Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrajú:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (viac)
(ďalšie profesie)

Série(12) / Epizódy(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Diskusia

CHVATALOVA

CHVATALOVA (hodnotenie, recenzie)

Recenze na IMDb mluví za vše. Úplně rozcupovali  nového Frasiera. Naprosto se všemi souhlasím 👍

Uživateľ CHVATALOVA zmazal svoj príspevok.

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

Ano :D Frasier s pollitrákom v ruke aj mňa dosť vykoľajil. Ale v Cheers asi tiež sedával na pive, tak sa len vrátil ku koreňom :))

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

haffen

Ja ešte nie, akosi sa mi do toho nechce, ale nezavrhujem nové diely. Ak sa to niekedy dostane do nejakej našej TV, tak určite si to pozriem.

skipercak

skipercak (hodnotenie, recenzie)

No, nevyzerá to veľmi nádejne. Fakt to pripomína skôr Cheers, ako Frasiera. Ostatné postavy z Frasiera budú určite chýbať. Škoda, že tam nebude Niles. To by úplne stačilo. Seriál bol hlavne o ich vzťahu. No a mne bude chýbať určite aj ten krásny Frasierov byt. To bola ďalšie skvelá postava seriálu. Toto vyzerá dosť slabé. 

 (hodnotenie, recenzie)

AxelWers

úplný suhlas s tým, že Niles tam bol ešte lepší. oni sa ale hlavne dopĺňali. a Martin s Eddiem budú veľmi chýbať.

z tejto upútavky mám ale skôr pocit ako z Cheers. (trochu mi nesedí, že vinár a kávičkár Frasier tu sedí na pive). asi si dám radšej maratón od prvej po cca 8mu sériu. p.s. syn sa mi nezdá vhodne obsadený.

na príspevok reagoval AxelWers

Uživateľ zmazal svoj príspevok.

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

haffen

No... v prípade Frasiera je to celé trochu ináč. Pôvodne mal mať Frasier úplne iný koncept a dokonca to nemal byť ani Frasier. Kelsey Grammer sa v Cheers uchytil tak dobre, že začal uvažovať nad vlastným sitkomom. Bývalých producentov Cheers (Angel, Casey, Lee), ktorí toho času už pracovali na produkcii sesterského seriálu Wings požiadal, aby pre neho vymysleli nejakú show. Grammer aj producenti sa zhodli, že pôjde o úplne novú show, ktorá s Frasierom ani Cheers nebude mať nič spoločné. Grammer mal hrať úlohu akéhosi bohatého vydavateľa, ktorý mal zdravotné problémy a tak si mal najať opatrovateľku. Toto bol pôvodný koncept (ktorý sa neskôr následne rozvinul do úplne inej roviny). Ale do toho vstúpila Paramount Television, ktorá nemienila vrážať čas a peniaze do niečoho nového, lebo Cheers bolo populárne a chceli z toho vyťažiť čo najviac. Tak sa Grammer nechal prehovoriť, že ak chce svoju show, tak to bude spin-off Cheers. Grammer nakoniec súhlasil, ale spolu s producentmi robili všetko pre to, aby nová show pripomínala Cheers čo najmenej. Preto dej nového sitkomu sa presunul na opačný koniec krajiny až do Seattle, aby dej z Cheers (ktorý bol v Bostone) podľa možnosti zasahoval do sitkomu čo najmenej a preto Frasier "dostal" otca (o ktorom sa v Cheers vyjadril, že zomrel) a brata (ktorého nespomínal vôbec). Pokým sa výsledný koncept zrealizoval, množstvo vecí sa ešte pomenilo (Daphne a Roz mali hrať úplne iné herečky (Roz mala hrať Lisa Kudrow, čo je všeobecne známe, že bola horúcou kandidátkou a dodnes sa špekuluje ako by vyzerali Priatelia, keby Kudrow svoju rolu vo Frasierovi dostala)), dej sa mal pôvodne točiť okolo postáv v KACL, ale nakoniec sa rozhodlo že sa bude sústrediť na vzťah otca (Martin) a syna (Frasier) ), dokonca aj pri vybavovaní Café Nervosa si produkcia dávala pozor, aby interiér nepripomínal Cheers. Takže hoci sitkom Frasier vychádza z dejovej línie Cheers, ja osobne by som ho za spin-off ako taký nepovažoval, ale za nový samostatný seriál. V súvislosti s Cheers sa spomína hlavne preto, lebo si to presadila Paramount Television. Pokračovanie Frasiera, čo sa chystá, už priamo vychádza z pôvodného sitkomu, ale keďže množstvo postáv sa tam už neobjaví a podľa všetkého tam bude asi len samotná postava Frasiera Cranea, tak z tohto spin-offu mám trochu obavy. Ale paradox je, že nový Frasier by mal byť vlastne niečo, čo pôvodne Grammer zamýšľal a chcel hrať. Zrejme aj preto uvažuje nad oživením tej postavy. Je evidentné, že v novom Frasierovi podľa všetkého bude ústrednou postavou, čo v pôvodnom Frasierovi nebolo až také jednoznačné, keďže postava Nilesa sa výborne uchytila a priamo konkurovala hlavnej postave.

