Reklama

Reklama

Akty X

(seriál)
  • Česko Akta X (viac)
Trailer 6
Dráma / Horor / Thriller / Mysteriózny / Sci-Fi / Komédia
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrajú:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(11) / Epizódy(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenzie používateľa Monicina k tomuto seriálu (15)

Akty X (1993) 

Seriál z mojej mladosti. Nové diely z kategórie "Mythology" boli skôr dostať vo videopožičovniach, než v TV a nemohla som sa dočkať, kedy budú v požičovniach. A cez vyhľadávanie novniek cez internet som sa výrazne zlepšila v angličtine. Prvých 6 sérii bolo skvelých, potom to už bolo slabšie. Dúfam, že sa dočkáme najnovšej 11. série v TV a to čo najskôr. ()

Jedním dechem (1994) (S02E08) 

Nezabudnuteľná scéna Mulder- a ten sviniar odporný fajčiar. To nemalo chybu, i keď ten chlap Muldera ponížil. Ale neskôr mu to Skinner vrátil. ()

Anasaziové (1995) (S02E25) 

U mňa top no.1 spomedzi všetkých mytologických epizód, týka sa to aj dvoch nasledujúcich dielov Požehnaná cesta a Kancelárska spona . ()

Kancelářská spona (1995) (S03E02) 

Nádherná a nezabudnuteľná top scéna z celého seriálu, ako poslal Skinner fajčiara do prd....."Co je to?", "Kopanec do tvojej riti ty bastard". Škoda, že to Mulder so Scullyovou nevideli. ()

Démoni (1997) (S04E23) 

Geniálne. A tá scéna medzi Mulderom a jeho matkou. ()

Podvod II (1997) (S05E02) 

Výborné.Bolo tam mnoho skvelých scén. A najlepšia scéna bola, Mulder pred komisiou, kde chcú vedieť, kto je zradca. Naozaj som si myslela, že zradí Skinnera. A on odhalil sekčného šéfa. A ten výraz na Mulderovej tvári aj na Blevinsovej, a Skinnerovej, to nemalo chybu. ()

Zlá krev (1998) (S05E12) 

Vtipný dej a zápletka, vtipné dialógy. Nemalo to chybu. ()

Jedináček (1999) (S06E12) 

Výborné a napínavé završenie, výborne zahrané postavy, hlavné aj vedľajšie. Dialog medzi Mulderom a jeho "drahým" otcom bol ako vždy skvelý. ()

Počkať, čože? (2018) (S11E04) 

To akože pokus o vtip? Bez komentára... ()

Ghouli (2018) (S11E05) 

Jediné, čo ma tam zaujali boli akčné scény zabijakov v nemocnici a útek o život Jacksona. A scéna na parkovisku - Scullyová so synom. Ináč dej nudný. ()

Mačiatko (2018) (S11E06) 

Téma a zápletka zaujímavé, interakcia medzi agentmi a Skinnerom bola ako vždy výborná. Ale čo ten nedorobený záver??? Nedozvedeli sme sa absolútne nič: prečo syn zabíjal tých ľudí, napr. doktora, kde je jeho otec, nič viac o záhadnom dyme a chemtrails, celé to bolo odfláknuté. Strašná škoda, Skinman je zaujímavá ´ a stále málo prebádaná postava a táto epizóda mohla tento deficit odvrátiť. Skinman tu mal aj málo scén a ten záver.... Nedá sa to kvalitou ani zďaleka porovnať s epizódou Avatar z 3 série, to bola skvelá epizóda. Jediné, čo sa mi tu teraz páčilo bola jasne proklamovaná úcta a rešpekt agentov voči nemu a jeho voči nim. A bolo vyslovené, čo pre neho znamenajú. A ten Kersch je fakt odporný človek a nech sa dá vypchať. ()

Dôverne známy démon (2018) (S11E08) 

Jediná epizóda z 11 série, ktorá stála za niečo. Konečne som sa dočkala príbehu ako za éry starých dobrých Aktov X. ()

Nič netrvá večne (2018) (S11E09) 

Scény nanajvýš nechutné a bohužiaľ bez pointy. A ten pokus akože o vtip mohli tiež vynechať. Duo Mulder-Scullyová v scénach v kostole skvelé. ()

Môj boj IV (2018) (S11E10) 

Pekná záverečná scéna medzi Mulderom a Scullyovou. Výborná scéna medzi Mulderom a CSM, nikdy by som neverila, že do neho nakoniec naozaj strelí, i keď bolo vidieť, že to urobil iba z nutnosti. A Mulder mu to vrátill a dúfam, že už je nadosmrti po ňom. Moc sa mi páčilo, ako Mulder fyzicky zvládol tie akčné scény napriek jeho veku. A páčilo sa mi prostredie dokov, kde to všetko končilo. Ale ináč, slabý odvar toho, na čo sme boli zvyknutý. Čo mi najviac vadí, bolo minimum scén medzi Mulderom a Scullyovou, ktorá tu iba pasívne čakala. A tiež medzi ňou a Williamom. A chýbala mi scéna medzi CSM a Williamom, mám na mysli scénu, kde by CSM vedel, že je to on. A zostalo mnoho nevyjasneného. Čo sa stalo so Skinnerom? Bola Ryesová zradkyňa? Prevezme štafetu po syndikáte niekto ďalší? A bude nové dieťa v bezpečí? Osobne dúfam, že už nikdy neurobia pokračovanie a budeme si pamätať seriál, akým bol v starých dobrých časoch série 1-7. A súhlasím s tým, že to bolo celé také povrchné. ()

Súvisiace novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (viac)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (viac)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (viac)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (viac)

Reklama

Reklama