Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenzie (1 045)

plagát

Svědectví z minulosti (2020) 

Veľmi zaujímavý počin, ktorý sa venuje tomu, nakoľko sa Nemci "vyrovnali" s vinou za holokaust. Len škoda, že sa pamätníkov nepýtali ešte trochu dôkladnejšie.

plagát

Vertigo (1958) 

Výborne natočené s dobrou zápletkou. Len škoda, že postavy ma nechali pomerne ľahostajnou.

plagát

Na sever severozápadnou linkou (1959) 

Veľmi pekne natočené a na svoju dobu rozhodne originálne. Z dnešného hľadiska však bol dej pomerne predvídateľný. Na akčných scénach je zaujímavé to, že hoci sú o dosť pomalšie a menej extrémne ako tie moderné, tak vzbudzovali obrovské napätie.

plagát

Zväčšenina (1966) 

Keby nebolo tej nehoráznej mizogýnie, tak by to bol krásne natočený film so zaujímavou myšlienkou. Takto som bola taká znechutená, že som sa len tak-tak udržala, aby som to dopozerala.

plagát

Značka: Na dožití (1989) (TV film) 

Hoci spracovanie filmu nebolo až také majstrovské, zaujali ma témy doopatery starších členov rodiny a komplikovaná situácia s bývaním tak veľmi v kontraste s tým, ako si to mnohí vraj zo socializmu pamätajú. Scéna, kde sa dedko rozpráva s psychiatrom je najlepšia.

plagát

K zemi hleď! (2021) 

Depresívne v tom, ako to realisticky vykresľuje dnešnú spoločnosť.

plagát

Tenet (2020) 

Prvá polovica bola úplne zlá. V druhej polovici sa veľa vysvetlilo, ale filmu hĺbku neprinieslo. Celé mi to pripadalo akože super, zhruba dáva zmysel, ale detaily už boli buď mätúce alebo nedotiahnuté. Nápad originálny, ale prevedenie nič moc. Navyše nulová emocionálna investícia diváka.

plagát

Koruna (2016) (seriál) 

Seriál vo mne vyvoláva konflikt, lebo na jednej strane neznášam celé haló okolo kráľovskej rodiny a aj koncept monarchií v modernej spoločnosti, no na druhej strane, toto je parádne urobený seriál. Hoci si ani nepamätám, kedy som mala naposledy pozitívnu (alebo akúkoľvek) myšlienku o anglickej kráľovnej, seriál všetky postavy vykresľuje realisticky, zaujímavo a pomerne sympaticky, bez toho, aby som mala pocit, že ide o nejakú monarchistickú propagandu. Seriál som začala pozerať kvôli Mattovi Smithovi, ale teraz sa zas teším na Oliviu Coleman.

plagát

BoJack Horseman (2014) (seriál) 

Seriál som začala pozerať s tým, že to bude komédia. Zo začiatku som si ešte myslela, že to len nie je veľmi dobrá komédia. No ako seriál pokračoval, bolo jasné, že toto je dráma a navyše mega depresívna. Nielenže v nej sledujeme osobnú krízu hlavného hrdinu, ale rôznymi spôsobmi sa tu vykresľujú aj rôzne spoločenské problémy, trendy a ľudské vlastnosti. A ešte aj to, čo by sa dalo považovať za vtipy, človeka deprimuje, keď sa nad nimi hlbšie zamyslí. Hoci je to veľmi negatívne a zabíja to vo mne akúkoľvek životnú nádej, seriál je tak dobre urobený, že neviem prestať pozerať.