Reklama

Reklama

James Bond: Len pre tvoje oči

  • Česko Jen pro tvé oči (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľká Británia je znepokojená. Pri gréckych ostrovov neznámi muži potopili britskú špionážnu loď. Hrozba je o to väčšia, keď sa preukáže, že na lodi sa nachádza počítač na ovládanie riadených striel. A je to práve agent 007 James Bond (Roger Moore), ktorý má za úlohu počítač získať pod britskú kontrolu. Rovnaké zámery však má aj Krikatos (Julian Glover) a jeho kumpán, pašerák Columb…. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (367)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po absurdnom Moonrakerovi sa Bond vratil na zem a stal sa trochu serioznejsim. Zapletka je dost jednoducha. Cely cas sa cestuje z bodu a do bodu b az sa precestuje cela abeceda a patra sa po nejakom pocitaci. Popri cestovani a zvadzani zien gro filmu tvoria akcne sceny, ktorych je fakt dost vela. S prichodom Johna Glena na rezisersky post uz nastastie nie su tak absurdne a sci-fi ale obsahuju mnozstvo pôsobivych realnych kaskaderskych scen. Zaujala ma nahanacka na starom Citroene, konecne fantasticka nahanacka na lyziach s minimom zadnej projekcie, horolezecke cislo a niekolko kvalitnych prestreliek. Dost nedôstojne pôsobi definitivne skoncovanie s Blofeldom a hnusnym kocurom na zaciatku. Bud mali nechat Blofelda na pokoji alebo mu venovat cely film. Takisto ma rozosmialo bezpecnostne zabecpecenie auta ktoremu, ked rozbijete okno, tak vybuchne. Asi to malo byt symbolicke vale blaznivym gadgetom. Roger Moore uz pôsobil dost staro a pri behu po schodoch bol riadne zadychany. Pri zvadzani mladych zien vyzeral jak ich otec. Skoda, ze nedoslo k planovanej vymene, ked uz doslo k drobnej zmene pristupu. Uvazovany Dalton by bol skvely a mal by na konte viac Bondoviek. Vyber Bondgirls sa tentoraz vydaril. Hlavne Carole Bouquet je prekrasna. Zaporaci su standardny. Hlavny poskok je schopny a da Bondovi zabrat. Potesil aj kratky vystup vtedy este neznameho Charlesa Danceho. Q ma o nieco väcsi priestor aj ked ziadny gadget nepredstavi. Holt supluje mrtveho predstavitela M, ktory tentoraz chyba. Hudba mi pripadala slabsia vratane titulkovej pesnicky. Vysledkom je nadpriemerna Bondovka s jednoduchym pribehom ale zbesilym tempom a mnozstvom skvelych akcnych scen. 7/10. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

1) Podle mě nemá co Bond truchlit nad jednou z těch, se kterými se spustil. 2) Úvodní scénka zase rádoby vtipná, takže jsem zase raději moc nečekal. No a to jsem taky dostal. 3) Zase moc dlouhé, na to, co se ve filmu děje. 4) Jamesovi ani Penny už není třicet :) ~~~ 2,5* ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nevýraznejších bondoviek. Film sa snaží zabaviť, ale niekedy som mal pocit, že mu dochádzali sily. Scenár sa mi zdal trošku jednoduchší, Bondove dievča zase zabudnuteľné a hlavný darebák nie veľmi pozoruhodný. Film je ale aj po viac ako štvrťstoročí pozerateľným materiálom. Roger Moore bol bezpochyby výborným agentom 007. ()

902 10 

všetky recenzie používateľa

dost mozna vubec nejlepsi bondovka. jedinecny roger moore (neverte kecum o nepresvedcivosti), lotus espirit turbo, spousta zajimavych charakteru vcetne krasne bondgirl a akcni sceny, na ktere nezapomenete. originalnimi napady se tady rozhodne nesetri a to vse podtrhuje nadherny main theme v podani sheeny easton. jeste neco? ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (39)

  • Když je Bonda (Roger Moore) s Melinou (Carole Bouquet) táhnou za lodí, krvácejí. Když ale vylézají po žebříku zpět na loď, ani jeden z nich už nekrvácí. (Axarus)
  • V této bondovce se původně měl objevit i Jaws neboli obr s kovovou protézou. Plánovalo se, že Jaws ožení. (BOSSTFK)
  • Postava Meliny Havelock se v románové předloze jmenuje Judy. V předloze se také vražda jejích rodičů neodehrává v Řecku, ale na Jamajce. (Colonist)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama