Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Bývalá rytierka Jedi Ahsoka Tano vyšetruje novú hrozbu pre zraniteľnú galaxiu. (Disney+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Ahsoka (2023) 

Okrem otvaraku a velmi slusnej 6tej epizode ostatne epizody scenaristicky i spracovanim dost vyrazne zaostavaju. Univerzum sice ponuklo par zaujimavych charakterov okolo Ahsoky, i na druhej strane okolo "odpadlikov", avsak pribehovka a i akcia ma casto nudila, ci vo svojej naivite az iritovala. Serial ponuka obcas velmi pekne CGI, to mi vsak nestacilo. Prakticky len pre fanusikov univerza. My ostatni si toho moc nenajdeme. Cajik a sklamanie po pociatocnom optimizme. ()

Časť prvá: Majster a učnica (2023) (S01E01) 

Dalsi z radu projektov "dojenia" SW-univerza. Hoci nie som jeho fanusik, sci-fi mozem. Po prvej epizode mozno skonstatovat genericky pribeh s mnozstvom sexy "zenskych" charakterov a plochym pribehom. Ray Stevenson je "dobry zaporak". Ale recyklovat koridorovu scenu? Nuz ale, ke ju fanusikovia tak miluju, preco nie?  "Zoznamovacia" puzzle scena s vyrovnanou Rosario/Ahsokou bola fajn. Kvitujem takisto zeleny makeup a oranzove slim-fit nohavice generalky Syndully ...a aby toho nebolo malo, dalsia zenska predstavitlka s rovnakymi obtiahnutymi oranzovymi "monterkami" - Natasha Liu Bordizzo v roli kapitanky Sabine Wren - prototypu korejskej sebavedomej nast-rocnej so slusnym farebnym prelivom. ;D Ale aby sa neslintalo len nad jej charakterom, doplnili ho i pozoruhodnym chlpatym mazlickom. Aku vymyslime zapletku? Tu najstarsiu...treba najst mapu, potom ju treba vediet dekodovat a snad nas povedie pribehom. Slabsi priemer. 45% ()

Časť druhá: Ťažké skúšky (2023) (S01E02) 

Uvod druhej casti ma prekvapil tym, ze v subojoch s light-sabre vo svete SW doteraz sposobene zranenia, podobne tej, co sme videli na konci prvej epizody, koncili uplne jednoznacne a zrazu...meh. To by vsak epizoda nemohla skoncit tak "cool-ovo". :) ...padavka...pardon padawanka. ;) Fan-base vsak bude zrejme chrochtat blahom. Za mna slabucke, teda okrem CGI okolo "gulocky", ale hlavne vyrovnanost hromotlka a jeho sentiment k Jedi-om zaposobila. ()

Časť tretia: Čas na odlet (2023) (S01E03) 

Klise a zaroven bullshit najvacsi - vycvik "poslepiacky". Je to nieco, co si tvorcovia uricte nemohli nechat ujst. Naviac pri tak "slicne" 30-rocnej deve. :) A tiez nevadi, ze "SILU" takmer neciti...byt padawanom, a to nie som velky znalec univerza, predsa znamenalo urcity vek a nadanie..nakoniec droid Huyan to tusim zmienil. To a este genericka vesmirna nahanacka s nekonecnymi stitmi a uhybnymi manevrami proti velkej palebnej sile, ano a este prerastene vesmirne velryby. :) Nuda, hoci v zavere sa opat na par sekund ukaze Stevenson. ()

Časť štvrtá: Stratení Jediovia (2023) (S01E04) 

Zaujimava cast. S par sermami, kde tvorcovia urobili dobre, ze sa inspirovali tymi "samurajskymi", aby dodali trosku doveryhodnosti a zvolnenia v zbesilom machani LED-pasikmi. Cele to vsak za mna tahal jednoznacne Ray Stevenston, na ktoreho "prejavenie" som cakal 4 epizody. :) Priemer. Klise s padavankou bolo uplne predvidatelne a malo posunut dej. ()

Časť piata: Tieň bojovníka (2023) (S01E05) 

Kto by to povedal, ze Jedi-ovia pred smrtou nevidia svetlo na konci tunela a neskoncia v "ocistci" ale u svojho majstra, kde "halucinuju". :) Kazdopadne vizualne zaujimavy diel s epickejsim zaverom, kde sa dozvieme, ako paradne vedia "velrybo-krakeny" "jump-nut" vesmirom. Inak sa nedeje nic na ziadnej dalsej dejovej linii, co je skoda. Inak, uz od druhej epizody si stale usmevne predstavujem, ze keby som si na hrud pripol blister plny ibalginov - mam asi najvyssi vojensky RANK v Novej Republike v StarWars univerze. :D ()

Časť šiesta: Veľmi, veľmi ďaleko (2023) (S01E06) 

Planeta Peridia a vstup na nu bol efektny - lepsi bol uz len vo filme Prometheus, volneho pokracovania (predchodcu) Votrelcov. Rovnako sa inspirovali aj hlbokymi tonmi navodzujucu paradnu atmosferu..spomeniete si? :) Novy charakter - "fantomas" grand admiral Thrawn posobi svojim zjavom a kultivovanym prejavom zaujimavo. Potesi tiez, ze odpadlik od Jedi-ov general Baylan Skoll, ma taky vyrovnany a pragmaticky pohlad na svoju ulohu, vzdy ma totiz iritovalo, ak postavy byvali len ciernobiele. Prekvapilo pragmaticke, zdranlivo velkoryse, nakladanie s "vazenkynou", padavankou Sabine. Davala zmysel. :) Btw. pekne mounty na jazdenie - Howler-y myslim. Haluzna "pancierovnik" rasy Noti, pri ktorych zvukovych prejavoch sa zasa tvorcovia jednoznacne "inspirovali" MIMONMI. Vydareny diel a plnokrvne sci-fi-cko s par drobnymi vyhradami. ()

Časť siedma: Sny a šialenstvo (2023) (S01E07) 

Priemerna epizoda s jednou mecikovou saradou "filozofa" Baylan-a s Ahsokou a predlhou nelogickou "potyckou". Ze je "nelogicka" berte s velkou nadsadzkou, toto je SW a teda vacsina je takych. Kazdopadne okrem heroickych uskrnov kladasov sa neudeje nic. Najlepsie to zhodnotil Thrawn, totiz, ze "dobri" stracaju cas. Suhlasim, ako divak som cca polovicu casu epizody stratil meh, od predposlednej epizody som mal rozhodne vecsie ocakavania. Snad budu naplnene tou zaverecnou. ()

Časť ôsma: Jedijka, čarodejnica a vojvodca (2023) (S01E08) 

Hrdinovia, podla tvorcov, museli ist "prednym - hlavnym vchodom" tak, ako sa patri. Naco su tym lodiam silne plazma-dela v takej sile a poctoch? :) Hrdinska saga s ocakavanym koncom a v zavere milucne doznenie kludnych jedi-ov. Cakal som viac. Stevenson si nasiel svoje miesto pri sochach...heh, horkokrvna bloncka pri najazdnikoch, hotova idyla...nedavala vsak zmysel. Je jasne, ze bude rozvijana a dojena v nejakej z buducich serii. Fanikov ma dostatok a zrejme bude i budget. Cajik. ()

Súvisiace novinky

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Reklama

Reklama