Reklama

Reklama

James Bond: Len pre tvoje oči

  • Česko Jen pro tvé oči (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľká Británia je znepokojená. Pri gréckych ostrovov neznámi muži potopili britskú špionážnu loď. Hrozba je o to väčšia, keď sa preukáže, že na lodi sa nachádza počítač na ovládanie riadených striel. A je to práve agent 007 James Bond (Roger Moore), ktorý má za úlohu počítač získať pod britskú kontrolu. Rovnaké zámery však má aj Krikatos (Julian Glover) a jeho kumpán, pašerák Columb…. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (368)

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Návrat ke špionážním kořenům a hlavně na planetu Zemi byl potřeba. Bond je sice zralý na předčasný důchod a Moneypenny obchází rovnou zubatá, ale má to konečně drive, nezvykle chytrou zápletku, nové nápady, pořádné bond girls a hlavně fenomenální akční pasáže, které vrcholí průjezdem 007 přes Cortinu d´Ampezzo. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Jedna z bondoviek, ktorá sa svojím námetom drží viac pri zemi ako iné. To však neznamená, že v nej nenájdeme všetko to čo robí bondovky bondovkami. Spektakulárna akcia ( náležite odľahčená - najviac práve u filmov s Rogerom Moorem, viď. úvodnú sekvenciu ), bohatá výprava, nebezpečný záporák a krásne ženy ( Carole Bouquet je mňam mňam ). Kvalitná to zábava. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[62%] Tak a máme tu osmdesátá léta, Moorovi opět poskočil věk, a přesto je to i zde v cca 53 letech skvělý elegán a ikonická postava 007. Už kdysi mi tahle Bondovka moc k srdci nepřirostla a nyní se též nic extra nemění. Rozhodně to nebudu nijak moc kritizovat. Hlavním problémem je u mě děj, který není výrazný a k tomu záporné postavy, které byly neskutečně nudné. Ještě z úvodu to vypadalo, že bude v závěru nějaká pomsta a ono to celé vyšumělo. No, ještě zmíním úvod před titulní písní. Po klasickém Gun Barrelu tu máme kupodivu scénku s Blofeldem na vozíčku. Dějově to má jaksi navázat na Bondovku s Lazenbym, Ve službách jejího veličenstva. Nevím, jak se k tomu postavit. Přišlo mi to trochu nevhodné a nedůstojné, ale co už. Jak už jsem psal výše, následuje hlavní píseň a ta se mi líbila. I hudební skladatel Bill Conti ji krásně odrážel ve svých hudebních variacích. A krom toho složil super OST. I mi jeho soundtrack připomněl Rockyho, nemůžu si pomoci. ;) Moora jsem zde už psal, že mě bavil. M tu zde chybí, neboť jeho herec Bernard Lee zemřel, tak jeho postavu zde nechali plavat. Q a Moneypenny se zde aspoň objeví. Akční scény nejsou špatné, ale ne moc zapamatovatelné. Třeba v první půli mě ještě bavily. Pronásledování na lyžích bylo dobré, ale v té druhé půlce už to bylo akcí takové natahované. Samozřejmě výstup po hoře na laně byl dobrý a napínavý. Jen samotný závěr šel už mimo mě. Takže ve finále to není žádný brak, ale když to tak zpětně hodnotím, tak je toto pro mě nejslabší Bondovka. Za ní je Thunderball a Žít a nechat zemřít. ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

S veľkou pravdepodobnosťou je to iba záležitosť osobného nastavenia a vkusu, ale For Your Eyes Only je demonštratívnou ukážkou všetkého kriticky zlého na bondovkách, ktorých tvárou sa stal Roger Moore a viedli celú sériu do slepej, lacno ironickej uličky (a nevymanévrovali odtiaľ s podobnou bravúrou, ako červený ford mustang v Diamonds are forever, haha). Už pri nástupe Rogera Moorea v snímke Live and Let Die je jasné, že sme sa ocitli v novom, maximálne prehrotenom univerze, kde len ťažko budeme brať niečo vážne (všetka exotickosť, navyše naúojená na blaxploitation žáner, a prepálenosť ďaleko presahuje mieru z You Only Live Twice). For Your Eyes Only je symbolom istého vyčerpania z tlačenia do extrému a pokorovania všetkého predošlého - Glenov film pôsobí ako frenetická koláž a pastiš predošlých bondovských lokácií a motívov zároveň. Navyše je to celé podopreté insitnosťou, ktorá v moorevskom podaní (na rozdiel od conneryovského) akoby nepoznala hraníc. __ Stručne povedané: séria sa tu akoby nevyvíja, ale cyklí a metastázuje do naozaj bizarnej podoby. I don´t like it. sorry. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Akciou a nápadmi nabitá bondovka zo starnúcim Bondom. Moore už po predošlej časti mal odísť, no on to stále ťahá. Šedivému Bondovi ťažko uveriť zljazd lyžami po bobovej dráhe, skoky, otočky a bitky s omnoho mladšími záporákmi. Horolezca improvizátora som Mooreovy absolútne neuveril. Takisto množstvo nereálností, ktoré vyznievajú až komicky (keď je puška nefunkčná stačí ju hodiť, ak sa ňou netrafíte hoďte po Bondovi motorku). Za fyzický výkon východonemneckého pôvodne biatlonistu by sa nemusel hambiť ani Zub/Čleuste z predchádzajúcich dielov. Humorné hlášky vyzerajú dosť silovo a skôr sa pousmejete nad ich trápnosťou, ako humorom. Zaujímavý výber bondgirl, Carole Bouquet (inak strašná podoba z Liv Tyler) sa oproti ostatným bondgirl v niečom líši. Za celý film som nevedel prísť v čom. Opäť dva kontrasty vo výbere prostredia jednak zasnežené vrcholy Álp a na druhej strane žralokmi preplnené Egejské more. Zápletka, že všetko sa nakoniec podarilo, len vďaka papagájovi vyzerá tiež dosť čudne. Je však dobré, že Bond sa naháňa za niečim reálnejším, nie za slnečným laserom, či plynom naplnené gule na vyhubenie ľudstva. 3a pol*, mladší Bond by hodnotenie možno zvýšil. -In memory of Bernard Lee alias M.- ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (39)

  • Po předchozím filmu, Moonraker, který byl laděn do žánru sci-fi, se tvůrci u této bondovky snažili o návrat ke kořenům bondovek z 60. let a větší realističnosti. Proto je například Bondovo superauto zničeno a on musí prchat v obyčejném Citroënu 2CV. (Colonist)
  • Postava Meliny Havelock se v románové předloze jmenuje Judy. V předloze se také vražda jejích rodičů neodehrává v Řecku, ale na Jamajce. (Colonist)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama