Reklama

Reklama

Vychováni vlky

(seriál)
  • USA Raised by Wolves
Trailer 1
USA, (2020–2022), 14 h 58 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvorcovia:

Aaron Guzikowski
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Sci-fi seriál Vychováni vlky od mistrného vypravěče a filmového tvůrce Ridleyho Scotta pojednává o dvou androidech – Otci a Matce – pověřených výchovou lidských dětí na tajemné panenské planetě. Když začnou náboženské rozdíly ohrožovat soudržnost rozrůstající se kolonie lidí, androidi zjistí, že ovládat lidskou víru je zrádný a obtížný úkol. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (14)

Série 1 (2020) (S01) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! ---Môžu obsahovať stopové prvky SPOILEROV--- Počas úvodných epizód som nad dejom ktorý napredoval slimačím tempom lámal palicu aj ja ale treba povedať že posledná epizóda otvorila množstvo dvier cez ktoré sa seriál môže uberať a tak ostáva dúfať že nakoniec autori otvoria tie správne. Rukopis Ridleyho Scotta je čitateľný, z môjho pohľadu Raised by Wolves nie je seriálom ktorý by mi doslova vyrazil dych (skôr naopak najmä v úvode ma sklamal) ale rozhodne má potenciál stať sa obrovským prekvapením...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra. ()

Raised by Wolves (2020) (S01E01) 

Androidi Matka a Otec sú poslaný s ľudskými embryami na planétu aby ich vychovali. Prvé problémy však nenechajú na seba dlho čakať...našťastie sa však silná emancipovaná ateistická ŽENA (aj keď android) postaví na odpor mužom a pozabíja BIELYCH MUŽOV ktorí uctievejú náboženstvo aby sa ukázalo že najlepšou výchovou detí je tá bez viery. Samozrejme silnou emancipovanou ženou. A aby bolo liberalizmu učinené zadosť úplne postavy sú iba čierne a biele a deti chodia v bezpohlavných, rodovo rovných kostýmoch. Pochopiteľne rovnako tak rodičia. ČIERNY alfasamec a BIELA emancipovaná žena...týmito ironickými komentármi sa síce opakujem, ale je to neskutočne trápne a tak trochu upadne do zabudnutia aj solídne prostredie a dej pod taktovkou Ridleyho Scotta tiež nie je úplnou výhrou. ()

Pentagram (2020) (S01E02) 

Prostredie a hudba zatiaľ na výbornú, dej ktorý sa nehýbe dostatočný...ťažko povedať akým smerom sa bude dej odvíjať, to možno oceniť ale nedá sa povedať že by to bol dych berúci seriál. ()

Virtual Faith (2020) (S01E03) 

Afroamerická alfasamica sebavedomá ŽENA svojim klitorisom zmláti mladého muža pri hádke v tábore, afroamerická alfasamica sebavedomá ŽENA vo výcvikovom tábore mláti BIELEHO mladého muža Caleba a nakoniec sebavedomá Matka ŽENA cez svoje veľké pysky vydáva zvuky, pred ktorými sa schovajú všetci preživší veriaci, predovšetkým BIELY MUŽI...popravde už sa neviem dočkať kedy konečne nastane matriarchát a budem sedieť pred nejakým úradom a protestovať proti rakovine prostaty s transparentom MOJA PROSTATA - MOJA VOĽBA a liberálne sebavedomé mladé ŽENY strávia v práci z posledných 18 víkendových dní 17. Možno potom aj alkoholička Kristína, ktoré slope prvú ligu už nebude môcť donekonečna vyciciavať môjho kolegu a brať peniaze na syna, ktorého za posledných 5n rokov videla trikrát...A netreba zabudnúť že modlitba deti neochránila, to dokázal iba menej sebavedomý ČIERNY alfasamec...čo sa týka deja konečne sme sa niekam pohli, deti sa rozhodli pokúsiť o útek, ktorý im z pochopiteľných dôvodov nevyšiel a zaujímavou je aj sonda do simulácie o bielej neschopnej matke... ()

Nature's Course (2020) (S01E04) 

Vo vesmíre nastáva matriarchát a sebavedomé mladé matky ovládajú svet...čo je v ostrom kontraste s mladými budúcimi sebavedomými matkami vo veku približne 17 rokov, ktoré včera večer komunikovali medzi sebou vo vlaku pred cestou na diskotéku. Ak bude toto ovládať svet tak sme v pekných sračkách, niežeby sme už teraz neboli...Roboti sú dokonalí rodičia, ľudia ktorí uctievajú vieru sú idioti a Campion je vegán, aj takto by sa dala zhrnúť táto epizóda. Samozrejme je to trochu náročnejšie ale podstata tam je. Ostáva dúfať, že zviera ktoré sa v tábore objavilo je dôsledkom evolúcie embryí, ktoré Campion spolu s MATKOU zahodili do jadra planéty aby sa tento zatiaľ nudný, aj keď dobre natočený seriál konečne trochu rozbehol...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra... ()

Infected Memory (2020) (S01E05) 

Politicky korektný bullshit v ktorom je hlavou rodiny MATKA ANDROID (pozor nie IoS) vytvorená chlapom ktorý je do nej zamilovaný ale namiesto toho aby jej vytvoril androida na svoj obraz vytvorí androida černocha aby to politicky korektne prešlo cenzúrou. Rodičia zle vychovávali svoje deti, to zvládnu iba roboti, celý svet skončil v sračkách lebo ľudia v šosi verili a tak svet bude v poriadku lebo androidi veria v to čo im naprogramoval ateista a vegetariáni. Veľa vegetariánov. Plus zadrbať do žalúdkov nejaké hubičky, oženiť sa so stromom bubnovať na bubne a tancovať tanečky. Popri tom vyciciavať sociálny systém štátu nech robí niekto iný...konečne sme sa niekam pohli a v ďalšej epizóde sa snáď dočkáme aj niečoho lepšieho ako rozhovorov androidov v latexe bez prejavu akýchkoľvek emócií...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra... ()

