Reklama

Reklama

Harry Potter a Kameň mudrcov

  • Česko Harry Potter a Kámen mudrců (viac)
Trailer 1
Fantasy / Rodinný / Dobrodružný / Mysteriózny
Veľká Británia / USA, 2001, 152 min (Special Edition: 159 min)

Obsahy(1)

Harry Potter je sirota a žije u svojich jediných príbuzných, Dursleyovcov. Tí sa o neho starajú naozaj len z povinnosti a najradšej by boli, keby mohol ísť Harry preč. Ich želanie sa naplní, keď malý Harry dovŕši 11 rokov. To je vek, kedy sa začína povinná školská dochádzka na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej - Harrymu začnú chodiť listy, ktoré však jeho strýko s tetou ignorujú, navštívi ho sympatický polobor Hagrid, a na jeho odporúčanie sa dostane do Rokfortu, kde spolu so svojimi dvoma novými kamarátmi Ronom Weasleym a Hermionou Grangerovou zažíva najväčšie dobrodružstvá svojho života. (TV Markíza)

(viac)

Diskusia

prkalil

prkalil (hodnotenie, recenzie)

pds , Merengues9

My, Čehůni, je máme rádi a jsme za ně bratřím Medkům vděční. ;-)

Brumbál, zlatonka, myslánka, potlouk, viteál, Starostolec, Nebelvír, Zmijozel, Mrzimor a dokonce i Bradavice! A co teprve famfrpál!!! :)

pds

pds (hodnotenie, recenzie)

...tie české preklady názvov a mien sú otrasné ! V tom sú a boli vždy slovenské dabingy vždy znesiteľnejšie .

na príspevok reagoval Merengues9, prkalil

 (hodnotenie, recenzie)

Je až k neuvěření že už uběhlo od toho víc jak 20 let. Ale pro mě bude HP vždy jedním z mých nejvíc top fandomů.

na príspevok reagoval Merengues9

Uživateľ Merengues9 zmazal svoj príspevok.

Pavel.hatte

Pavel.hatte (hodnotenie, recenzie)

Viděno až v roce 2003, musím říct že je to neskutečný paskvil a slatinana. Knihu tak nějak znám ale stejnak je to hrozná p****na

na príspevok reagoval Merengues9

Uživateľ Gryphon zmazal svoj príspevok.

Uživateľ libi666 zmazal svoj príspevok.

Uživateľ libi666 zmazal svoj príspevok.

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnotenie, recenzie)

cela saga by se mela jmenovat harry trotl. chapu, ze je to urceno spise pro mladsi publikum, zpracovani filmu je pekne. ovsem proc jsem to dal do odpadu je jednoduche. jedna se o nejtrapnejsi film(serii) co jsem bohuzel videl a to od letani na kostatech az po tu traparnu zvanou fanfrpal bo jak se to menovalo. i kdyz nesleduji zadne ceske pohadky, tak taka princezna ze mlejna je podle toho aspon trochu zazivna a kdyby do tohoto filmu zapracovali cernochy, co jezdi na ponicich v ruzovych sateckach udelalo by to na me lepsi dojem a to uz je co rict.. 

MegSimpson

MegSimpson (hodnotenie, recenzie)

V názvu by měl být připsán i britský původní název Harry Potter and the Philosopher's Stone.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Uživateľ ChArLeNe zmazal svoj príspevok.

dadaft

dadaft (hodnotenie, recenzie)

No, místní hodnocení moc nechápu, je to skvělý film, pět hvězd.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Uživateľ Gryphon zmazal svoj príspevok.

otikwiener

otikwiener (hodnotenie, recenzie)

Zdravím :) Nevíte, kde bych si mohl stáhnout Harryho Pottera v angličtině?? Nejlépe všechny díly :D Pokud by to bylo s českými titulky, byl bych rád, ale nemusí to být :) Co se týče prvního dílu, potřebuji verzi "Philosopher's Stone", ne Sorcerer's Stone" :) Hledal jsem fakt všude. Předem děkuji za odpověď :)

na príspevok reagoval Gryphon, Gryphon

Uživateľ otikwiener zmazal svoj príspevok.

Uživateľ Gryphon zmazal svoj príspevok.

