Reklama

Reklama

Myšlienky vraha

(seriál)
  • Česko Myšlenky zločince (viac)
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA / Kanada, (2005–2023), 235 h 29 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvorcovia:

Jeff Davis

Réžia:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (viac)

Hrajú:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (viac)
(ďalšie profesie)

Série(16) / Epizódy(333)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videá (170)

Trailer

Recenzie (188)

KASUGI 

všetky recenzie používateľa

Psychiatr: "Kukuřice"_____Camel: "Hranostaj!"____ P: "Těžká melancholie, záliba v kompotech". ... "Podbříšnice".____ C: "Šunka šunka".____ P:"V dětství kolika... později pohlavně zneužit řádovou sestrou v okolí lesní studánky."____ Inspektor: "Tak co?____ P:"Ten člověk nevraždí sám, je jich víc... asi sedmnáct" ()

lareinna 

všetky recenzie používateľa

Všetky tie kriminálne seriály od CSI...po NCIS a podobne nemusím, ale tento je "kráľom" medzi ostatnými. Podľa mňa tým správnym spôsobom usmerňuje pohľad človeka na kriminalitu a zločinnosť ako takú. Dáva možnosť aj pochopiť, prečo vrah koná tak ako koná. Dokonca ukazuje fakt, že k násiliu nie je treba pristupovať vyložene len násilne, že v mnohých prípadoch stačí použiť základnú psychológiu a empatiu, čo má mnohokrát väčší a účinnejší efekt ako impulzívne a násilné konanie. A to aj v bežnom živote človeka. Seriál je zároveň komerčný, má grády a skoro z každého natočeného dielu vyplýva nejaké ponaučenie. Podľa môjho názoru výborný seriál, ktorý sa veľmi dobre pozerá, o čom svedčí aj fakt, že som videla už asi 40 častí, ale ani pri jednej som sa nenudila ani na chvíľu...Obľúbení herci sú Matthew Gray, Shemar Moore, Kirsten Vangsness, Thomas Gibson a tiež Paget Brewster, verím, že ďalší obľúbení pribudnú..ešte ma totiž čaká zopár sérií, na ktoré sa veľmi teším..:-))) ()

Reklama

sarume 

všetky recenzie používateľa

Vysoce nadprumerny serial. Natočen klidnou a urnirnenou režii, bez velkych efektu ala kriminalka L.A. Asi nejvic cerpa ze skutečneho odděleni v Quanticu. Je v každem dile i takova několikasekundová sekvence kdy nám herec popisuje skutečné postupy vrahu určiteho typu, Pro fanoušky literatury o seriových vrazích a psychologie v kriminalistice povinne koukáni ()

Yardie 

všetky recenzie používateľa

Jedna z těch slabších kriminálek. Není to úplně špatné, ale oproti Kriminálkám nebo Sběratelé kostí je to slabší. Děj je naprosto stejný každý díl a nemá to takovou atmosféru, aby vás to donutilo koukat na každou epizodu. Postupy jsou každý díl úplně stejné a v podstatě je jasné, co bude následovat a jak příběh pojede. Navíc vyváženost dílů je dosti nevyrovnaná. Občas se dá najít velice dobrý díl, jindy zase dost slabý, až nudný. Každopádně seriál nevyhledávám a kouknu se jen, když zrovna jsem u TV a náhodou přepnu. Howgh! ()

jasiska 

všetky recenzie používateľa

Celkom zaujímavé krimi. Nejde tu o poirotovskú psychológiu obyčajných vrahov - sérioví vrahovia totiž operujú z úplne iných motívov. Ani sa nedočkáme cool záberov do mikroskopu a dôkazov založených výlučne na DNA či umelých vláknach. Zločincov tu chytajú podľa znalostí o ich mysli založených na mnohých predchádzajúcich prípadoch. Sú prípady, ktoré sú nezabudnuteľné - napríklad 2x07 North Mammon alebo 2x22 Legacy. A to vďaka svojej neuveriteľne hlbokej empatii k obetiam. Aj hlavné postavy, agenti FBI, sú výborní. Sú skvele napísaní i zahraní - nie je nič horšie ako nevýrazné, nemastné-neslané hlavné postavy. (Obzlášť cool je Dr. Reid:-) Je im venované hojne priestoru a predsa ani zďaleka nie toľko, aby to bola telenovela. Neviem, či sa mi to neokuká, ale rozhodne pozoruhodný seriál. ()

Galéria (2 145)

Zaujímavosti (18)

  • Postava Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) mala pôvodne vystupovať v prvej časti. Diváci si ju natoľko obľúbili, že ju tvorcovia ponechali v deji a nakoniec sa ako jediná z postáv objavila v každej epizóde. (krasomama)
  • Seriál a hlavní postava Jason Gideon (kterého hrál Mandy Patinkin) jsou inspirovány skutečným vyšetřovatelem a týmem FBI. (Caszidy)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama