Reklama

Reklama

Krokodíl: Návrat do krvavej lagúny

  • Česko Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (viac)
Trailer

V srdci překrásné australské divočiny číhá na skupinku vystrašených turistů nebezpečný predátor. Pokojná výletní plavba se nečekaně změní v boj o život. Turisté v čele s mladou kapitánkou lodi a charismatickým novinářem uvíznou na malém ostrůvku uprostřed řeky. S nocí přichází příliv a stoupající hladina vody snižuje šance na přežití. Vlézt do vody znamená jistou smrt. Zápas s časem a strachem, z toho, co čeká pod hladinou, vede skupinu k zoufalým pokusům dostat se bezpečně na vzdálený břeh řeky. Ne všem se to ale podaří. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (283)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Nudné béčko bez špetky atmosféry a pořádného napětí. Greg McLean chtěl celý film zřejmě vystavit na atmosféře a rádoby psychologií hlavních postav. Ani jedno z toho ovšem vůbec nefunguje i přes slušné výkony Radhy Mitchell a Michella Vartana jsem se o ně nezajímal ani chvilku. Jediné co se tak dá bez problémů pochválit je výborná kamera a prostředí, ve kterém se lidé a otřesně digitální krokodýl pohybují. Ovšem Vartan a Mitchlell by si zasloužili hrát v mnohem lepších filmech. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Když pominu, že jsou všechny tyhle horory se zvířecíma potvorama střižené podle jednoho (osvědčeného) mustru a nedokážou ničím překvapit, patří "Rogue" mezi povedenější kousky. Krokodýl je, pravda, poněkud přerostlý a má notně nadprůměrný apetýt, ale nedisponuje nadměrnou inteligencí. Prostě jen velký zubatý krokouš, pořádně nasraný, že se mu tůristi špacírují v revíru - kdo by se mu divil... Moc hezky se koukalo na krajinu, obsazení bylo snesitelné, akorát jsem čekala trochu drastičtější bodycount. Vytkla bych imho nerealistické pohyby krokodýla v doupěti - šoupal se jak po obrně, jako by neměl zadní nohy - a celkově závěrečná dvacetiminutovka byla jedno gigantické "WTF?!" Nicméně neusnula jsem, nenudila jsem se, takže mírný nadprůměr si film dle mého názoru zaslouží. 61% ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Přece jen o něco lepší film než Krvavá laguna. Krokodýl zde je neuvěřitelný macek a jedná o krajně nebezpečné zvířátko. Hrají zde známí herci, takže i z tohoto hlediska spokojenost. Závěrečné scény jsou chuťovkou na nervy a začáteční klid před bouří taky ujde. Zkrátka povedený filmík a v žánru Animal Horor se jedná o to nej co bylo za posleních pár let natočeno, přesto od Čelistí je tohle na hony vzdáleno. 50% ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

dávam veľmi silné tri, možno by ma to nadchlo viac, keby som sa na to nebol aj vďaka vysokým hodnoteniam a skvelým kometárom tu na čsfd (i napriek tomu, že to má pod 60%, užívatelia, na ktorých radu dám, to hodnotili veľmi pozitívne a už sa mi viackrát potvrdilo, že nie vždy percentuálna úspešnosť filmu odráža jeho skutočnú kvalitu) tešil tak veľmi, že som si dokonca kúpil originál DVD. jedná sa i napriek tomu o veľmi dobre spracovaný thriller s krokodílou tematikou (pozor: nejedná sa o horor, i keď to má pár ľakačiek a trochu gore) s realistickou výpravou a hereckými výkonmi, pekno radhou, úžasnou prírodou a na to, že je digitálny, tak celkom slušným croc-om. film v slovenskom distribučnom názve odkazuje na iný austrálsky krokodíli snímok "Krvavá lagúna", aj keď s ním nemá nič spoločné, iba ak to, že oboje majú podobnú premisu a veľkého krokodýla v hlavnej úlohe.osobme sa mi však trochu komornejšia, no viac nervy drásajúca "Krvavá lagúna" páčila viac. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Maso! Filmy ako tento pozerám pre pobavenie. Očakávam pozerateľné ksichty, jeden-dva pohľady na vydarené poprsie a čo najviac gore. Náznak atmosféry a nadhľad sú vítané, no v rámci mojich nárokov na žáner nevyžadované. Ohodnotím dvoma*, ale som spokojný. Tento film o krokodílovi je však úplne iná liga. Vlastne nie - tento film je úplne iná liga a jeho hlavný hrdina (mám na mysli toho s obrovskou papuľou) dvakrát toľko. Kde iní nevedia často vykresliť ani len trochu uveriteľné postavy, tam McLean hádže natoľko prirodzené povahy, že ste na tej palube výletnej lode spolu s nimi a každou z nich. Tu Rogue nezaostáva ani za Snyderovým Dawn Of Dead. Ich zdesenie, paralizujúci strach, zrútenia sa aj odhodlania, to všetko plynule prechádza na diváka a lomcuje ním jedna radosť; každý moment každej z postáv je aj jeho momentom. Samostatnú kapitolu potom tvorí sám Jeho Veličenstvo Krokodýl, ktorý desí od prvého zavlnenia sa na hladine až po neopakovateľné finále v jeho... nie, túto grandióznosť nebudem prezrádzať, zíral som akoby som mal gule v čelustiach a čuduj sa svete - vytešoval ako malý! ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (9)

  • Mia Wasikowska si během jednoho dne natáčení přivodila úpal. (Cheeker)
  • Film byl natáčen v Národním Parku Kakadu a Katherině Rokli v Národním Parku Nitmiluk v australském Severním Teritoriu a částečně v Gilderoy ve Victorii, v Údolí Yarra. (Pod)

Reklama

Reklama