Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vřískejte, dokud můžete. Pokračování slavného filmového hororu je opět tady a nikdo neví, kdo je vrah. Studentka Neve Campbell je cílem nepolapitelného zabijáka. Jeho počínání se nápadně podobá vraždám, ke kterým došlo před dvěma lety. Woodsborské peklo opět začíná. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (368)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nie som veľkým fanúšikom tejto série. V druhej polovici deväťdesiatych rokov prišla staronová móda tzv. krvavých hororov. Séria Vreskot medzi ne patrí. Tvorcovia to iste tak nezamýšľali, ale už druhý diel som pomaly musel považovať za paródiu. Dopredu možno ľahko odhadnúť, čo sa stane. Druhý diel je ako skoro väčšina pokračovaní slabší, než jeho predchodca, ale ak ste zvedavý na pokračovanie jednotky, tak pri pozeraní tohto filmu zase od nudy neumriete. ()

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Mě to bavilo, sice je to typická "dvojka", ale na výši ji pozvedává schopnost autorů utahovat si ze sebe ("Vždyť dvojky jsou vopruz!"), vtipné odkazy k prvnímu dílu jako Tori Spelling a narážky na okolnosti mimo film např. když Courteney Cox říká, že tělo na aktech nebylo její, ale Jennifer Aniston.. Ale uznávám, že dějová linie není nic moc a závěr je vyloženě parodie (ovšem nevím, jestli to byl záměr :-) ()

Reklama

Disk 

všetky recenzie používateľa

Už ne tak pečlivě vysoustružené jako geniální první díl, ale přesto jde o velmi dobrý počin. Popkulturních narážek je tu sice méně, než by si člověk přál, ale Craven s Williamsonem tentokrát více zapracovali (jak se na pravidla sequelů sluší a patří) na vraždách a hororové atmosféře. Grandiózní finále v divadle je ovšem masterpiece. Na pointu ve stylu Pátku třináctého nemá ani M. Night Shyamalan. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dvojka vsadila viac na temnejsiu atmosferu a ubrala z humoru, co nepokladam za najstastnejsie riesenie. Jednak preto, ze na serii mam najradsej narazky na klise a rôzne hlasky a hlavne Craven nie je prilis dobry v budovani napinavych scen. Nastastie je dobry v rezirovani hercov, takze osud postav ma zaujima a vdaka nepredvidatelnosti scenara som v napäti, ktora z nich sa dozije konca. Velkym plusom je pridanie konecne nejakych poriadnych krvavych scen. Dokonca si Craven v scenach fiktivneho filmu Stab vynahradi prilis velku krotkost niektorych scen z jednotky, takze tentokrat nam ich poda znova a ovela brutalnejsie a to napriek tomu, ze zaroven maju vyznievat komicky. Ohladom filmu Stab ma potesilo obsadenie Tori Spelling do ulohy fiktivnej Sidney Prescott, cim pekne nadviazali na vtip z jednotky. Nastastie sa dej uplne nevyhol aj narazkam na hororovy zaner a tak sa dockame par trefnych poznamok jak na konkretne filmy, pravidla pokracovani, alebo realitu. Bavila ma linia v ktorej sa otravna novinarka Gale Weathers sama stava sustom pre dalsich novinarov. Vrahov mame znova dvoch a su o triedu slabsi ako v jednotke. Chlapa som odhalil a aj ked ho hra skvely herec, tak na zabavneho magora Matthew Lillard sa nechyta. Zato zensku som neodhalil aj ked tu neustale otravuje. Ich motivacie su este celkom uveritelne. Ked som film videl prvykrat, tak som ako druheho vraha podozrieval Deweyho a ked ho v jeden scene pobodali, tak som bol nadobro presvedceny, ze to je on a ze len finguje smrt. Skoda, ze to nenapadlo aj scenaristu alebo aspon ho mali nechat zomriet, lebo od tohto dielu sa sformovala trojica hlavnych hrdinov, ktory sa zakazdym doziju konca, co znizuje napätie. Vzdy ma sralo, ze namiesto nich radsej nechali zomriet komicku figurku. Nove postavy su hviezdne obsadene, ale ziadna z nich mi k srdcu neprirastla. Potesilo ma len, ze Liev Schreiber dostal väcsi priestor. Hudba je stale super ako v jednotke. Najviac sa mi paci Deweyho motiv. Takze dvojka je sice o triedu slabsia ako jednotka, ale stale to je skvele pokracovanie, ktore si do velkej miery zachovalo styl genialnej jednotky. 8/10. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Dvojka za mě sází dost na jistotu. Nabídne v porovnání s úvodním dílem daleko více mordů, což jednoznačně kvituji, na druhou stranu se chvilkami nabízí otázka, jestli jsme toto někde už neviděli. Ale čert to vem! To celkové odlehčenější ladění filmu jsem si dost oblíbil, staronové postavy též potěší divákovo oko. A závěr opět docela překvapivý! Uvidíme, co třetí díl :) Za mě 6,5/10 ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (56)

  • Herci nevedeli kto je vrah až do finálneho dňa natáčania. Posledných 10 stránok scenára dostali až v deň, keď sa natáčali posledné scény. Všetci herci museli podpísať zmluvu, že s médiami nebudú komunikovať o totožnosti vraha. (rador)

Súvisiace novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (viac)

Reklama

Reklama