Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Denníček (9)

Colt Anaconda

Ide o väčšieho a silnejšieho brata Coltu Python (nižšie) kalibru .44 Magnum. Podobne ako v prípade Pythona, ide o veľmi obľúbenú zbraň športových strelcov pre jej presnosť. Anaconda sa vyrába vo viacerých modifikáciách pokiaľ ide o dĺžku hlavne a keďže ide o veľmi žiadanú zbraň, vyrába sa aj na mieru zákazníkovi. Vzhľadom na veľkosť a kaliber je Anaconda pomerne ľahká (1.5 kg) , no napriek tomu presná. Vo filmoch sa veľmi neobjavuje ale bola možnosť ju vidieť v rukách Vincenta Cassela vo filme Dobermann, ale objavila sa aj vo filme Bad Boys 2 alebo vo filme A-team.

Colt Anaconda

Taurus Raging Bull

Toto malé ručné delo pochádza z Brazílskej manufaktúry Taurus a je určená na lov veľkých zvierat. Kvôli tomuto účelu má táto zbraň jeden z najväčších sériovo vyrábaných kalibrov. Ide o kalibre .44 Magnum, .454 Casull, .480 Ruger až po .500 S&W Magnum. Hmotnosť tejto zbrane je od 0.8 až po 2.2 kilogramu v závislosti od dĺžky hlavne, ktorá môže byť od 10 až po 25.4 cm dlhá. Najväčšie prevedenie má dĺžku úctyhodných 42 centimetrov. Pokiaľ ide o film, tak táto zbraň sa objavila  vo viacerých filmoch. Vo filme Wasabi ju používal Jean Reno ako policajt Hubert Fiorentini. Taktiež sa objavila vo filme Kiss of the dragon v rukách väčšieho brata zo zabijáckych dvojičiek alebo vo filme The Purge s Ethanom Hawkom. 

Taurus Raging Bull

Beretta 92FS

Tak táto zbraň spolu s Coltom 1911 je asi najznámejšia z filmového plátna. Ide o zbraň talianskej výroby, ktorá sa začala vyrábať v roku 1975 a vyrába sa s menšími úpravami do dnes. Práve táto zbraň nahradila slávny Colt 1911 v Americkej armáde v roku 1985. Ide o jednu z najlepších zbraní, ktoré boli kedy vyrobené. Je veľmi presná, spoľahlivá a nenáročná na údržbu. Vyrába sa v rôznych variáciách a teda ako poloautomat (92FS) automat (93R) alebo Compact. Kapacita záleží od modifikácie a veľkosti zásobníku ale počet nábojov sa pohybuje v rozmedzí 8 až 32, pričom štandardná kapacita poloautomatickej Beretty je 15 nábojov. V každej modifikácii sa používa kaliber 9mm. Na striebornom plátne je Beretta prakticky v každom akčnom filme. Keďže sa stala armádnou a neskôr policajnou zbraňov v USA, je ju možné vidieť takmer u každého filmového policajta. Asi najviac Berettu preslávil Mel Gibson vo veľmi úspešnej sérii Lethal Weapon 1 - 4 a Bruce Willis v sérii Die Hard 1 - 3. V štvrtom dieli Live free or die hard ju vymenil za SIG-Sauer P220R.

Beretta 92FS

Colt Single Action Army

Túto zbraň budú poznať najmä fanúšikovia westernov. Ide o zbraň, ktorá bola navrhnutá pre americkú armádu v roku 1873 a slúžila jej až do roku 1902 (v roku 1911 ju nahradil Colt 1911). Ide o revolver typu single action, čo znamená, že po každom výstrele sa musí kohútik natiahnuť aby vystrelila. Táto zbraň je "Tá" zbraň, s ktorou sa strielalo "od pása" veľmi rýchlo, pričom druhou rukou sa rýchlo naťahoval kohútik. Ide o kaliber .45 Colt pričom bubienok je na šesť nábojov. Vyrábala sa v rôznych modifikáciách dĺžky hlavne. V súčasnosti ide o zberateľský kúsok, avšak ide stále o konkurencie schopnú zbraň najmä vďaka rýchlosti strelby. Ako som už spomínal ide hlavne o westernovú zbraň, ktorú sme mohli vidieť v nespočetne veľa filmoch toho žánru. Najznámejšie sú Rio Grande s Johnom Waynom, A Fistful of dollars v rukách Clinta Eastwooda, Vtedy na západe v rukách všetkých hlavných postáv v rôznych modifikáciách, Butch Cassidy and Sundace Kid v rokách Roberta Redforda a Paula Newmana, Silverado, Young Guns a podobne. Z novších "newesternových" filmov sa objavila v rukách Davida Carradina vo filme Kill Bill 1,2 alebo v akčnej pecke Expendables a Expendables 2 v rukách môjho miláčika Sylvestera Stalloneho.

Colt Single Action Army

Colt Python

Ide o veľmi oblúbený revolver z manufaktúry Colt. Je to veľmi oblúbená zbraň u športových strelcov kvôli jej presnosti a vyváženosti. Ide o kaliber .357 magnum s kapacitou bubienku na šesť nábojov. Vyrába sa v rôznych modifikáciách dĺžky hlavne od 2.5´´(6,4 cm) až po 8´´ (20 cm). Zbraň sa začala vyrábať v roku 1955 a jej výroba skončila v roku 1996 avšak pokiaľ máte záujem, manufaktúra Colt vám ju rada vyrobí na objednávku. Podobne ako u športových strelcov, je táto zbraň oblúbená aj medzi filmovými tvorcami. Je možné ju vidieť vo veľkom množstve filmov v rôznych modifikáciách. Objavila sa napríklad vo filme Magnum Force s Clintom Eastwoodom u viacerých príslušníkov policajného zboru. taktiež v remaku filmu Getaway (ale aj v pôvodnom a u tej istej postavy Rudyho Travisa) alebo v rukách Denzela Washingtona vo filme American Gangster. V súčasnosti ju môžu vidieť fanúšikovia zombie seriálu The Walking Dead v rukách hlavnej postavy Ricka Grimesa (Andrew Lincoln).

Colt Python

Desert Eagle

Táto zbran je Izraelskej výroby. Ide o prvú poloautomatickú pištol s kalibrom magnum. V dnešnej dobe je veľmi populárna hlavne kvoli video hrám. Vyrába sa od roku 1982 do dnes. Pôvodne bola navrhnutá pre izraelskú armádu. Vyrába sa vo viacerých modifikáciách ako Mark I kde ide o .357 magnum ktorá má kapacitu 9 nábojov, Mark VII, ktorá je kalibru .357 magnum a .44 magnum (kapacita 8 nábojov) a Mark XIX s kalibrom .50 AE so zásobníkom na 7 nábojov. Je to veľmi obľúbená zbraň aj pre filmových tvorcov a je možné ju vidieť vo veľmi vela filmoch v rôznych variantoch. Najznámejšie Commando, Robocop, Snatch, XXX, Desperado a iné.

Desert Eagle

Smith & Wesson 500

Ak hladáte najsilnejší revolver na svete je to práve tento. Ide o zbraň, ktorá je definovaná ako "hunting revolver" čiže lovecký revolver. Ide o najväčší, najťažší a najsilnejší sériovo vyrábaný bubienkáč. Má kapacitu 5 nábojov veľkých ako malíček :) opať ide o model, ktorý sa vyrába v rôznych modifikáciách co sa týka dĺžky hlavne. Krátka hlaveň je však veľmi nepresná, kvôli silnému spätnému nárazu. Vyrába sa od roku 2003. Táto krásna zbraň sa veľmi vo filmoch neojavuje ale dá sa nájsž napríklad v rukách Lindsay Lohanovej vo filme Machete, Raya Stevensona v Punisherovi ale objaví sa aj vo filme Crank alebo Transporter 3.

Smith & Wesson 500

Smith & Wesson model 29

Táto zbraň americkej výroby bola svojho casu najsilnejšia krátka zbraň na svete. Ide o revolver kalibru .44 magnum. Má kapacitu 6 nábojov. Vyrába sa od roku 1955 a je stále žiadaná. Dnes sa vyrába aj jej modifikácia ako model 629 s rôznymi dĺzkami hlavne od 4" (102 mm) až po 10,5 " (270 mm). Túto zbraň na filmovom plátne preslávil Clint Eastwood vo filmoch Dirty Harry, Magnum Force, The Enforcer, Sudden Impact, The dead pool ako poručík Harry Callahan. Ale objavila sa aj v rukách Roberta DeNira vo filme Taxi Driver alebo v kratšej modifikácii vo filme Payback s Melom Gibsonom.

Smith & Wesson model 29

Colt 1911

Táto zbraň americkej výroby je veľmi oblúbená u tvorcov filmov (najmä amerických), pretože je tam veľmi populárna. Vyrába sa od roku 1911 s menšími modifikáciami dodnes. Ide o kaliber .45 ACP. Má kapacitu 7 nábojov a bola používaná americkou armádov vo všetkých vojnách až do 90. rokov kedy bola v armáde nahradená Berettou 92FS. Ako som spomínal je to veľmi oblúbená zbraň aj u filmových tvorcov. Asi najpravideľnejším užívateľom tejto zbrane je Steven Seagal, ktorý ju má v roznych modifikáciách prakticky v každom filme.

Colt 1911