Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(12) / Epizódy(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa vecnaAmbra k tomuto seriálu (4)

Frasier (1993) 

Tento seriál mám veľmi rada! Pre jeho plné vychutnanie je dosť podstatné sa dôkladnejšie zoznámiť s jednotlivými charaktermi postáv vrátane psa :-) lebo začiatok je trocha vážnejší, ale ak sa do seriálu vžijete, už ťažko ho nejaký iný sitcom prekoná.  Humor je často ťažený z nesmierne obrovského ega Frasiera a Nilesa, no zároveň je podaný tak sympaticky a inteligentne, že to sa vidí len málokedy a v amerických seriáloch už úplne ojedinele. Naozaj veľký obdiv tvorcom, ktorí dokážu vymyslieť také kvantum vtipných situácii a hlášok a pritom vôbec neskĺznuť do nejakej primitívnosti. Za povšimnutie stojí fakt, že seriál celých 11 sérii nestráca na kvalite, ba dokonca niektoré časti 11 série patria k tomu najlepšiemu. Isteže boli aj slabšie diely, možno mi trocha liezla na nervy Bibi či Daphnina rodina a záver deviatej série by som najradšej vynechala ( spoiler: páčilo by sa mi viac keby sa Roz s Frasierom spolu nikdy nevyspali), ale treba brať do úvahy, že osudy našich postáv sa za takú dobu museli nejakým spôsobom vyvíjať. A taktiež aj časti, ktoré sú viac zamerané na medziľudské vzťahy, či rôzne Frasierove psychické dilemy prekvapujú svojou milou inteligenciou. Páči sa mi tiež, že zápletky v jednotlivých častiach majú zaujímavý náboj a nevyznievajú tak nejako nepravdepodobne a do stratena, ako je tomu napríklad v seriáli Priatelia, v ktorom najmä vedľajšie postavy mali často nereálne správanie. Jediné čo vadí, je opakovaný debilný smiech v pozadí (nehovoriac o tom, že ho púšťajú ledabolo aj do nehumorných úsekov a naopak do niektorých vtipných pasáži nie- to už fakt mohli radšej úplne vynechať)! Vždy keď si chcem oddýchnuť a dobre sa naladiť, pozriem si opäť s chuťou tento klenot medzi seriálmi. Ešte by som rada dodala a vidím, že nie som sama, že slovenský dabing je vynikajúci a je lepší ako našich milých českých bratov. ()

Season 12 (2023) (S12) 

Pretože opäť sledujem Frasiera od úplného začiatku, nedá mi neoceniť ten nápad vytvoriť začiatok tejto najnovšej série ako protipól prvého Frasiera- Dobrý syn-Dobrý otec, kedy Frasier sám ako otec hľadá cestu k synovi. Pretože z tejto poslednej série som však videla iba prvé dva diely, ktoré som zhodnotila, ako celok sa neodvážim hodnotiť. Jednoducho tie začiatky rokov 90-tych boli iba jedny :-) ()

Dobrý otec (2023) (S12E01) 

Prvého Frasiera z tejto série som zapla až s obavami a áno, žiaľ síce stále cítiť prvky Frasiera, ale s príchodom nových postáv už to nie je ono. Chápem, že táto časť je tak trocha spomienkou na nenahraditeľného Johna Mahoneyho, ale záver bol aj na občas sentimentálneho Frasiera príliš zdramatizovaný. Občas sa najde nejaká dobrá hláška najmä vďaka postave profesora, ale neviem si na to zatiaľ zvyknúť, najmä Frasierov syn má správanie až moc odporné a ani trochu vtipné a tá Eve mi tiež neprirástla k srdcu a do sitcomu akým Frasier vždy bol sa mi nehodí. Každopádne pozerať sa to dá, takže uvidíme čo bude ďalej. ()

Stěhování (2023) (S12E02) 

Frasierovho syna Fredericka by som najradšej prefackala a obávam sa, že afektovanosťou Eve sa pokúšajú nahradiť úprimnú a srdečnú Daphne. Frasier je dobrý ako vždy, ale za mňa bohužiaľ zatiaľ ďalej nepozerateľné. Škoda. ()

Reklama

Reklama