Reklama

Reklama

Jay Kogen

Jay Kogen

nar. 03.05.1963 (60 rokov)
Brooklyn, New York City, New York, USA

Zaujímavosti (9)

Simpsonovci - Lisa the Greek (1992)

  • Jay Kogen poznamenal, že epizódy s Lisou a Marge sú "často lepšími epizódami", pretože sú premyslenejšie a majú väčšiu emocionálnu hĺbku. Avšak sú náročnejšie na písanie, pretože sú "menej vtipné". Scenáristi preto rozhodli nahradiť úlohu Marge Homerom, ktorý býva zábavnejší ako Marge. Al Jean komentoval, že pretože má dcéru, epizódy s Homerom a Lisou sú pre neho ľahšie na písanie a "vždy chce na nich pracovať". Rich Moore povedal, že sú jeho obľúbené epizódy na réžiu, pretože: "Dve najopozitnejšie postavy v obsadení nachádzajú nejaký druh spoločného základu... To vždy bolo zaujímavé." (Pat.Ko)

Simpsonovci - Old Money (1991)

  • Safari so zľavou, ktoré Simpsonovci navštívili v epizóde, bolo založený na Lion Country Safari s prejazdom autom, ktorý sa nachádza v Loxahatchee, v okrese Palm Beach na Floride. Toto miesto navštevoval Jay Kogen, keď bol mladší. (Pat.Ko)

Simpsonovci - Bart the Daredevil (1990)

  • Kapitán Lance Murdock je založený na Evelovi Knievelovi. Jay Kogen, Wallace Wolodarsky a mnohí ďalší členovia tímu boli fanúšikmi Knievelových kaskadérskych kúskov. Bartov pokus preletieť cez Springfieldský kaňon je odkazom na Knievelov pokus z roku 1974 preletieť cez Snake River Canyon v Twin Falls, Idaho, pomocou Skycycle X-2. (Pat.Ko)

Scenárista

Herec

Tvorca

Režisér

Hosť

Relácie
2008

The Write Environment

Reklama

Reklama