na príspevok reagoval haffen

 (hodnotenie, recenzie)

oni vazne tocia novu seriu po 20 rokoch? ale bez Martina, Eddieho, Nilesa, Rose či Buldoga to nebude ono..

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

skipercak

Celkovo si myslím, že to bude len výstrel do tmy. Každé filmové dielo, ktoré bolo výborné vo svojej dobe, nikdy nebolo prekonané nejakým reštartom, sequelom alebo čím ešte.

na príspevok reagoval haffen

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

Nové epizódy by boli fajn, ale mám trochu obavy, pôvodný Frasier nastavil latku tak vysoko, že sa bude len ťažko prekonávať.

na príspevok reagoval skipercak

xhc

xhc (hodnotenie, recenzie)

dobry serial, da sa pozerat aj po niekolkych rokoch .. ma svojsky styl, ale na kvalite neubera ...... mimochodom z ceskeho dabingu som bol zhrozeny - pripadal mi,  ze brzdil herecky vykon.. napr. postava sa ocividne rozhorcuje ale v ceskom dabingu je to podane jemne a bez stavy a vtipnu pointu to krcovito udusilo...  odzaciatku som pozeral v slovenskom dabingu a schvalne som si prehraval iste vyhrotene casti v ceskom a tento moj nazor sa mi vzdy potvrdil .....

Hexa

Hexa (hodnotenie, recenzie)

AxelWers: No vidíš, mně se zase nelíbí ten slovenskej dabing. To bylo zas UF pro mě xD

Lochnes009

Lochnes009 (hodnotenie, recenzie)

začiatky sú podla mna aj tak najlepšie :-) od 7 série už nebola taka originalita

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

Pracujem na databáze epizód, ktorá bude obsahovať podrobné popisy všetkých epizód. Pri jednej epizóde zaujímavosti zaberajú viac textu ako samotný popis epizódy :D

Uživateľ zupanic zmazal svoj príspevok.

AxelWers

AxelWers (hodnotenie, recenzie)

morena.jea: dík, časom pribudnú ešte ďalšie veci, ale štátnice ma už tlačia, takže všetko bude skôr až v máji.

D-bont

D-bont (hodnotenie, recenzie)

AW. Gilpinová bola lokálna reportérka, čo robila reportáž o bare Cheers a Mahoney mal zase pre bar zložiť zvučku do rádia.

D-bont

D-bont (hodnotenie, recenzie)

zupanic: Seriál som videl dávno na nemeckých staniciach, potom som si ho kúpil origoš dvd. Ale o veľa dielov som zakopol na youtube...

Reklama

Reklama