Reklama

Reklama

Na farmě Johna Tanstalla našli domov a práci mladí muži, patřící ke spodině společnosti. Tanstall je navíc vychovává, učí je číst a psát a dodržovat určitá pravidla. Ten, kdo pravidla nedodrží, musí zpátky na ulici. Na farmu přichází nový "přírůstek", sebevědomý mladík zvaný Billy Kid. Na rozdíl od ostatních umí číst, chová se ale poněkud výstředně. Šerif oznamuje Tanstallovi, že ostatní farmáři, Dullen a Murphy, obviňují jeho hochy z přepadávání jejich vozů se zbožím, ke kterým v poslední době dochází, ten však své hochy srdnatě brání. I když mu pak Murphy vyhrožuje osobně, je přesvědčen, že jako poctivý člověk má stejná práva jako ostatní, jimž je trnem v oku. Rozhodne se sejít s guvernérem a odhalit pravé viníky, jenže Murphy je rychlejší. Přepadne Tanstallovu farmu a v přestřelce je Tanstall usmrcen. Jeho muži se rozhodnou Tanstalla pomstít, a tím začíná malá válka mezi Murphyho přívrženci a Tanstallovými hochy... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (166)

Ruut 

všetky recenzie používateľa

UPDATE 2018: Docela zklamání. prvních představovacích 30 sekund s titulky herců navnadí na zajímavý vizuál, který ale nedojde naplnění. Znám příběh skutečného Billyho Kida a Mladé pušky jej víceméně věrně kopírují. Neskutečně mnoho času se promrhá žvaněním v keřích vyschlé prerie. nevytěží se ani vděčná scénka s halucinacemi party. Relativně zajímavé jsou jen přestřelky. Přesto všechno - ten film má duši! ()

Sdoom 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle se bohužel nepovedlo. Nevím, kdo psal a schvaloval scénář a dialogy, ale takhle toporné a nesmyslné už jsem hodně dlouho v žádném westernu neslyšel. Charaktery naprosto jednorozměrné, herecké výkony o ničem. Jediné co jde Mladým puškám k duhu je fakt, že může umřít kdokoli a kdykoli, žádné náhlé a těsné úniky (až na úplný závěr). Dvě hvězdičky, ale jen tak tak...(Blu-ray, orig.) ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čo sa vlastne stalo?“ – „Dostali sme sa do víru. A nejak už nevieme, ako z neho von.“ Mladé pušky sú pre ľudí narodených okolo roku 1980 kultovka. Keď prišli (či skôr vtrhli resp. agresívne sa prestrieľali) do kín, písali sa báječné 90. roky a my sme boli puberťáci. Ach, staré dobré časy. Produkcia dala dokopy šialene silnú zostavu mladých začínajúcich hercov, ktorým bola predpovedaná svetlá budúcnosť so závratným úspechom. Toto okrem Mladých pušiek v 90. rokoch dokázali azda už len Hráči so smrťou Joela Schumachera, náhodou (?) tiež so synom Donalda Sutherlanda. Mnohým dotyčným pánom sa síce žiaľ napokon nepodarilo prekročiť svoj tieň, ale proste vidieť vtedy pokope dvadsiatnikov/tridsiatnikov Loua Diamona Phillipsa, Kiefera Sutherlanda, Emilia Esteveza, či Charlieho Sheena, bolo neskutočné. Režisér si zjavne uvedomoval, aké silné eso ukrýva v rukáve a plne tomu odpovedajú už onanistické úvodné titulky. A to ešte vo vedľajších rolách pričmrdávali Terence Stamp, Jack Palance a Terry O´Quinn (Tom Cruise tu má zanedbateľné, neviditeľné "cameo") Z Mladých pušiek sa stal fenomén a kasový trhák s úžasnou tržbou, stálo to 13 miliónov a len behom otváracieho víkendu zarobilo viac ako 7. Takže behom dvoch rokov vznikla dvojka. Druhou stranou mince je, že samotný film nejaký úžasný zázrak nie je. Ak dáme bokom nostalgiu, je to lacné béčko. Slabší rozpočet bije do očí, vyzerá to snáď ešte horšie, ako Doktorka Quinnová. Akcie je málo a je priemerná. Avšak herci sú natoľko charizmatickí a hrajú tak dobré postavy (a vládne medzi nimi taká prenikavá chémia), že slabý vizuál a nedostatok akcie až tak nevadí. Svoje robí i postupná likvidácia postáv s tým, že IMHO najlepšiu postavu z mladistvých (anti?)hrdinov tvorcovia nešťastne zlikvidujú už v prvej polovici, čo vnímam ako harakiri. Isté škody pácha i to, že Casey Siemaszko a Dermot Mulroney vyzerajú ako dvojičky, stále niečo žujú a pľujú, príliš im to nepáli, nemali by šancu prežiť ani dve hodiny. Plusom naopak je nezabudnuteľná halucinogénna pasáž v skaliskách a naliehavosť prameniaca z faktu, že všetko smeruje k finálnemu masakru á la Divoká banda, ktorý sa jej samozrejme nemá šancu vyrovnať, ale i tak má niečo do seba, keďže sme si postavy obľúbili a netušíme, ktorá prežije (a či vôbec nejaká). Estevez je na jednej strane nesympatický pošuk, ale zas presne taký mal byť. ()

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Jo to byli časy. Krásná příroda, na přechodu pro chodce jste potkávali koně, chlapi nosili kvéry za pasem a film bavil výkony herců a ne digitálním trikem. Skutečně příjemný návrat v čase s velmi dobrou hereckou bandou. Ať už jste určitým postavám v bandě fandily a nebo třeba ne, jasné je, že tam nebyli zbytečně. A když třeba nějaká odpadla mrzelo to. Kiefer Sutherland je zde neskutečný sympaťák a spolu s Charliem film táhnou. Emilio Estevez hraje toho šílenýho Billyho taky výborně. Jestli ho v bandě chcete a nebo třeba ne, je přesně ta zábavná kontroverze. Jo a vybavil jsem si jeho roličku ve Dva a půl chlapa. Film se nese v pohodovém duchu, tedy alespoň na mě tak působil. A to bylo přesně to co jsem v ten večer potřeboval. 77 procent westernu s parádním obsazením. ()

Gary 

všetky recenzie používateľa

Neřekl bych, že to byl nějak skvostný western. Herci nebyli oscarový a Toma Cruise si všimnete jen s velikou snahou. Ale mělo to šmrnc, představitelé sympatičtí a občas dobré akce. 70%. "Je to pohlednej blonďák, nosí fajnový oblečení a píská si smutný balady. Jestli ho uvidíš, přijď mi to pošeptat." - má nejoblíbenější scéna. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (11)

  • Charakter Dirtyho Stevea (Dermot Mulroney) bol inšpirovaný vyhnancom "Dirty" Daveom Rudabaughom. (vander19)
  • Toma Cruise si v jedné z jeho nejstarších rolí můžeme všimnout schovávajícího se za barikádami a s knírkem. (Monco)
  • James Horner napsal k filmu hudbu, ale byl odmítnut pro příliš irský nádech. Producenti a režisér Christopher Cain se rozhodli pro pravou západní hudbu a angažovali skladatelé Briana Bankse a Anthony Marinelliho. (Monco)

Reklama

Reklama