Reklama

Reklama

V uliciach San Francisca

(seriál)
  • Česko V ulicích San Francisca (viac)
USA, (1972–1977), 113 h 50 min (Minutáž: 50–98 min)

Tvorcovia:

Edward Hume

Scenár:

Theodore J. Flicker, Rick Husky, Edward Hume, David Friedkin (viac)

Hrajú:

Karl Malden, Michael Douglas, Richard Hatch, Roger E. Mosley, Kristoffer Tabori, Rai Sanders, Susan Dey, Felice Orlandi, Joe E. Tata, Kitty Winn, Hari Rhodes (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(120)

Vítejte v ulicích San Francisca. Seznamte se s policejními detektivy, kteří mají na starosti vyšetřování vražd, v uniformě je však neuvidíte. Poznejte zástupce šéfa Mikea Stoneho (Karl Malden) a inspektora Steva Kellera (Michael Douglas).  Mike je Stevovým učitelem, zasvěcuje ho do všech vyšetřovacích metod a postupů, které odhalují stopy vedoucí k dopadení pachatelů, a které pomáhají vyřešit zločiny, nepravosti a bezpráví, páchané v San Franciscu. (CBS)

(viac)

Recenzie (27)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Starnúci veterán Karl Malden a vychádzajúca hviezda Michael Douglas vytvorili v tom americkom, kriminálnom seriály zohratú dvojicu inšpektorov. Aj keď je medzi nimi značný vekový rozdiel, i tak sa postupom času so sebou dokonale zžili a začali sa navzájom prirodzene doplňovať pri riešení ťažkých porušení zákona "V uliciach San Francisca". Mike Stone a Steven Keller boli tvrdí chlapíci s policajnými odznakmi. Dnes už im zub času odkusol trochu z ich šarmu, ale aj tak mi zostanú v pamäti ako dvaja starí, drsní poliši, ktorí si vždy dali rady so zvereným prípadom. *** ()

ian97 

všetky recenzie používateľa

Ak máte radi vintage kinematografiu a chcete zažiť nostalgickú jazdu do televízneho vysielania z poslednej tretiny 20. storočia, tento seriál je veľmi dobrá voľba na nenáročné pozeranie. Prvé dve série sú točené veľmi solídne, ale jednoduchšie, v tretej a štvrtej išla remeselná kvalita už citeľne hore čo sa týka scenárov, kamery, ale aj hereckých výkonov - predpokladám, že sa rapídne zvýšil rozpočet. Piata séria je dosť rozpačitá, má niektoré vynikajúce časti (napr. E14 a 15, ktoré sa snažia kreovať povedomie o tabuizovaných témach), ale aj niektoré veľmi zlé (napr. E20, kde ako filmový nováčik Arnold Schwarzenegger predviedol príšerný herecký výkon, navyše v scenáristicky veľmi slabej epizóde). V celom seriáli sú epizódy veľmi pestré, obsahovo rôznorodé, takže človeka neomrzia. Herecké výkony na televízny seriál tých čias skvelé, Karl Malden alias Michael Stone mal veľmi príjemnú seriálovú hlavnú postavu, jeho parťák Michael Douglas herecky tiež rozhodne zaujal, no keď ho v poslednej sérii vystriedal Richard Hatch, už to prestalo vo vyšetrovacom duu tak iskriť ako dovtedy. Osobne ma veľmi bavilo sledovať najmä rôzne technické vymoženosti zo 70. rokov, ktoré sa v seriáli pravidelne objavovali, a o ktorých existencii dnes v našich končinách ani netušíme. A veľké plus aj za lokáciu, San Francisco je pre krimi filmy vynikajúca voľba, aj keď tu možno mohla byť ešte lepšie využitá. Dokopy za mňa dávam 85%. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Z tohto seriálu sme mali na strednej škole veľkú srandu. Hlavne z úvodnej zvučky, ktorú vtedy STV dávala v pôvodnom znení. Teraz som si pozrel zo zaujímavosti jednu časť, ktorú som si zhodou okolností celkom dobre pamätal a nemal som pri nej pocit žiadnej trápnosti, skôr myslím, že to bolo neporovnateľne lepšie, ako nemecké krimi seriály a bavilo ma to viac, ako rôzne cool CSI odnože. Act 1, Act 2, Epilog...Tento seriál u mňa rastie s každým ďalším dielom. Koľko krimi seriálov si môže povedať, že každá jeho časť je o "niečom"? ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Tento Tv seriál mám rád. Seriál je klasická americká ukážka krimi zo sedemdesiatych rokov. Podobne ako Colombo nie je to moc krvavé ale dej nás stále drží v napätí. Je to také romantické pozeranie. Samozrejme, že je tu výborná dvojica Malden + Douglas. Jeden pomali končil svoju kariéru a druhý ju začínal. Je to výborná dvojica. 85%. ()

Rominator

všetky recenzie používateľa

Studentka psychologie potká při běhu v parku Joa (Arnold Schwarzenegger) a pozve ho k sobě domů. Chce s ním udělat rozhovor, ale Jo nechce být nahráván a rozčílí ho slovo freak / zrůda. Jo o sobě řekne, že není mluvka a ukáže ji nějaké kulturistické pózy. Studentka se i přes svůj slib začne smát, Joa to rozčílí, chytne ji za ruce, silně s ní zatřese a odhodí ji na gauč... Arnieho postava se celým jménem jmenuje Joseph Schmidt, ale všichni mu říkají Jo. V záběru kamery se několikrát objevil Arnoldův kulturistický kamarád Franco Columbu. Tento díl měl premiéru 5. května 1977. Viděl jsem pouze epizodu Dead Lift (S05E20) a proto celý seriál hodnotit nebudu. HODNOCENÍ EPIZODY 40% ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Seriál sa začal natáčať 23.9.1972 a skončil 9.6.1977. (Raccoon.city)
  • V 43. časti si zahrala malú rolu aj matka Michaela Douglasa (Steve Keller) Diana Douglas (Adele Sloane). V 116. epizóde sa objavil aj Arnold Schwarzenegger, ktorý stvárnil postavu kulturistu podozrivého z vraždy, a Leslie Nielsen sa predstavil v troch dieloch a vždy stvárnil inú rolu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama