVAR (1997), pretoze tento sa mi sice tiez pacil a bolo vidiet mnoho podobnosti, ako spomalene zabery, lietajuce holuby, ale na Face/Off nema. Chcel som si po dlhsej dobe aj tento akcak zopakovat, pretoze som ho videl v kine este v casoch, ked Van Dammove alebo Lundgrenove filmy este premietali v kinach a bolo to vidiet aj na kvalite filmov a po dalsej reprize hodnotim tento film na 4*. Najviac sa mi pacila nahanacka na motorke a kaskadersky kusok, pri ktorom by sa obycajny clovek bud zabil, alebo prinajmensom zranil, ale krasne sa na to diva, lebo John Woo to vie efektne natocit. Jeden z tych lepsich Van Dammovych filmov. ________ Jean-Claude Van Damme - (Chance Boudreaux) +++ Lance Henriksen - (Emil Fouchon) +++ Yancy Butler - (Natasha 'Nat' Binder) +++ Wilford Brimley - (Strýko Douvee) +++ Kasi Lemmons - (Det. Marie Mitchellová) +++ Arnold Vosloo - (Pik van Cleef) +++ Robert Apisa - (Pán Lopacki) +++ Chuck Pfarrer - (Douglas Binder) +++ ()

choze 

všetky recenzie používateľa

"Tvůj přítel tu zřejmě buduje nové vchody." John Woo goes to the Hollywood a my poprvé na plátně registrujeme ďábelského Arnolda Vosloo. Průměrný scénář v první polovině mírně nudí a nezabrání tomu ani mazlení se s každým záběrem, wooovské zpomalovačky a úsměvná heroizace-romantizace hrdiny. Nezapomenutelná akční smršť, která se ale strhne v druhé půlce, udělala z Živého terče jeden z nejzásadnějších akčňáků mého života. Perfektní, luxusně nasnímaná choreografie honičky na motorce a finále ve skladu alegorických vozů, van Damme přebírající pistoli od umírající policistky, střelba vestoje na jedoucí motorce, sfouknutí prachu z brokovnice, zpomalovačky, holubice, střelba obouruč, skvělí záporáci, to byly důvody proč jsem si obě akční scény pouštěl pořád dokola. A shodou okolností byla upoutávka na Živý terč i v prvním Kinoboxu, který jsem viděl. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu jeden z tech slabsich filmu Johna Woo (misty to neskutecne prehani se zpomalovackama), ale na stranu druhou jeden z nej Van Dammeovo filmu. Celej film, krome pomalejsiho zacatku, je vlastne jedna velka honicka, ktera vyvrcholi desnym masakrem v opusteny tovarne. Prestrelek tu je hromada, Van Damme bitkari slusne, sem tam padne naka hlaska, zaporaci Vosloo a Henriksen jsou perfektni a celej film je docela drsnej, takze se jedna o paradni becko. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (20)

  • Film byl původně zařazen do NC-17 a neměl tak být přístupný do 17 let, nakonec byl 7krát a zařazen do R-ratingu. (KucC)
  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)
  • Jean-Claude Van Damme (Chance Boudreaux) sa o filme po mnohých rokoch vyjadril: "Bol to zlý scenár, ale mali sme tam skvelé akčné scény a režisér John Woo ma prinútil, aby som vyzeral ako samuraj s mastnými vlasmi." (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (viac)

Reklama

Reklama