Reklama

Reklama

Harry Potter a Polovičný princ

  • Česko Harry Potter a Princ dvojí krve (viac)
Trailer 1

Návrat Lorda Voldemorta zapríčiní vo svete kúzelníkov spúšť. Harry (Daniel Radcliffe) má podozrenie, že nebezpečenstvo číha priamo v Bradaviciach, ale Dumbledor (Michael Gambon) sa sústredí na prípravu poslednej bitky, ktorá sa blíži. Potrebuje, aby mu Harry pomohol rozlúsknuť dôležitý kľúč, ktorý vedie k rozuzleniu Voldemortovej obrany. Rozhodujúcu informáciu však pozná iba bývalý profesor Horác Kriklan. Medzitým útočí na študentov ešte úplne iný nepriateľ  – ich tínedžerské hormóny. Harryho dlhodobé priateľstvo s Ginnou Weaslyovou (Bonnie Wright) prerastá v hlbší cit, ale v ceste stojí jej priateľ, Dean Thomas, nehovoriac o jej veľkom bratovi Ronovi (Rupert Grint). Lenže Ron má svojich starostí dosť s romantickými pletkami – Lavender Brownová nešetrí svojou láskou k nemu a Hermiona (Emma Watson) v ústraní žiarli, ale je rozhodnutá neprejaviť svoje city za žiadnu cenu. A k tomu všetkému ešte čokolády napustené nápojom lásky, ktoré skončia v nesprávnych rukách a všetko úplne zmenia. (TV Markíza)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (1 803)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že se zase vrací ta konverzační nota ze života teenagerů. Na poddimenzovaný příběh jsem si už zvykl, ale rozněžnělé blábolení malých kouzelníků mě prostě nebere. Ještě že ve druhé půli to Yates zase slušně nakopne. Po slibné pětce se mi zase potvrdilo, že filmový Potter je precizně ošetřený produkt, ale žádná velká magie – odchodem Oldmana a přívalem hormonů se kouzlo vytratilo. Fanoušky potěší, bezvěrce neurazí... pobaví a neuškodí. Mdloby na vás... tak to ani náhodou. [65%] ()

Nathalie 

všetky recenzie používateľa

Večerní sova všem čarodějům a ostatním kouzelným tvorům: mudlovi Davidu Yatesovi byla znovu udělena cena za černou filmovou magii. Princ dvojí krve potvrzuje, že když se spojí opojné vizuální kejklířství plné novinových průletů, vertigoefektů a čarovných destrukcí- a působivé filmové vyprávění, není tak důležité, že scenáristicky jde v podstatě jen o předtakt k velkému dějství a že půdorys tvoří výlety do minulosti a romantické mnohoúhelníky. Verbální komika, nonverbální romantika a silný tah na branku zkrátka dají zapomenout, že tentokrát se přímý střet s Voldemortem nekoná. Je jen škoda, že k prostřihání hustých literárních madam JKR nebyl přizván někdo lepší než Kloves, protože například viteály a Voldemortovo dětství je upozaděno na úkor zbytečných scén jako je ta s monstrpavoukem a divácky nejvděčnější postavy jako Lenka Střelenka a Snape mají málo prostoru. Minimálně pro nás, fanoušky knižní verze, tím film oproti pětce ztrácí cenné body, ale Yates dokáže odfláknutou práci vyrovnat- brilantně si poradil s nováčky, mezi kterými exceluje Broadbent coby sběrač-profesor Křiklan a samozřejmě parádně slizký konkurent Rona v brance i v lásce, výborně zvládl přepínat kontrasty mezi shakespearovskou temnotou a osudovostí (postava Draca Malfoye je opravdu hamletovská) a komediálními cukrbliky. Komentář jest provizorní, protože vzhledem k výrazně slabšímu nadabování /zejména "zfetovaný" Kotek je jak kletba Cruciatus/ s konečným verdiktem počkám na titulky. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

David Yates v Polovičnom princovi zvádza tuhý boj so slabšou, no stále kvalitnou predlohou, staronovým scenáristom Klovesom ale v úplnom závere aj tak vychádza ako víťaz. Séria sa rúti do finále a hravosť prvých dielov je definitívne v nenávratne, aj napriek temnejšiemu ladeniu sa však nezabúda na humor, či romantiku, ktorá je jedným z pilierov tohto dielu. Hoci v týchto pasážach bol Mike Newell predsa len viac doma, ani súčasný lodivod prakticky nič nekazí a v dramatických momentoch navyše doslova exceluje aj zásluhou kvalitnej práce s hercami. Puto medzi Dumbledorom či Harrym ešte nikdy predtým nebolo tak reálne a citové výlevy medzi charaktermi aj napriek pubertálnemu ladeniu nepôsobia trápne. Dojmy ešte viac dvíha mohutný finiš, ktorý potvrdzuje, že pod Yatesovým vedením sa môžeme v Relikviách dočkať skutočne vrcholných momentov v ešte väčšom množstve. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $250miliónovTržby USA $301,433,060Tržby Celosvetovo $928,833,264Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,082,334 //počet predaných kusov 1,539,289║<Tržby za predaj DVD v USA $115,710,691 //počet predaných kusov 8,917,056 ║ David Yates v rámci možností podáva v tomto diely prevažne "stráviteľnú" romantickú komédiu, hlavne čo sa týka prvej polovice filmu, len je škoda že v tomto úseku príbeh takmer nič zvláštne neponúkne(ide doslova o takú príbehovú vatu- výplň), v podstate sledujeme rysujúce sa vzťahy medzi mladými protagonistami tak nápodobne ako tomu bolo v predošlej časti, vytúžená gradácia deju a vôbec teda rozhýbanie príbehu do nejakých otáčok príde v poslednej tretine, kde to konečne naberie slušný spád, aj keď dosť smutný z dávkou temnosti. Poukáže sa tu aj na pár zaujímavých bodov(knižka polovičného princa, iniciály písmen na malom zvitku), ktoré by mohli byť z nejakom silnom príbehovom prepojení rozvedené v ďalšej časti. V podstate ide o film čo neurazí ale vo svojom prevedení ani nič na viac neponúkne, po technickej či hudobnej stránke si tvorcovia odviedli svoj slušný štandart. Oporným pilierom filmu je hlavne výkon Daniela Radcliffa, výborne sekundujú Michael Gambon a "démonický" Alan Rickman . /videl v kine 2x: 85%/ ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúco zrežírovaný, husto atmosférický dark fantasy thriller s občasným odľahčením v podobe puberťácko-romantických srandičiek. Oproti skvelému piatemu dielu film výrazne ťahá dolu jedine scenárista. Kloves je proste sráč. Neviem, či má väčšie bobky z Rowlingovej alebo z fanúšikov, ale jeho neschopnosť funkčne adaptovať tu jasne vystupuje na povrch. Minimálne 20 minút by sa dalo vysekať bez toho, aby film utrpel, práve naopak - celok by tým získal lepší ťah, kompaktnosť, zovretosť a gradáciu. Keby to celé malo 100 minút, je to prvotriedna záležitosť. Takto sme opäť skĺzli do (vysoko kvalitnej) potterovskej rutiny. ()

Galéria (414)

Zaujímavosti (88)

  • Asi na desiaty raz sa podarilo úspešne natočiť bozk Ruperta Grinta (Ron Weasley) a Jessie Cave (Lavender Brownová), ktorí scénu museli opakovať pred celým publikom. (dxrayko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (viac)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (viac)

Reklama

Reklama