Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenzie (613)

plagát

Let's Dance (2019) 

Náhodou si myslím, že táto netuctová príjemná verzia je veľmi fajn. Mám rada francúzske filmy, takže aj preto hodnotím kladne. Herci veľmi fajn a Rayane Bensetti zvlášť :-)

plagát

Guzaarish (2010) 

Silný film, napodiv iný ako štandardné indické filmy. Nečakala som tak dobre natočenú drámu z indickej filmovej produkcie. Vtiahne vás do deja prirodzeným spôsobom, nevnucuje, naopak núti premýšľať. Mám veľmi rada tieto výnimočné, netuctové filmy, ktoré si človek zapamätá.

plagát

Za zrkadlom (2018) 

Strašné...Sklamanie prišlo už po prvých 15 minútach filmu a pokračovalo až do konca.

plagát

72 hodín k slobode (2008) 

Tak tento francúzsky film skopírovali USA takmer do bodky. Russell Crowe si zahral v tom druhom ("Tři dny ke svobode"). Táto francúzska verzia ma zaujala viac, resp. inak, pretože ten európsky štýl točenia filmov má svoje čaro, ale hodnotím ich rovnako.

plagát

Kráľov nesúhlas (2016) 

Bála som sa, že ide o ďalší vojnový film, kde sú prednosťou bojové scény a sústavný rachot zbraní, ale naopak... snímok opisuje práve neľahkú situáciu tejto kráľovskej rodiny a samotného kráľa, ťažké rozhodovanie a zodpovednosť tak vysokú, že sa miestami nedá zvládnuť, diametrálne odlišné názory otca a syna... každá scéna si jednoducho vyžiadala moje maximálne sústredenie a emócie tomu vôbec nechýbali. Škandinávci ma opäť nesklamali, veľmi sa teším.

plagát

Zrodila sa hviezda (2018) 

Myslím, že nie som jediná, kto sa po tomto filme bude na Lady Gaga dívať inak. Tu bola ľudská, citlivá a obyčajná, priblížila sa tak mnohým divákom nie len ako úžasná speváčka, ale aj ako človek. Pre mňa ďalším pozitívnym prekvapením bol Bradleyho spev, má krásny hlas a piesne stvorené pre tento hudobný snímok sú chytľavé a zaujímavé. Napriek tomu, ten dej je trochu plytký, miestami príliš sladký a veľmi predvítateľný.

plagát

Sedm divů muslimského světa (2008) 

Ide tu o umenie a históriu moslimských stavieb nielen na Blízkom východe, ale aj v Španielsku a Afrike. Zopár moslimov tu opisuje svoje náboženstvo a zvyky, ktoré sú stáročiami zakorenené ....je dobré sa na to dívať s nadhľadom a zároveň by bolo civilizované akceptovať aspoň do určitej miery aj iné náboženstvá a s tým spojené odlišné kultúry........ Islám je vo svojej podstate mierumilovné náboženstvo obyčajných ľudí, ktorí nenesú zodpovednosť za zopár teroristov a výtržníkov, ktorí zneužívajú toto náboženstvo pre svoje ciele. Taktiež „povahy náchylné k manipulácii“ - majú všetci veriaci, bez ohľadu na to, čomu veria....... Tento obyčajný dokumentárny film o architektúre mešít je len jeden z mnohých bežných. Každý bez ohľadu na vieru by mal vedieť, že snáď každé náboženstvo, resp. intolerancia a nevraživosť jednej skupiny voči druhej....vo svete prinieslo len skazy, utrpenie a nezmyselné vojny kvôli nedostatku empatie voči ostatným a predovšetkým kvôli nejakému presvedčeniu, dúfajúc, že to z nich vyženie prázdnotu a určí ich identitu. Bohužiaľ, ľudská potreba, ktorá nikdy nevymizne...... Moslimovia veria v Alaha a proroka Mohameda, kresťania v Boha a Ježiša Krista, hinduisti po celé dlhé stáročia majú Brahmu, Višnu, Šiva alebo aj Skandu či Ganéšu. Číňania uprednostňujú konfuciánstvo alebo taoizmus, Tibeťania a Japonci budhizmus, čo sa síce považuje skôr za polonáboženské hnutia, resp. filozofické smery, ale v podstate ide o ich ľudové náboženstvo......Je toho všade po svete veľa, príliš rozsiahla a citlivá téma, hlboko zakorenená v ľudských povahách a životoch. Preto je potrebné brať všetky náboženstvá a s tým spojené kultúry s obrovskou toleranciou a úctou, zároveň nič netreba preháňať. Fanatizmus je už ozaj nebezpečný v akejkoľvek podobe, to je fakt.......Všetci ľudia chcú šťastie a nechcú bolesť a utrpenie. V tomto sme rovnakí. Žijeme všetci spolu na tomto svete, tak sa snažme dívať na veci rozumne, empaticky a tolerantne voči ostatným. Odporúčam ďalší dokument: Islám a Západ.

plagát

Japonský styl života (2017) (seriál) 

Veľmi zaujímavý dokumentárny seriál, ktorý divákovi nevtieravo približuje japonskú kultúru, umenie a históriu. Je to ako cestovanie po tomto úchvatnom ostrove, odporúčam..

plagát

Lovci hláv (2011) 

Škandinávsky štýl točenia filmov je sám o sebe veľmi zaujímavý. Má väčšinou depresívny nádych, ale tento film mal zároveň aj skvelé tempo a dej, ktorý menil smer každú chvíľu. Rozhodne výborné a bez zbytočnej kritiky.