Reklama

Reklama

Wes Baylor (Scott Adkins) zvaný Žalárnik býval hviezdou bojových umení. Po tom, čo nechtiac pripravil o život svojho najlepšieho priateľa počas zápasu v Las Vegas, stiahol sa do ústrania a skromne prežíva v Bangkoku. Keď po šiestich mesiacoch dostane lákavú ponuku na zápas v Mjanmarsku, ktorého víťaz odíde z arény bohatší o rovný milión dolárov, nezaváha. Lenže po príchode do dejiska zápasu ho čaká poriadne nepríjemné prekvapenie – bola to pasca. V skutočnosti sa stal nedobrovoľným protagonistom neľudskej hry, v ktorej skupinka po zuby ozbrojených zvrhlíkov poľuje na živý ľudský terč. Naňho! No hoci sa zdá, že v zradnom teréne neznámej džungle nemá Wes veľké šance prežiť, karta sa zakrátko predsa len obráti – a z lovcov, ktorí zaplatili majetok, aby ho mohli zabiť, sa zrazu stane zúrivo prenasledovaná korisť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

Trustme 

všetky recenzie používateľa

Specialista na pseudopokračování a vymítač názvů původních filmů, Pán krouživé kamery a zpomalovací režie - Roel Reiné sahá na akční klenot devadesátek, což je poněkud zbytečné. Srovnávat nebudu, neboť zde jde o takové to domácí video bulharských fanoušků, kteří mají rádi naivní poetiku akčních videofilmů minulého století. A vždy najdou tvůrce, kteří jim ochotně podrží. Kamerorežisér Roel Reiné není úplné jelito v rámci žánru, co se týče obrazovosti, ale udělat to trošku pro starší děti se mu nedaří. Čert vem zápletku, tá je i tentokrát vkusně okoukaná, ale styl, kdy hrdina všechny zlikviduje aniž by je zabil (jak na potvoru to udělá vždy někdo jiný) je nesportovní. Parta ultra zabijáků je pak eliminována nešťastnými náhodami nebo z rukou ženy či friendly fire. Scott Adkins má smůlu na bojové choreografy, umí krásné filmové hmaty, ale co naplat, když invence soubojů je na úrovni "počkám až mě praštíš" anebo "ruka-uhnu-noha-uhnu". Ještě že občas přidá svůj trojitý Boyka-kick. Bohužel v tomhle filmu není nic, čím může fanoušek žánru obohatit svojí křehkou duši a potěšení z dynamiky, tak jak to pro nás udělal pan Woo ve svém Živém Terči. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Živý terč se stal béčkovou klasikou a dvojka s Adkinsem měla potenciál na slušné pokračování. Bohužel moc pozitivních věcí se hledá těžko. Choreografie akce nemohla být natočena o moc hůře, bez nápadů a asi po trojitém opakování scén s holubicemi mě málem kleplo. Čekal jsem opět pestrý rejstřík zabijáků a místo toho se plno otravných tajtrlíků potuluje džunglí s kušemi. Nejpozitivnější na celém filmu byla snad postava, kterou ztvárnil Robert Knepper a role zlých pánů mu náramně sedí. Strašně zahozený šance na látku, kde se dá pořídit za málo peněz, hodně muziky.......3/10 ()

Reklama

Figu 

všetky recenzie používateľa

Tady se v první řadě totálně posral a zpackal název bijáku... Chápu, že za nějakým účelem pokračování suprové devadesátkové béčkové podívané s Žánem se to točilo, nicméně na druhou stranu to absolutně promrhalo potenciál a ten pomyslnej odrazovej můstek prvního dílu se úplně rozsypal a proměnil v niveč! Jít cestou natočit další z mnoha koukatelných fajn Adkinsových béček, díval bych se na to daleko pozitivněji! 50% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Béčko ako vyšité, čo je škoda. Aj keď to nejakú väčšiu spojitosť s prvým filmom nemá a evidentne sa druhý diel chce zviesť iba na názve filmu, myslim si, že to mohlo byť aj lepšie. Za prvým dielom to zaostáva v každom smere. A keď je príbeh v podstate rovnaký, chýba mu spád, udernosť a dobre finále. To isté platí aj o postavách. Záporaci nula bodov, taký Henriksen bol o dosť výraznejší a čo sa týka Adkinsa tak ten ide v Žan Klódových šlapajach, pár filmov už spolu natočili a aj keď vie robiť rovnako dobre štvoritého odpichnutého kamzíka ako Žán, chýba mu trošku viac charizmy a lepšie herectvo. Chýbajú tu aj štýlové scény, ale Reiné nie je taký akčný mág ako Woo. Ako jednohùbka fajn, jedno pozretie vám neublíżi. 50% - 2* ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Určite už bola téma lovu na človeka pre zbohatlíkov spracovaná aj lepším spôsobom, tak potom prečo až 4 hviezdičky? Neodohráva sa to v Rusku, nepoľujú rusi a celkovo sa to odohráva na hraniciach tretieho sveta, kde môže ozaj milión dolárov ešte čosi znamenať. Zápasník Wes Baylor príjme pozvánku na súboj bez pravidiel od Aldridgea (asi skôr ako titlkový preklad k filmu Aldricha, aj keď Ričiho je zajtra), nakoľko sa jeho svet zrútil potom, ako v ringu porazil svojho priateľa, ktorý po zápase zraneniam podľahol. A tak si spomenie na slová priateľa o tom, že sníval o dome na pláži a týmto spôsobom sa Wes rozhodne zarobiť aby dom doprial aspoň priateľovej rodine. Aj keď film dejovo kopíruje viacero filmov až na záverečnú scénu na moste je to takmer uveriteľné. Pre milovníkov akčného žánru ako oddychovka za 3 padne vhod, niekto možno ešte jednu hviezdu, tak ako ja, pridá. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (4)

  • Katrina Grey (Kay Sutherland) pochádza zo Slovenska, z Ilavy. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)
  • Při honičce na motorkách nemá Wes Baylor (Scott Adkins) na očích ochranné brýle. Ale při výbuchu střely z motorky je ve zpomaleném záběru vidět, že Wes brýle má. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama