Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Tvorcovia:

Tim Miller, Jennifer Yuh

Kamera:

Ken Seng

Hrajú:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenzie používateľa iXtr3m3 k tomuto seriálu (39)

Love, Death & Robots (2019) 

Fantastický projekt, ktorý mal menšinu tých slabších a väčšinu tých lepších a pár fantastických kraťasov. Teším sa na druhú sériu. Prvý seriál, pri ktorom som hodnotil každú epizódu zvlášť, ale to je ak kvôli tomu, že sa nielenže jedná o samostatné príbehy, čo by bolo podobné, ako pri väčšine epizodických seriálov, ale pointou, bolo, že sú to kraťasy, takže osamostatnené príbehy, odlišné spracovaním, dĺžkou, pointou, zameraním, obsadením, všetkým... ()

1. svazek (2019) (S01) 

Vymakaná prvá séria, kde je síce najviac epizód, takže máme tu aj nejakú tú vatu, ale tých dobrých a hlavne tých skvelých je tu ďaleko viac. Takto sa to robí do psej matere a nie ako v Black Mirror. ()

Na Sonnie si nepřijdete (2019) (S01E01) 

Po audiovizuálnej stránke vymakaný masterpiece, po stránke príbehu, perfektná pointa na záver. Pecková úvodná časť. ()

Tři roboti (2019) (S01E02) 

Povedz "terabyte" :) Perfektná satira na život po ľuďoch. Veľmi veľmi trefné vtípky a to jeden za druhým (basketbalka, jedlo, mačka, ...). Vynikajúci úvod s rozšliapnutou lebkou ála Terminátor a ten nástup, wtf, perfektné. :) ()

Svědectví (2019) (S01E03) 

Vizuál fantastický, myslím, že kombinácia určitej formy cellshadingu a živých postáv, wtf pointa tiež dobrá, škoda, že sme nedostali nejaké to "rozuzlenie"... :) ()

Obleky (2019) (S01E04) 

Fantastický kraťas. Okrajovo mi pripomenul prostredie z Bird Box alebo Tiché miesto. Vedel by som si predstaviť celovečerné spracovanie, aj keď len v tejto animovanej podobe. Perfektná akcia, solídna výprava a dokonca aj nejaká tá dramatická vložka. A perfektný otvorený záver. Tak toto hej. ()

Požírač duší (2019) (S01E05) 

Trošku slabšia epizóda, čo bol dôsledok jednak inej audiovizuálnej štylizácie a kvality a jednak dĺžky. Ale inak správne hororové a drsné. ()

Když převzal moc jogurt (2019) (S01E06) 

Satira ako sviňa. Od perfektnosti to delí len príliš malá dĺžka, je to síce kraťas, ale zaslúžil by si viac. ()

Za souhvězdím orla (2019) (S01E07) 

Audiovizuálne orgie, ktoré nemajú v súčasnosti asi konkurenciu. Navyše pokrútená podoba Matrixu v kombinácii s Event Horizonom? Wau. Toto chcem ako celovečerný film, toto nemôže neuspieť. Famózne spracovanie napriek už známej myšlienke. Ešte lepšie ako Sonnie's Edge alebo Suits. ()

Dobrý lov (2019) (S01E08) 

Veľmi pekný mix a prerod z mytológie do steampunku. Toto by si zaslúžilo väčšiu stopáž. ()

Skládka (2019) (S01E09) 

Priemer čo sa týka myšlienky, zaujímavá forma animácie. Jeden zo slabších dielov. ()

Měňavci (2019) (S01E10) 

Pekná variácia na polovičný Underworld, výborná animácia, aj keď na Sonnie's Edge a najmä na Beyond the Aquila Rift sa neťahá, ale obstojná. ()

Pomocná ruka (2019) (S01E11) 

Gravitácia v animovanej podobe. Pekná animácia, ale žiaľ naozaj prikrátke s ultrajednoduchou pointov. V tejto sérii už boli ďaleko lepšie kúsky. ()

Noc ryb (2019) (S01E12) 

Opäť príliš krátke a s minimálnou pointov. Cellshading bol pekný, ale príliš málo obsahu aj na kraťas. ()

Šťastná 13 (2019) (S01E13) 

Veľký rozdiel oproti predchádzajúcim dvom príbehom. Jednak audiovizuálne zasa topka a jednak aj ten príbeh kvôli "pár" minútkam navyše má viac čo do seba. A herci sa na seba podobali, tak fajn. :) ()

Zimova modř (2019) (S01E14) 

Zatiaľ najjednoduchšia grafika z celej série, ale na druhú stranu možno najsilnejšia myšlienka. Pekné. Rozvinúť to do celovečernej melodrámy by nebolo od veci. ()

Mrtvý úhel (2019) (S01E15) 

Maximálna akcia ale v skutočnosti málo obsahu. ()

Doba ledová (2019) (S01E16) 

Zaujímavá "fantázia". Ale toto na viac ako kraťas asi nemá, čo je škoda myšlienky. ()

Tajná válka (2019) (S01E18) 

Dávam za štyri len kvôli tomu, že som nasraný, že takýto námet nikto nepretaví do celovečerného filmu, pritom by to šlo jednoducho viď. u niekoho preceňovaný u mňa nedocenený Overlord. Skvelý gore efekt, vynikajúce. Vedel by som si predstaviť ruskú podobu Wolfensteina. Škoda. Technicky jeden z tých najlepších kúskov celej série, aj keď nie najlepší. Škoda potenciálu. ()

Súvisiace novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (viac)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (viac)

Reklama

Reklama