Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvorcovia:

Michael Waldron

Predloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrajú:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

V seriáli Loki od Marvel Studios odohrávajúcom sa po udalostiach filmu Avengers: Endgame nepredvídateľný záporák Loki (Tom Hiddleston) pokračuje vo svojej role boha falošnosti. (Disney+)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (12)

Veľkolepé poslanie (2021) (S01E01) 

Príbeh: Dostávame sa do doby kedy Loki zmizol s Teseractom z centrály Avengers. Dostal sa púšť kde ho našli páni času a obvinili ho, že narušil posvätnú časovú linku a stáva sa tak Variantm, ktorého treba vyresetovať. Avšak jeden z aganetov verí v jeho prínos v prípade oveľa horšom ako je ten jeho. Prevedenie: To, že sa nám pred očami buduje ďalšia vesmírna sila, ktorá má svoje vlastné univerzum, nám jasne hovorí, že Lokiho príbeh to zostávajúce MCU veľmi nezmení a teda je skôr takou jednohubkou ako plnohodnotným sekvelom posúvajúcim dej. To však nič neuberá na atraktivite a dokonalej atmosfére prvého dielu. 75% ()

Variant (2021) (S01E02) 

Príbeh: Mobius stále verí tomu, že mu Loki dokáže pomôcť lebo onen nebezpečný Variant, ktorý je hrozbou pre hlavnú časovú líniu je on sám ale z iného vesmíru. Loki ako vždy vidí na pozadí iba vlastné ciele a je pre ne ochotný urobiť aj nemožné. Prevedenie: Ja nie som celkom stotožnený s týmto hraním sa s časom lebo potom sa nám tu naskýta mnoho scenáristických lapsusov a nevysvetliteľných vecí. To, že sa ich nepriateľ skrýva v katastrofách lebo tam je už dej určený a teda v ňom nemá čo zmeniť je celkom cool ale aj tak nerozumiem prečo sa neprenesú do doby kde vedia, že ten daný Variant bude a nechytia ho alebo ho proste zresetujú pred jeho narodením.... Jednoducho tento Mnohovesmír mi moc nedáva logiku ale inak sa to dobre pozerá a je to celkom napínavé a zaujímavé. 72% ()

Lamentis (2021) (S01E03) 

Príbeh: Loki sa stretáva so svojím ženským prevtelením z iného vesmíru a celkom si padnú do oka. Napriek svojím hádkam sa nakoniec zhodnú, že im ide o to isté a to dostať TVA na kolená samozrejme každý pre niečo iné. Ale najskôr sa musia dostať z planéty, ktorej hrozí záhuba. Prevedenie: Scény z vlaku pobavila. To, že sa Loki dokáže zahľadieť maximálne tak sám do seba sme už vedeli, teda nič nové. Veľmi mi táto romantická odbočka nesadla a radšej yb som bol za plnšiu akciu na úrade TVA. Verím, že sa toho ešte dočkáme... 70% ()

Narušenie nexusu (2021) (S01E04) 

Príbeh: Lokiho love story so svojim vlastným ja naruší nexus a prinúti aj agenta Morbiusa pochybovať o TVA. Odhalenie pánov času je na spadnutie a na pozadí sa odohráva niečo tajomné. Prevedenie:  Konečne sa zauzľovaný príbeh začína rozuzľovať a to štýlom, že to mňa ako diváka neskutočne baví a so záujmom sledujem čo sa stane ďalej. Lokiho ženskú predstaviteľku snáď ani nejde si nezamilovať. 90% ()

Cesta do tajomna (2021) (S01E05) 

Príbeh: Loki pred bránami ničoty zisťuje, že nie je zďaleka tá najhoršia verzia samého seba, v jednom univerze je dokonca krokodíl. Na centrále TVA zatiaľ Loki v ženskej podobe hľadá zdroj moci TVA a odhaliť tak jej tajomstvá. Prevedenie: Minulou časťou už definitívne skončila detektívna atmosféra, ktorá mi tak imponovala ale na druhej strane tu je o dosť viac vtipu a celkom ma zaujíma aj to, kto za tým celým stojí. 90% ()

Na večné časy. Navždy. (2021) (S01E06) 

