Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jazero Lake Placid je vyhľadávanou turistickou oblasťou, pre dravcov je to však revír, ktorý musia chrániť, a z ktorého musia odstrániť všetkých konkurentov. Keď sa niekoľko turistov stane obeťou neznámeho ľudožrúta, je povolaná na pomoc skupina ľudí, ktorá ho má zneškodniť. Nebude to však jednoduché, pretože každý z nich je úplne iný - Kelly Scottová je paleontologička, ktorá má ale z prírody strach a svojho prvého výjazdu do terénu sa skutočne hrozí. Jej odpor k otvoreným priestorom rozčuľuje ochrancu zvierat Jacka Wellsa, ktorý by sa najradšej obišiel bez jej "pomoci". Tretím v partii je miestny šerif, ktorý chce netvora za každú cenu nájsť a zneškodniť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (232)

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Jediný díl s příhodným hodnocením, jediný, který ale natěšenému divákovi, toužícímu po pořádných jatkách v zubech prehistorického predátora, příliš mnoho neposkytne. Můžeme se pokochat v trochu horší kvalitě aljašskou divočinu a na konci se snad dočkáme alespoň pohledu na zmiňované monstrum. Sice se další díly série objevují v hrozivých hodnotách, CGI už je dost lámané přes koleno, ale v rámci vyvražďovačky stupidních postav i stejně stupidních herců mně osobně následující tři díly vystačily. Ke crossoveru s Anakondou se ale již raději vyjadřovat nebudu. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Podařená komedie, skoro kult pro mne, řekl bych. Pár citátů : Ale on mi nic neudělal. Protože právě sežral krávu, vole !! Tak znova se zeptám, kde máte manžela !!! Sežralo ho něco ? Tak jsem vám ho chytil...helikoptérou. Tajemné, veselé, obsazené spoustou dobrých herců, jen si sednout a sledovat. Ale jak tak koukám na ta hodnocení, jsem jeden z mála co tomu dá plný počet....ale já se opravdu u tohoto filmu bavím a ještě ho několikrát uvidím. ()

Reklama

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Od tvůrce seriálů Ally McBealová či Picket Fences Davida E. Kelleyho (scénář) se opravdu nedal očekávat tradiční "monster movie". Postavy jakoby vypadly právě z těchto seriálů. Myslím, že to mohla být ještě větší legrace, ale i tak se člověk dost zasměje. Do kina bych na to nešel, ale v telce je to pohoda. :o) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Netradične komediálne pojatý horor o krokodílovi, ktorý terorizuje malé mestečko. Film sa vyhýba klišé o starostovi, ktorý by situáciu bral na ľahkú váhu a podobným otrepaným veciam. Vďaka krátkej stopáži sa hneď ide na vec a aj kompetentný celkom rýchlo začnú jednať a rozpúta sa lov na krokodíla. Nejak extra napínavý film nie je, ale hlavným kladom je množstvo komických postáv, ktoré sa medzi sebou neustále pošťuchujú. V tomto smere sú najlepší šerif Brendan Gleeson a bohatý expert na krokodílov Oliver Platt. Oko poteší nádherná a panovačná Bridget Fonda a celému to šéfuje charizmatický Bill Pullman. Vďaka krátkej stopáži nie je čas poriadne rozbehnúť ani romantickú líniu, ktorá je len naznačená. Ale aspoň film nenudí. Po technickej stránke to je stále v pohode akceptovateľné. Krokodíl je síce očividne digitálny, ale miestami vyzerá celkom pôsobivo. Pridať 20 minút na príbehu, popracovať trochu na napínavých scénach, možno pridať trochu viac gore scén a bola by to pecka. Takto je to ale príjemná jednohubka, ktorú som videl už aspoň 5 krát a rozhodne nie naposledy. 7/10. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Je to slabý horor. Zajímavé však je, že disponuje velmi kvalitními triky a je záhadou, proč se právě vyplácaly na takovou nedomrlou kravinu. Steve Miner je z formy a podle toho film vypadá. Herci asi nečetli scénář, protože jinak si nedovedu vysvětlit účast Billa Pullmana, Bridget Fonda nebo Olivera Platta. Výsledek je ovšem zoufalý. Jak už jsem uvedl, jsou zde dvě, po technické stránce velmi dobře zvládnuté hororové scény. Jinak je to bída. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (17)

  • Hector v jednom momente žartuje, že krokodíla spláchol do záchoda nejaký idiot v Hongkongu, čo je odkaz na film Aligátor (1980), v ktorom chlap spláchne mláďa aligátora do záchoda a vyrastie z neho v kanalizácii monštrum. (Arsenal83)
  • „Veľká zbraň“ šerifa Keougha (Brendan Gleeson) bola falošná zbraň vyrobená špeciálne ako rekvizita pre tento film. Dokonca jej dali falošné meno a nazvali ju „Jednotka vzdušných zariadení pre prednú oblasť s nízkou hmotnosťou“, čo je samo o sebe paródia na vojenský žargón. (Arsenal83)

Reklama

Reklama