Gryphon

Gryphon (hodnotenie, recenzie)

Pítrs85

no ja by som bol za nové filmy zo sveta harryho pottera skôr ako za remake, napr. za nejaký prequel zameraný na harryho otca ja skupinku okolo neho na škole, ani by bolo treba knihy stačilo by požiadať rowlingovú o nejaký námet ktorý by už rozpracoval scenárista 

na príspevok reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnotenie, recenzie)

Gryphon

V dnešní době, kdy se remakuje kdeco, bych se tomu ani nedivil, ale myslím, že to přijde ještě o pár let dýl. Mně by se spíš líbil HP seriál, kde by přeci jen mohli narvat víc věcí z knih a taky se věnovat víc postavám.

na príspevok reagoval Gryphon

Gryphon

Gryphon (hodnotenie, recenzie)

čoraz viac sa začína ozývať niečo ako "harry potter remake" aký na to máte názor? ak by k tomu došlo tak prvý film by sa dostal do kín najskôr (môj odhad) v roku 2017 a to je 16 rokov od prvého z roku 2001. Radcliffe sa už nechal počuť že by si rád zahral otca harryho pottera

na príspevok reagoval tommy187, Pítrs85

tommy187

tommy187 (hodnotenie, recenzie)

No to je pravda, že Lord of rings je nemožné porovnávať s HP, ale ja som to myslel tak, že ma to viac zaujalo ...

peto80

peto80 (hodnotenie, recenzie)

tommy187

Nie, fakt som sa pobavil (myslím v dobrom, nevysmievam sa tu), však na to, čo napísal Apollyon09 by každý valil oči:

" Načo používajú ľudia v 21. storočí sovy ako poštové holuby a lampáše namiesto bateriek?" - Asi preto že je to rozprávka pre deti a dokonca o čarodejníkoch ktorí takto žijú.

"Teraz sa na celého Pottera dívam ako na prostoduchú rozprávku." - Dobré ráno, ono to bola prostoduchá rozprávka už v 2001, keď to natočili.

"Prvá časť sa nezhoduje s ďalšími časťami" - ? ? ? Čo ?

"Svetu Harryho Pottera nerozumiem. Mne to príde ako nejaká moderná rozprávka so starodávnymi spôsobmi." - Bingo, chlapec trafil klinec po hlavičke.

"Každý kto má viac ako 5 rokov sa nad takými pojmami (zakázaný les, tajomná komnata, podivný školník, čarovné prútiky) musí pozastaviť." -  5 ročné dieťa aby premýšlalo ?

tommy187: to si píš že Lord of the Ring je lepšie, porovnávať to s HP je ako porovnávať Číslo 5 žije s Terminátorom ;-)

tommy187

tommy187 (hodnotenie, recenzie)

Apollyon09

Musím s tebou súhlasiť. Ani mne svet Pottera nikdy nebol blízky. Hoci jeho fantasy umeleckú hodnotu a kvalitu nespochybňujem je to až príliš nereálne a možno až nasilu "sci-fi". Určite lepšia sa mi zdá trilógia Lord of rings lepšia po väčšine stránkach. Áno Daniel Radcliffe  a Emma Wattson sú fantastický, a knižná predloha je skvelá. Ale to je všetko. Dal som tomu filmu ****, ale ten film mi prišiel ako taký "bez srdca". Jednoducho pozrel som si ho, ohodnotil som a koniec. Sorry :). 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnotenie, recenzie)

Portman01

Máš pravdu, knihu som nečítal. Ale hodnotím teraz knihu, alebo film? Bohužiaľ, svetu Harryho Pottera nerozumiem. Mne to príde ako ... ... nejaká moderná rozprávka so starodávnymi spôsobmi. Sorry, ale niečo ako "zakázaný les, tajomná komnata, zakázané poschodie, podivný školník, čarovné prútiky" veď to je smiešne. Každý kto má viac ako 5 rokov sa nad takými pojmami musí pozastaviť. A vôbec, ukryť nejakú cennosť pod Cerberusa, padacie dvierka a šach? To možno odstraší malé deti, ale nie skúseného čarodejníka. Vlastne... to neodstrašilo ani tie deti. Ja mám fantasy príbehy rád, ale toto nemá ... štýl.

na príspevok reagoval tommy187

Portman01

Portman01 (hodnotenie, recenzie)

Apollyon09

Očividne si nečítal knižnú predlohu. V Rokforte a v jeho okolí je to presiaknuté mágiou, tak žiadna elektronika tam nefunguje (preto tie sovy a lampáše atd) :-))

na príspevok reagoval Apollyon09

Apollyon09

Apollyon09 (hodnotenie, recenzie)

Dnes som videl po veľmi dlhej dobe Pottera v TV. Neviem čo na tom všetci tak vidia. Stále som bol v tom, že prvé tri časti boli dobré, a zvyšné časti sa začali už uberať iným smerom. Teraz sa na celého Pottera dívam ako na prostoduchú rozprávku. Načo používajú ľudia v 21. storočí sovy ako poštové holuby? A lampáše namiesto bateriek?

 

A okrem toho sa prvá časť nezhoduje s ďalšími časťami...

na príspevok reagoval Portman01

Súvisiace novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (viac)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (viac)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (viac)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (viac)

Reklama

Reklama