Príbeh: Sylvie a Loki konečne nájdu osobu, ktorá ťahá za nitky, teraz je iba na nich či jeho príbehu uveria alebo nie. Každopádne TVA to má zrátané a osud sveta je tiež na veľmi tenkom ľade. Prevedenie: Z finálneho záporáka som úprimne sklamaný a z celého vyloženia kariet na stôl som tiež sklamaný. Do toho to Lokiho precitnutie a dôvera. Dávam priemerné hodnotenie iba kvôli predchádzajúcemu good feelingu. 50% ()

Ouroboros (2023) (S02E01) 

Príbeh: Loki sa po odkopnutí od Sylvie vracia do TVA ale musí sa zorientovať nakoľko sa kĺže v čase u minulosti do budúcnosti a súčasnosti. Jediný spôsob ako zabrániť narušeniu vetiev je stabilizovať ich. Mobius ochotný obetovať aj sám seba mu v tom pomôže. Prevedenie: Akcia od prevej minúty a napätie sa dá krájať ak si k tomu pridám ešte tú super atmosféru 60. rokov v TVA tak ide o pre mňa zatiaľ najväčšie Disney prekvapenie roku. Myslím v dobrom lebo v zlom už ich bolo až až. 95% ()

Lámanie Brada (2023) (S02E02) 

Príbeh: TVA sa ku katastrofálnej situácii s hlavnou dejovu linkou postavila ako gestapo a začala rezať vedľajšie časové linky čo spôsobilo genocídu asi miliardy ľudí. Loki a Mobius sa snažia dostať od Brada informácie o polohe Sylvie. Tá sa nevie zmieriť že sa TVA opäť pokúša zničiť jej miesto na hlavnej časovej osi. Prevedenie: Trocha slabší diel ako minulý prevažne spôsobené stratou dynamiky. Príbeh sa začína opäť točiť okolo pána času a evidentne aj zo záhrobia má zosnovaný celkom krutí plán. 90% ()

1893 (2023) (S02E03) 

Príbeh: Hľadanie agentky Remslayerovej privedie Lokiho a Mobiusa k Minútke a aj "Pánovi času", ktorý v tejto vetve ešte nevie o svojej úlohe v TVA. Prevedenie: Celú časť sa Loki a Mobius snažia nájsť agentku a Sylvie si tam len tak priskočí a ide zas robiť svoju zvrátenú spravodlivosť. Celé sa to končí na oko v prospech TVA. Uvidíme čo prinesie ďalšia časť. 78% ()

Srdce TVA (2023) (S02E04) 

Príbeh: TVA sa zmieta v chaose z preťažených časových vlákien. Mobius a Loki priviedli "Toho, kto zostáva" aby za pomoci jeho DNA otvorili dvere k vláknam a pokúsili sa ich stabilizovať. Čo ak tento plán zlyhá? Prevedenie: Po dlhej dobe som hrdý, že som fanúšik Marvelu, to čo v poslednej dobe pľujú do sveta je jeden odpad za druhým ale toto je majsterstuck. Akcia, napätie a emócie zasadené do nostalgického prostredia TVA. 92% ()

Veda/Fikcia (2023) (S02E05) 

Príbeh: Po zničení TVA sa Loki dostáva opäť do šmyku, ktorý sa snaží ovládnuť aby mohol na rozličných dejových linkách nájsť svojich priateľov. Prevedenie: Paradoxne najnudnejšie vyzerajúca časť má v sebe asi najviac z atmosféry a napätia ako celý seriál. Dostávame sa opäť pred bod zlomu, len či to nebude zbytočné. 95% ()

Velké poslání (2023) (S02E06) 

Príbeh: Loki ovládol šmyk a tak sa nekonečne veľa ráz pokúša vrátiť do minulosti aby pomocou lokátora zväčšil rozsah časových krosien. Bude jeho misia úspešná? Prevedenie: Všetko do seba zapadlo vo veľkolepom finále. Najviac sa mi páčil rozhovor Lokiho a "Toho, kto zostáva". Prepletený plán, ktorý vo finále aj tak viedol iba k tomu jednému momentu a Loki sa musí rozhodovať medzi láskou a vesmírom. nakoniec samozrejme zvolí možnosť "C". 98% ()

Súvisiace novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (viac)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (viac)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Reklama

Reklama