Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa IZFNP k tomuto seriálu (8)

Mandalorián (2019) 

Retro Firefly feeling, výborný Mando, najviac super Baby Yoda (tv postava roku 2019) a vďačný 30-40minútový formát plný malých dobrodružstiev, v rámci ktorých sa umne dotvárajú postavy a pomaly posúva dej... Z týchto, no i z mnoha ďalších dôvodov sa mi Mandalorian páčil spomedzi noviniek roku 2019 najviac a v roku 2020 s druhou sériou začal bez váhania ašpirovať na mojich all-time TOP10. Na rozdiel od väčšiny oceňujem i ten oldschoolový formát malých jednoepizódnych dobrodružstiev, ktoré ukazujú svet a postavy, do ktorých sa zamilovali milióny fanúšikov po celom svete. Užívam si všetko, naprosto všetko na tomto seriáli, od hudobne výrazného motívu až po titulkové concept arts. Jedná sa o prvotriednu sci-fi western adventure, takže to, že si na tie zásadné momenty počkám, mi vôbec nevadí - pretože keď prídu, ich sila ma strhne. Myslím, že celý tento projekt je hlavne o ceste, nie o cieli, a že je na fanúšikovi si vybrať, či si ho užije alebo nie. ()

Season 1 (2019) (S01) 

Oldschool Firefly feeling, výborný Mando, najviac super Baby Yoda (tv postava roku) a vďačný 30minútový formát plný malých dobrodružstiev, v rámci ktorých sa umne dotvárajú postavy. Z týchto, no i z mnoha ďalších dôvodov je mi Mandalorian spomedzi noviniek roku najmilejší. Prvá séria si ma rozhodne získala, seriál si vďaka nej pripisujem na zoznam mojich aktuálne bežiacich "most beloved". ()

Season 2 (2020) (S02) 

Favreau a Filoni sú seriálovými osobnosťami roka a Mandalorian je fanúšikovskou udalosťou desaťročia. Už po prvej sérii som hovorila, že seriál je presne to, čo od látky chcem, a druhá séria ma len utvrdila v tom, že tento starwarsovský kúsok je pre mňa najzábavnejší aktuálne bežiaci seriál a keď to tak pôjde ďalej, rada si ho pridám do svojho TOP10 listu. Každá epizóda bola jazda, ktorú som si užila, a fanúšikovský servis tu dosahuje vesmírnych výšin, neskĺzávajúc pri tom do ohranosti ani podliezavosti. Toto je projekt, ktorý má srdce, a ktorý ocenia nielen skalní (ku ktorým sa sama neradím). Myslím, že spokojní sú napokon aj tí, čo na začiatku série pindali na "neposúvanie sa v deji". Ja patrím k tým, ktorí to chalanom žrali bez hanby celú dobu, s obrovským zaľúbením do sveta i jeho postáv, v pohode ingorujúc občasné hlúpejšie momenty (v posledných dvoch epizódach bolo skutočne pár takých, ale who cares?). Scény, ako keď si dá Pedro Pascal po celej sérii konečne dole helmu, keď sa Baby Yoda napojí na Force, alebo keď sa objaví vy-viete-kto - to už mám čistý záchvat fangirlingu. Do toho vymazlený vizuál, super výprava, kostými, efekty, maskérska a kaskadérska práca, hudobne výrazný motív a ešte raz TO OBROVSKÉ ÚPRIMNÉ SRDIEČKO všetkých zúčastnených... This is the way. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Pre mňa seriálová udalosť roka. V prvej sérii som sa do Mandaloriana zamilovala, pre jeho retro feeling a epizódne dobrodružstvá, vďaka ktorým sme len spoznali postavy a mnohé planéty a druhy. Z tohto seriálu mám jednoducho čistú fanúškovskú radosť. Teším sa, že druhá séria pokračuje vo svojej sci-fi western jazde, pridáva vymakaný vizuál a pár minút stopáže, a že opäť netlačí na pílu s posunom v príbehu. Neviem ako ostatní, ale ja sa nikam neponáhľam :) ()

Kapitola 10: Pasažier (2020) (S02E02) 

Chápem tých, čo chcú silný príbeh a nie tieto malé dobrodružstvá, no ja musím povedať, že presne tieto retro mini dobrodružstvá sú to, čo od Mandaloriana čakám a čo na ňom milujem. Sme ešte len na druhom diele a jedná sa o prvotriednu sci-fi western adventure, takže to, že si na tie zásadné momenty počkám, mi vôbec nevadí. Myslím, že celý tento projekt je hlavne o ceste, nie o cieli, a že je na fanúšikoch si vybrať, či si ho užijú alebo nie. ()

Kapitola 12: Infiltrácia (2020) (S02E04) 

Neviem prečo, ale Kapitola 12 mi zatiaľ prišla najslabšia z druhej série. Stále je tam plno super akčných scén a tentokrát i dosť humoru, ale nejak som nebola pri pozeraní "invested" tak, ako som zvyknutá. ()

Kapitola 15: Presvedčenie (2020) (S02E07) 

Mad Max po starwarsovsku, skvelé. Áno, niektoré momenty šušťali papierom a koniec mi prišiel asi príliš dramatický, ale inak to bola úžasná jazda. Scéna s trojicou pri stole - tlieskam. Ten posledný diel si strašne vychutnám. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Chalani, well done. Tento diel je wet dream všetkých skalných a to obrovské srdce, ktoré doňho tvorcovia dali, a ktoré bolo cítiť z celej série, sa tu zhmotnilo do epizódy, ktorú budú fanúšikovia ešte dlhú dobu ospevovať. Ďakujem za to. ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama