Reklama

Reklama

Bozk draka

  • Česko Polibek draka (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Elitný čínsky policajt Liu Juan prichádza do Paríža splniť ťažkú a mimoriadne nebezpečnú úlohu. Jeho protivníkom sa stáva skorumpovaný inšpektor Ricard, ktorý sa neváha zbavovať nepohodlných svedkov tak, aby už nikdy neprehovorili. Rovnaký osud by nepochybne čakal i americkú prostitútku Jessicu, Juan sa ju však rozhodne zachrániť. Obstáť proti obrovskej presile však nebude ľahké... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (250)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Dobre odsýpajúci akčňák s Jet Lim a super záporákmi. Premakanejší príbeh tu síce nie je, ani žiadna nadstavba, pre akčnú jazdu to ale až tak nevadí. Li je síce aj malý a smiešny (v tomto filme možno ešte viac ako obyčajne), bez kúska charizmy, ale súboje v jeho podaní sú takmer vždy bravúrne. Otravnú bloncku treba prekusnúť a s tými aku-ihlami je to zbytočne prehnané, hl. hrdina vie zaujať svojou akciou, nepotrebuje navyšovať takýmito schopnosťami. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Luca mám rád . Ako režiséra svojich scenárov (Leon, Nikita, Magická Hlbočina a aj Messenger). Ale....po Taxi 3 ho nemám rád ako producenta a po tomto ho nemám rád ako scenáristu. Keď som nechal vypnutý mód "logika" tak mi to nejak vychádza na hodnotenie ktoré som dal. Inak by to bolo horšie. Jet Li musí mať napísanú postavu tak aby hral ..... Jeta Li (Hrdina, Fist of Legend). To znamená málo dialógov o čomkoľvek inom ako o boji a veľa bitiek. Jeho dialógy s Bridget sú skutočne "perlou". Jediný kvôli komu stojí si tento film pozrieť je Tcheky Karyo. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Polibek draka je vytvořenej jenom kvůli akci, to je jasný, hned a ani se na to nemusim koukat, příběh je fakt neskutečně ohranej a lehce předvídatelnej, myslim, že nedá moc práce domyslet si jak se bude vyvíjet skoro celej až do konce ale o ten tady přece nejde, pro Jeta Li tohle bohatě stačí, ostatní už zařídí on a pár borců, který může seřezat, možná tady na muj vkus přece jenom trošku svoje soupeře šetří a to hlavně ze začátku, ale na to aby to nenudilo to bohatě stačí a druhá polovina už je jedna velká akce, jen závěrečnej "souboj" mi přišel spíš směšnej, protože mi to připomělo seriál Xena, ale špatně udělanej rozhodně nebyl Nakonec je to nadprůměr, ale ten příběh je fakt hrůza ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Akční  běsná oddechovka z pera Luca Bessona a jeho rukopis je znát.  Jet Li v nejlepších letech a formě, ještě před svým odchodem do čínských národoveckých pohádek. Jeho nesmiřitelný kukuč  tady dostává zhruba stejný prostor jako uječená Bridget Fonda, které někdo asi nakukal, že hraje v shakespearovském dramatu a její divadelnické výstupy místy opravdu (ne)stojí za to. Naopak se povedl Tchéky Karyo, jehož psychopatický a bezskrupulózní antagonista na sebe strhával největší pozornost.  A tak jsem vlastně vyjmenoval všechny, jemž, kromě ještě menší role  Burta Kwouka alias čínského sluhy Cata inspektora Clouseaua, přihrál scénář i něco jiného než jen ksichtění a kaskadérské kousky. Klasické béčkové schéma o bijci proti všem mi vůbec nevadilo, na "Deník Bridget Fondy" jsem si postupně zvykl a souboje byly ultimátní,  čili žánrová spokojenost. Čtyři jehly v zátylku... Památné souboje:  s černým boxerem v čínské restauraci a samozřejmě final fight s blonďatými dvojčaty. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ked nedokazali americania vyuzit na platne Jetove schopnosti naplno, tak sa do toho obul Luc Besson, aby im ukazal ako sa to robi. Holt bolo to v dobe, ked produkoval jeden kvalitny akcny vyplach za druhym. Zapletku tvori jednoduchy a miestami az naivny pribeh, ale vdaka snahe hercom to funguje dokonale. Jet si divakov ziska nielen bojovymi schopnostami ale aj svojou ostychavostou pred zenami. Bridget Fonda hra kurvu, ktoru mate chut z jej mizerneho zivota zachranit. No a Tchéky Karyo prehrava svojho zaporaka natolko az je skôr vtipny ako hrôzu nahanajuci. Hlavne ked zabija svojich vlastnych ludi, ktorym sa nechce skocit za Jetom do sachty na pradlo. Nastastie ma dostatok poskokov na to, aby sa mal s kym pobit aj Jet. Zo vsetkych bitiek je najlepsia hromadna bitka s karatistami, ktora evidentne odkazuje na Jetov majstrstyk Fist of Legend. Dalsou je uchvatna bitka s blondatymi dvojickami, ktore hraju Cyril Raffaelli a Didier Azoulay. Skoda, ze trochu viac neste nezapracovali na scene, ked jeden z nich zacne prehravat, lebo sa mu nedari kopat v obmedzenom priestore. Taketo vychytavky ma bavia. Pôsobivu bitku ma Jet aj s jednym namakanym cernochom. Ale takto by som mohol vypichnut väcsinu bitiek. Konecne Jet nepouziva pomocne lana a vsetky bitky pôsobia realne. Naviac su casto podkreslene skvelou pesnickou. Skoda len, ze su obcas snimane trochu neprehladne. Bonusom nakoniec je taky ten zabavny oldschool kung-fu kusok s nazvom Bozk draka. Danny the Dog ma podla mne este o triedu lepsie bitky, ale dovtedy bol toto najlepsi neazijsky Jetov film. 7/10. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (10)

  • Poslední natáčecí scéna byla rvačka s plnou tělocvičnou karatistů. (adams89)
  • V sirotčinci je dcera Jessicy zaznamenána jako "Isabel Kamen". Isabel je skutečné jméno herečky (Isabelle Duhauvelle), Kamen je potom příjmení jednoho z tvůrců filmu - Roberta Marka Kamena. (D3VIL)
  • Scéna, ve které Jet Li napadne Lupa (Max Ryan), měla být natočena odděleně. Nejdříve dialog, až pak bojová scéna. Režisér však po skončení dialogu neřekl "cut", a tak Jet Li zaútočil. Vystrašený výraz Maxe je tedy opravdový. (D3VIL)

Reklama

Reklama