Reklama

Reklama

Akty X

(seriál)
  • Česko Akta X (viac)
Trailer 6
Dráma / Horor / Thriller / Mysteriózny / Sci-Fi / Komédia
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrajú:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(11) / Epizódy(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenzie používateľa Kelly2502 k tomuto seriálu (5)

Kouřící muž (1996) (S04E07) 

Obsahovo neskutočne prepálená epizóda, ktorá pripisuje Cancer manovi jedny z najhorších atentátov v amerických dejinách, alebo napríklad víťazstvo amerického hokejového tímu na zimnej olympiáde z roku 1980. Na druhej strane však dodáva jeho postave neskutočnú hĺbku a dávku ľudskosti, čím z neho pred mnohými rokmi spravila jedného z mojich obľúbených seriálových záporákov. Zároveň považujem voľbu odhaliť jeho pozadie divákom za šťastný krok, pretože mytologické epizódy začínali byť na jedno kopyto a po tejto epizóde sa to s vedomosťami, ktoré divák v tejto časti nadobudne začne znova zamotávať a veci začnú naberať nový smer. ()

Trojúhelník (1998) (S06E03) 

Jeden zo slabších dielov, no o to významnejší v rámci seriálu ako celku, pretože vidíme nie len prvý bozk Muldera a Scully, ale prvýkrát otvorené priznanie toho, že ju Mulder miluje....krásna epizóda. Nádherná. Čakal som jak vymastenec na túto chvíľu takmer pol roka, 5 sérií, ale konečne to prišlo <3 Navyše seriál začína čoraz viac experimentovať s formou, nakoľko sa v mytologických častiach čoraz viac zamotáva do vlastných plotholov a na monster of the week začínajú dochádzať nápady... ()

Poustevníci (2000) (S08E04) 

Po odchode Davida Duchovneho som bol dosť na vážkach či vôbec so seriálom pokračovať, bolo to ale dobré rozhodnutie. John Doggett je plnohodnotnou náhradou za Muldera, ktorý je/bol tvárov X-files a hoci by som Muldera rád videl späť, omnoho radšej než ako náhradu za Doggetta by som ich videl všetkých troch spoločne. Spôsob akým si Robert Patrick prisvojil Doggetta a akú hĺbku mu dal, úplne odlišnú od Mulderovej postavy, a hlavne spôsob akým sa vďaka nemu otočila rola Scullyovej je geniálny. Je to svieže...sviežejšie než šiesta a siedma séria, ktoré už dochádzali s nápadmi a ťažili len z experimentovania s formou. ()

Existence (2001) (S08E21) 

I just love X-files...what can I tell you. ()

Audrey Pauleyová (2002) (S09E11) 

9. séria je utrpením...pomoc...prečo si to robím? ()

Súvisiace novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (viac)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (viac)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (viac)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (viac)

Reklama

Reklama