Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajomná komnata

  • Česko Harry Potter a Tajemná komnata (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Harry Potter (Daniel Radcliffe) sa po prázdninách vracia do Bradavíc a nastupuje do druhého ročníka. A to i napriek varovaniu domáceho škriatka Dobbyho, podľa ktorého mu v Bradaviciach hrozí smrť. V škole kúziel a mágie sa však skutočne začnú diať čudné udalosti. Na stenách sa objavujú neznáme nápisy a niektorí študenti sú prepadávaní tajomným prízrakom. Čo s tým má spoločné Tajomná komnata? Stojí za spiknutím opäť Voldemort? Záhadu sa Harry vydáva rozlúštiť spoločne so svojimi priateľmi - Ronom (Rupert Grint) a Hermionou (Emma Watsonová). (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (912)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Po dokoukaní tohoto dílu si říkám, proč já degen se plácám v mudlovském světě, když v tom kouzelnickém se toho tolik děje. Jezdí se lítacím autem, bojuje se s hady, bojuje se s pavouky, čaruje se, hraje se famfrpál, lítá se na koštěti neomezenou rychlostí, učí se tam sice odporná šprtka, ale současně i fantastická holka Hermiona a hlavně se tam dá bojovat se zlem ! Opravdu velmi nerad jsem se z tohoto kouzelnického světa vracel zpět do toho svého mudlovského. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

O třídu lepší než jednička. Triky šly malinko nahoru, atmosféra příjemně potemněla, Emma Watson a zejména Rupert Grint se herecky roztomile vybarvili a navíc jsou zezadu podporováni skvělým Branaghem. Ale Columbus už asi nikdy nebude ničím jiným než nudným řemeslníkem bez pořádného stylu - takže ospalý Potter vypadá vedle jiného kasaštyku, Pána prstenů, jen jako špatný vtip. Neúměrně dlouhý vtip s tragickým ústředním představitelem, kterému bych dal doživotní zákaz lézt na plátno. Naštěstí ve trojce přijde osobitý Cuáron, takže se můžeme těšit na výrazné zlepšení. Pokud se mu podaří eliminovat Radcliffa a dohlédnout na opravdové ADAPTOVÁNÍ knižní předlohy (tj. uzpůsobení pro potřeby filmu, vyhození některých pasáží a zvýraznění jiných) a ne jen otrocké přepisování s otravnými minutami vysvětlovacích dialogů, mohli bychom se konečně dočkat opravdu dobrého filmu. Doteď jsou to jen prázdné prefabrikáty, které uspokojí pouze děti a nekriticky nadšené milovníky knížek. ()

Reklama

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Columbus sice natočil o něco lepší film, než byl Kámen mudrců a podařilo se mu nacpat tam o něco lepší triky (které ale i tak mají k dokonalosti daleko), ale hodně přehnaná délka a slabý hlavní představitel, který mě začal nudit asi po třiceti minutách, to stahují na průměr. Nebýt lahůdkového Branagha a Isaacse, asi by to bylo ještě za míň. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Chris Columbus od Kameňa mudrcov nič nevylepšil... ani nepokazil. Nákladná (1OO miliónov, ale celosvetová tržba geniálnych 878) fantasy je osvedčenou stávkou na solídnu žánrovú istotu s pestrou galériou hlavných i podporných postáv a starých i nových postáv a postavičiek, medzi ktorými si každý nájde favorita. Rozprávková výprava, čarokrásna hudba Johna Williamsa, napínavý, vtipný i dojemný príbeh, trochu patetického potlesku na záver, vhodne umiestnené kvalitné (na tú dobu, dnes pochopiteľne zostarli) špeciálne efekty, skvelá anglická herecká liga a v podstate hororové baziliškovské finále (do strašidelného podzemia sme sa mimochodom vrátili vo finále ságy). Samostatnou kapitolou je neuveriteľný Kenneth Branagh, ktorý v úlohe nového profesora boja proti čiernej mágii perlí v každej tretej vete („Dámy a páni. Vitajte na autogramiáde mojej výbornej a skvele predávanej knižke s názvom ´Som úžasný´.“). Negatívne hodnotím odpadový slovenský dabing (jasné, za to Warner Bros, nemôžu, ale mne je to jedno, v kine mi to spôsobilo traumu a trpím ňou dodnes) a megatrápny "vrešťák" (ktorý Ronovi poslala nahnevaná mama). Spätne sa nelogicky javí správanie postáv. Prečo chcel Snape Harryho vylúčiť? Veď doma by mu hrozilo väčšie nebezpečenstvo, než v škole plnej učiteľov a spolužiakov. Prečo pri súboji o školu v poslednej časti nepoužili na obranu vreštiace mandragory? Metlobal je opäť extrémne nezáživný... a vážne je normálne, aby sa žiaci zúčastňovali takto smrteľne nebezpečného športu a ešte im pri tom tlieska učiteľský zbor? Mimochodom, druhý (a posledný) výskyt Johna Cleesea alias Takmer-Bezhlavého Nicka (následne zo ságy bez jediného vysvetlenia kuriózne vypadáva, čo tvorcom síce nikdy neodpustím, aspoň jednu vetu mu v 161 minút dlhom filme dať mohli, ale uznávam, že postava predstavovala slepú uličku). Kino Považan NMnV 2002 ()

KevSpa 

všetky recenzie používateľa

Pro fanoušky knihy je to stejně jako jednička skvělá záležitost. I když je děj občas zestručněn a celkově film nepřináší žádné překvapení, jde o vcelku zdařilý snímek. Napínavý, zábavný a se slušnou atmosférou. Lockhart v podání Kennetha Branagha je okouzlující a Jason Isaacs je i na malém prostoru suverénně nejvýraznější postavou celého filmu - záporák jedna báseň. ()

Galéria (202)

Zaujímavosti (134)

  • Jude Law byl zvažován do role profesora Lockharta (Kenneth Branagh). Tvůrci se však shodli, že je herec na ztvárnění této postavy příliš mladý. (cihlenka)
  • Jason Isaacs (Lucius Malfoy) požádal režiséra Chrise Columbuse, zda by nemohl mít stříbrnou hůl, z níž by vytahoval svou hůlku. Columbusovi se nápad tak líbil, že jej nakonec realizoval. (ricky4)
  • Dům Weasleyů – Doupě – byl skutečně postaven poblíž vesnice Alnwick v Dorsetu. (ricky4)

Súvisiace novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (viac)

Reklama

Reklama