Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 3
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvorcovia:

Tony Gilroy

Hrajú:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(24)

V dobe poznačenej nebezpečenstvom, klamstvami a intrigami si Cassian Andor uvedomí, že bojovať proti tyranii Galaktického impéria má zmysel. Vydá sa na cestu, ktorá z neho urobí hrdinu Povstania. (Disney+)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (11)

Andor (2022) 

Absolútne iný štýl rozprávania zo sveta SW než sme zvyknutí, menej rozprávkové, viac zrnité a zablatene. Je to vojna a musíte sa zmieriť s tým, že niektorí padnú za revolúciu, nesmiete ostať stáť, lebo niekto iný zomrie kvôli vám. Prison break a odpor voči tyranii, odkazy zosnulých rodičov pre potomkov, epické reči pri zrode revolúcie, vidieť vyšší celok. ()

Season 1 (2022) (S01) 

Absolútne iný štýl rozprávania zo sveta SW než sme zvyknutí, menej rozprávkové, viac zrnité a zablatene. Je to vojna a musíte sa zmieriť s tým, že niektorí padnú za revolúciu, nesmiete ostať stáť, lebo niekto iný zomrie kvôli vám. Prison break a odpor voči tyranii, odkazy zosnulých rodičov pre potomkov, epické reči pri zrode revolúcie, vidieť vyšší celok. ()

Kassa (2022) (S01E01) 

No dobre, veľa sa tu toho na úvod nestalo a zapamataniahodne scény taktiež nič. Má to jasne iný spád aj drive ako mandalorian,.menej rozprávkové, viac realistické. Rád vidím Diega po dlhom čase, v Narcos Mexico som si ho obľúbil ()

Zúčtovanie (2022) (S01E03) 

Predčasné Finále po dvoch priemerných epizódach. Najslabším článkom sú Flashbacky detí divochov z detstva a ich stret s high tech posádkou stroskotanej lode. Topkou je spackany záťah v pomere 1 rebel ku 12 členom security tímu. Toto sa nedalo pokaziť, až kým sa to nepokazilo celé. Tak trochu v štýle black hawk Down, kde sa celá jednotka ocitne v strede nepriateľov ktorí sa hneď aktivizujú proti prítomnosti neželaných jednotiek. Proste Učebnicový príklad zlyhania. Za to určite 5/5, tá atmosféra sa dala krájať. A potom utíchli údery kladiva o kov a začal lov. ()

Sekera zapomene (2022) (S01E05) 

Vyzerá že celá séria je založená na vzorci filler filler finále. Možno by to lepšie sedelo ako tri 90min filmy jednotka dvojka a trojka ()

Oko (2022) (S01E06) 

Jednoznačne explozívne finále. Jeden top je vizuálny a to je miestny roj meteoritov ktorý láka rôzne kmene k veľkej púti. Spektakulárne vesmírne divadlo bolo ozaj dychberuce. Druhou topkou finále je prierez celého záťahu krok po kroku a celý čas vidíme prepad z prvej ruky. Každý tím má v pláne svoje miesto a kto zlyhá tak vystaví do nebezpečenstva zvyšok odboja. Stávky sú vysoké, ide o život a o 80 mega. Vidíme aké pevné nervy musia aktéri mať a aké rôzne nepredvídateľné udalosti sa udejú. Treba ísť ale podľa plánu a ak do toho dajú všetko tak môžu zvíťaziť. Unless, je to veľký balík prachov aj na nejedného rebela. ()

Vyhlásenie vojny (2022) (S01E07) 

Ked si len tak idete po ulici a dostanete sa na monster proces a za pár minút ste nahodne odsúdený v trestaneckej kolónií. That escalated quickly. Pripomína mi to handmaid's tale kde režim tiež vedel konať precízne chladnokrvne a ako na bežiacom páse. ()

Narkina (2022) (S01E08) 

Kasian sa dostáva do trestaneckej kolónie medzi práce schopných. Prierez celým systémom basy z budúcnosti je neuveriteľne prepracovaný a pripomína tretiu ríšu v roku 3000. Predpokladám že väzni vyrábajú súčiastky do hviezdy smrti. ()

Jedna cesta von (2022) (S01E10) 

Aký universe taký prison break. Je to väčšina nálož ako finále nejakého väzenského seriálu. ()

Dcéry Ferrixu (2022) (S01E11) 

Off-screen smrť postavy je veľmi zvláštna, človek by až neveril že je skutočne preč. Palec Hore pre Luthena a jeho pilotovanie. ()

Rix Road (2022) (S01E12) 

Dokonalý pohľad na revolúciu a jej prvú iskru. Vlastne, ono to už iskrilo hodne, ale až keď príde na prvé údery kladiva na podkovu a posmrtný odkaz revolúcie, tak začína wildfire. Všetky linky sa samozrejme spájajú do jedného veľkolepého grand finále. A nezabudnite na potitulkovu scénu - potvrdila sa mi predpoveď z predošlých časti 🙂 ()

Súvisiace novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (viac)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Reklama

Reklama