Lost Paradise (2020) (S01E06) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! Keď sa už už zdalo že tých nepochopiteľných krokov je na jednu epizódu už príliš veľa (útok na matku v simulácii v podstate nedával žiaden zmysel pretože ak by na ňu zaútočili preživší všetkými zbraňami vrátane bomby nemala by to prežiť a na druhej strane ak je matka tak silná je nepochopiteľné prečo po svojom prebudení nezabila všetkých naokolo, prirodzene okrem dôvodu že by príbeh nemal ako pokračovať) ale úplný záver dal na všetko zabudnúť a bola to naozaj dych berúca epická scéna a asi prvýkrát v celej epizóde mi bola matka sympatickejšia ako preživší. Uvídime ako ďalej...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra... ()

Faces (2020) (S01E07) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! Ako som spomínal v komentári k štvrtej epizóde dôsledok evolúcie embrií sa evidentne dostaví avšak vyzerá to tak že inak ako som si myslel. Nasvedčuje tomu moment v ktorom Paul nachystal (pravdepodobne jedinú) pascu ktorou otec android v predchádzajúcej epizóde zabije jedného z vojakov. V tejto si Paulova mama s radosťou ukrojí kúsok mäsa z tvora, ktorý sa do pasca chytil. Ak by však všetky dieliky skladačky do seba zapadali tvor by mal byť vlastne mŕtvym vojakom ktorý sa po svojej smrti, chytený do pasce premenil. Tejto teórii nasvedčuje aj moment že tvorovia sa na scéne objavujú až po páde lode Solových veriacich, avšak nevylučujem že mi nejaký dielik príbehu unikol. Matka sa však udržala pri živote a ako spomína vo svojom komentári classic toto zrejme nebude jedinou sériou Raised by Wolves, pretože pomalé tempo ktorým seriál postupuje teraz by muselo v zostávajúcich troch epizódach nabrať poriadne rýchly spád...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra... ()

The Beginning (2020) (S01E10) 

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! Komentár obsahuje SPOILERY...tomuto sa povie chovať si hada na prsiach. Ktovie ako by v otázke potratov po zhliadnutí epizódy postupovali Záborská s Cigánikovou :-D, možno by obe radikálne zmenili svoje názory a prešli by na druhú stranu. Chvíľami som zvažoval že to bude iba za 4* počas letu do jamy, ale iba chvíľu. Skvelý záver ktorý otvoril dvere mnohým možnostiam (z nich asi najlepšou by bol fakt že planéta na ktorej sa nachádzame je vlastne Zemou) a rozhodne môže poskytnúť v druhej sérii podstatne zaujímavejší dej ako v tej prvej...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Ateisticko-náboženská rozprava androidov o tom ako by ľudstvo mohlo prežiť. Android zmenil nielen Championa, ale aj väčšinu dnešných detí a keďže mu pomáha aj iOS máme tu celú generáciu miléniových androidov, ktorí však sú zároveň humanoidi. Je smutné že séria dosiahla svoj strop v 4 epizóde a aj napriek tomu že niekoľko liniek by sa mohlo uberať zaujímavým smerom miestami je to viac prekombinované ako druhá séria Westworldu. Z môjho pohľadu je úplne nevyužitý potenciál tvorov z toxického oceánu a v podstate sme sa príliš ďaleko nedostali, okrem momentu že okrem nesympatickej matky tu máme o to menej sympatickú starú mamu. Či zakopnem aj o tretiu sériu, ak sa jej vôbec dočkáme si povedať netrúfnem. ()

Control (2022) (S02E04) 

Predvídateľný dej, každá relatívne sympatická postava v seriály (Paul, Otec, Marcus...) robí chybné kroky a nič im nevychádza, kým mladá sebavedomá klitorisáčka je opäť na vrchole...keď je to nasilu napchaté ešte aj do scifi seriálu že všetci v čo v niečo veria sú idioti tak ako idioti vyznievajú práve ateisti...ale konečne sa po dvoch úvodných nudných epizódach niečo deje. ()

King (2022) (S02E05) 

Paul to zabil.V skutočnosti sú ateisti najväčší šialenci... ()

Feeding (2022) (S02E07) 

Failov požehnane, chýba Ridley Scott ale treba uznať že Champion nie je jediné dieťa ktoré vychoval andoid a poznačilo ho to. Takých je v dnešnej dobe viac ako dosť, aj keď niektoré vychoval iOS :-D. A pravdou je že sa netreba snažiť všetko v tomto seriály pochopiť, pretože sa to naozaj nedá. ()

Happiness (2022) (S02E08) 

Keď ľudí premôže strach aj ateisti sa modlia k Bohu...človek by neveril že sa autorovi podarí zapracovať do deja nesympatickejšiu postavu ako matka, ale našiel ju. Mohlo to však byť radšej svokra ako stará mama...či dám aj tretiu sériu netuším, ale skôr nie. ()

Súvisiace novinky

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

13.08.2022

Apple TV+ si pro sebe v poslední době ukradlo spoustu velkých talentů a jinak tomu nebude ani na následujícím projektu. U tvorby seriálu Sinking Spring, nové krimi z prostředí města Filadelfie, se… (viac)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (viac)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama