Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Komédia

Obľúbené seriály (10)

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Môj najobľúbenejší seriál ktorý už asi nič neprekoná. Neviem čo by som mal na ňom vyzdvihnúť nie je tu nič čo by mi vadilo dokonalosť. Jediný seriál ktorý pozerám neustále niekoľko rokov aj reprízy a nikdy ma neomrzí. Za najväčší klad je dabing Homera Simpsona v prvých 12 sériá Vlastimil Bedrna nech povie hocičo je to smiešne, ale ani Vlastimil Zavřel nie je zlý dobrý výber.

Bratstvo neohrozených

Bratstvo neohrozených (2001)

Niečo tak silné a emotívne som jakživ nevidel chcete vidieť seriál na motívy 2 svetovej vojny a máte radi Film Zachránte vojaka Ryana ? Tak by som Neváhal ani sekundu. Tematika 2 svetovej vojny je mi blízka a toto je jeden z ich vrcholov v kinematogriafie .. Ten naturalizmus sa nedá opísať.

Mestečko Twin Peaks

Mestečko Twin Peaks (1990)

Nestáva sa často, že by som sa do nejakého seriálu zapozeral. Na tento audiovizuálny produkt mám hrozne ťažké srdce, keďže ide hlavne o marketing. Pokiaľ má nejaký seriál ohlas od divákov, tak sa v ňom bude pokračovať ďalej, vymyslia sa nové príbehy, natočia sa nové série a tak, a keď už oňho ľudia prestanú mať záujem, tak sa skončí, niekedy aj predčasne. Samozrejme existuje veľa výnimok ale globálne to beriem takto aj keď so mnou málokto bude súhlasiť. A už vôbec sa mi nestáva, že by som sa vrátil k seriálu, ktorý ma odradil po troch epizódach a pilote tak, ako Twin Peaks. Ale dal som mu druhú šancu a som rád, vyplatilo sa. Samozrejme kto nemá rád mystické prvky a Lynchovské, vyslovene svojské, pre bežných konzumentov nepochopiteľné, vsuvky alternatívnych svetov a realít, tak ten tomu veru na chuť nepríde, možno sa mu budú páčiť iba prvé 3 časti, pretože tieto veci v prvých troch epizódach takmer nebadať, takže aj to je jeden z dôvodov. prečo som na seriál zanevrel. Avšak potom sa to rozbehne do takého tempa, že som si takmer každý deň za posledný mesiac pozrel minimálne jednu epizódu, alebo aspoň kúsok načal, nedalo mi to. Pri spätnom čítaní týchto riadkov mám taký pocit, ako keby som sa vám snažil priblížiť nejaké sci-fi s alternatívnymi dimenziami, ale nie je to tak. To je proste David Lynch, rovnako ako celá jeho tvorba!!! Príbeh je zasadený do malého nudného Amerického mestečka. Zo začiatku to má takú jednoduchú klasickú zápletku. Jednu stredoškoláčku chladnokrvne zavraždia, vrah po sebe nenechá žiadnu stopu. Prípad je tak desivý a zamotaný, že vláda pošle na vyriešenie tohoto prípadu do Twin Peaks, agenta FBI. Nápad neohuruje genialitou ani nieje nejako extra nápaditý ale to celé okolo toho, to je ten nosný bod celého seriálu. Nachádzajú sa tu silné a zaujímavé charaktery, ktoré sa medzi sebou vyvíjajú, držia v sebe roky zabudnuté tajomstvá, či už v realite tejto alebo inej. Menia sa časom a integrujú z inými či novými postavami. Ale koncept útleho mestečka sa stále drží, väčšinou sú to takí jednoduchí, dobrosrdeční, zdravo sedliacky ľudia. Takže si ich dokážete obľúbiť veľmi rýchlo. Páčilo sa mi tam aj to, že ani úplne do konca sa o všetkých charakteroch úplne všetko nezistilo. Mám rád také tie rúška tajomstva, ktoré sa nemusia nikdy odkryť a som spokojný. David Lynch ohlásil po 25 rokoch novú sériu Twin Peaks. Takže som úprimne zvedaví či to nepokašle.

Jackass - naprostí šílenci

Jackass - naprostí šílenci (2000)

Kultovka z detstva ktorá ma baví dokonca aj dneska... A to pri primitívnejších reláciách neplatí hádam už inej brainless tv produkcii.

Tenacious D

Tenacious D (1999)

Vynikajúca hudba nedalo mi musel som sa od dua Jack Black a Kyle Gass naučiť na gitare mnoho skladieb . Sú to famózny nadaný hudobníci Kyle je vynikajúci gitarista Jack zase textár tu sa prvý krát stretávam s pojmom Comedy Rock. Epizódy ako The Search for Inspirado, Death of a Dream alebo The Greatest Song in the World sú pre hudobníka ako som ja nezabudnuteľné.