Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Bývalá rytierka Jedi Ahsoka Tano vyšetruje novú hrozbu pre zraniteľnú galaxiu. (Disney+)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (8)

Časť prvá: Majster a učnica (2023) (S01E01) 

Príbeh: Ahsoka získava mapu k miestu odpočinku Imperiálneho generála. Je ju nutné rozlúštiť a tak je návšteva starej známej nutná. Prevedenie: Ahsoka je moja obľúbená postava z univerza už od klanových vojen kedy ju trénoval Anakin. Jej hlavná predstaviteľka je úžasná a krásna žena. Čo mi ale vadí, je že je tu tých emancipovaných žien trocha veľa a muži sa objavujú iba v hologramoch alebo ako trtkovia na pozadí. Vec čo mi ale imponuje je, že dostávame hrané postavy z kresleného univerza Rebelov za čo dávam palec hore. Záporáci vyzerajú zatiaľ dosť solídne. Linka Black Jedi je prvý raz na filmovom plátne. Dúfam len, že sa to viac rozbehne a pribudne solídny príbeh. 65% ()

Časť druhá: Ťažké skúšky (2023) (S01E02) 

Príbeh: Ahsoka a Hera sú nasmerované do dokov novej Republiky kde ich ale čaká malé Imperiálne prekvapenie. Sabine sa nehodlá vzdať a bojuje o svoje miesto po boku svojej staronovej majsterky. Uvidíme kam ich dostane Herin lokátor. Prevedenie: O dosť svižnejšie ako prvý diel a prestáva mi aj vadiť, že sa tu formuje nová SpiceGirls skupina nakoľko je kasting vážne dokonalý a ani jedna postava ma vyslovene neirituje. Efekty dotvárajú filmový look a dosť ma to baví. 84% ()

Časť tretia: Čas na odlet (2023) (S01E03) 

Príbeh: Ahsoka a Sabine sa vydávajú za Heriným lokátorom a ten ich privedie do inej galaxie ale bez podpory Novej Republiky, ktorá túto misiu bojkotuje. Zostali tak sami ukryté na neznámej planéte, kde je iba otázkou času kedy ich nájdu Dark Jedi. Prevedenie: Sabine začína asi cítiť, že na ovládnutie Výcviku Jedi treba mať asi aj niečo zdedené a nepôjde to iba tak ľahko. Ahsoka z nej nechce mať rytiera Jedi ale iba svoju padavanku. Vesmírny súboj na úrovni seriálovej časti. 78% ()

Časť štvrtá: Stratení Jediovia (2023) (S01E04) 

Príbeh: Sabine a Ashoka musia čeliť nepriateľom, ktorý už majú v rukách kľúč k nájdeniu Imperiálneho generála Throna. Sabine podľahne nepriateľovi v snahe zachrániť Ezru a Ahsoka sa stretáva so svojím majstrom. Hera aj napriek zákazu prichádza na pomoc svojím priateľkám. Prevedenie: Opäť silne emancipovaná časť ale opäť mi to nevadí nakoľko sa stretávame s veľmi peknými súbojovými choreografiami a celkovo príbeh napreduje a netočí sa v kruhu. 97% ()

Časť piata: Tieň bojovníka (2023) (S01E05) 

Príbeh: Ahsoka čelí démonom svojej minulosti a dostáva poslednú lekciu od svojho majstra Anakina Skywalkera. Zatiaľ Hera a pár republikových pilotov prečesávajú more v snahe nájsť ju. Herina rebélia bude mať ale na Corusante neblahé následky. Prevedenie: Nostalgia z "Klonových vojen" je neuveriteľná. Skoro ako zadok predstaviteľky Hery Sintuly. :) Vidieť Anakina z jeho padavankou je mokrý sen každého ortodoxného fanúšika SW. 85% ()

Časť šiesta: Veľmi, veľmi ďaleko (2023) (S01E06) 

Príbeh: Sabine dostáva svoju možnosť nájsť v nehostinnej krajine Ezru. Thrawn sa snaží naložiť zásoby aby sa dostal preč z planéty a začal svoj inkvizičný boj. Ahsoka sa z papule veľryby dostáva rovno pod paľbu inkvizičných blasterov generála Thrawna. Prevedenie: Iba veľmi ťažko sa mi hľadá kritika. Dostávame primeranú dávku nostalgie, akcie či už vesmírnej alebo tej so svetelným mečom. Už sa teším kam sa posunieme nabudúce. 90% ()

Časť siedma: Sny a šialenstvo (2023) (S01E07) 

Príbeh: Sabine a Ezra sú nútený postaviť sa imperiálnym oddielom pod vedením temnej padavaky. Ahsoka príde v praví čas aby zabránila najhoršiemu. Thrawn ale uskutočňuje svoj nekalí zámer a darí sa mu z planéty uniknúť. Prevedenie: Tento diel by sa dal aj nazvať ako geniálny Ahsokyn príchod alebo geniálny Thrawnov odchod. 77% ()

Časť ôsma: Jedijka, čarodejnica a vojvodca (2023) (S01E08) 

Príbeh: Ahsoka a jej parta sa musí pokúsiť dobiť pevnosť aby zabránili návratu generála Thrawna. Prevedenie: Osobne sa teším z otvoreného konca. Páči sa mi kam sa až seriál dopracoval. Čo sa týka finále tak nadmieru potešili Stormtroopers zombie ako aj súboj Ahsoky z čarodejnicou. Thrawn ešte rozhrá veľkú hru v schválenej druhej sérií. 90% ()

Súvisiace novinky

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Reklama

Reklama