Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci triler nakrútený podľa rovnomenného svetoznámeho bestselleru z pera Dana Browna, ktorý je po Anjeloch a démonoch, Da Vinciho kóde a Stratenom symbole už štvrtou časťou slávnej knižnej série. Profesor Robert Langdon sa zobudí na nemocničnom lôžku vo Florencii a nepamätá si nič, čo sa odohralo za posledných niekoľko dní. Jeho život je v ohrození a všetko závisí od toho, či dokáže rozlúštiť najťažšiu hádanku svojho života. (Itafilm)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (671)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Od úvodu v rýchlom tempe, pričom štruktúra príbehu opätovne spĺňa kritériá tajomna. Bohužiaľ, samotný scenár sa nevyhol určitým prapodivným prvkom, ako nevysvetliteľným náhodám či rozhodnutiam osôb, vďaka ktorým vývoj deja stráca na logike. Tak či onak, snímok v rámci možnosti baví, zbehne pomerne rýchlo, takže z môjho pohľadu sa mimoriadne sklamanie nekoná. Každopádne, "Inferno" je najslabšia časť z trilógie ... ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z filmov, ktorý si (podľa anotácie aj podľa rečí hlavných hrdinov) zamieňa protichodné pojmy „zachrániť svet“ a „zachrániť ľudstvo“. Pretože zachrániť ľudstvo znamená zničiť svet, a tu sa zachraňuje ľudstvo. Svojim spôsobom bol Bertrand Zobrist fascinujúci, hoci jeho finálne riešenie nepovažujem za akceptovateľné (aspoň vo filmovej podobe nie - v knižnej to bolo inak). Jeho prvšie, menej radikálne návrhy sa spomenú len okrajovo a zapadnú v deji. Vo výsledku je to len také strašenie depopulačnou agendou, ktorá v skutočnosti neexistuje. ()

Reklama

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Skrz naskrz průjemný pokračování dvou lepších dílů, kde Tomík zase jednou letí zprasit ééé spasit svět, cestou necestou, polem nepolem řeší hádanky za vydatný pomoci sexy FelaceTy a k tomu jako bonus trpí částečnou ztrátou paměti. Jak už to v těchto snímkách bejvá, zase s ním chce někdo vyjebat a někdo naopak nastavuje...pomocnou ruku...aby s ním následně mohl vyjebat. Takže nic novýho pod sluncem nás nečeká, na knížku se to nečape ani omylem a film z hlavy vyšumí tak rychle, až je to záhadný (jako fakt, viděla jsem to včera a dnes pátrám v paměti jak to vlastně bylo) . Z vedlejších postav mě naprosto iritovala (tj slušně napsáno SRALA) ta policajtka s držkou buldoka, co vypadala, že má permanentně krámy a naopak mi sedl džentlmen co lidi krásně zabíjel zezadu nožem do krčku. Sice měl bulvy dvacet čísel před zbytkem obličeje a já dumala, jestli by si neměl povolit gumičku, ale jinak byl v cajku. Konec dopadne strašně nečekaně - Tomík zachrání svět - a já to už znova vidět nepotřebuju. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Strašne, ale strašne hlúpy a naivný film, režiséra Howarda, ktorý opäť spolupracuje s Tomom Hanksom, pričom ten by sa mal držať, čo najďalej od tvorcu Čistej duše, skôr by som mu odporučil ísť smerom k Bobovi Zemeckisovi, či typu Clinta Eastwooda, lebo podotýkam, že Hanks je dobrý herec, ale ak je dementný scenár, tak ani on s výsledným pocitom debilného filmu, bohužiaľ, nič neurobí... Jedine, ako tak, čo ma celkom interesovalo, sú Hanksové apokalyptické flashbacky z úvod snímku, v ktorých sa miesi výborný strih a presvedčivé obrazy hrôzy, inak Bob Langdon stále behá po rôznych kultúrnych pamiatkach v Taliansku, ako zvyčajne, spriatelí sa s doktorkou, ktorá mu zachráni život, a k tomu je veľmi dôveryhodný... a samozrejme v pätách má nebezpečné živly, i rysuje sa nepredvídateľná zrada, už som to spomenul, že je extrémne naivný. Bude mať plné ruky práce, aby zabránil ďalšej „Čiernej smrti” , ktorú chcú rozpútať fanatici, dúfajúci v zachránení populácie na planéte, nazývanej Zem... , ktorá sa má prudko v budúcnosti navýšiť. Jednoznačne, najslabší diel, z trilógie, nevravím, že Ron Howard, je zlý režisér, ale nemá toľko zaujímavostí zo svojho portfólia, ktoré by som si ja, osobne pripomínal. V tomto filme je toľko blbých postáv, až to snáď, ani nie je možné. Musím povedať, že je to tak ! OMYL, ktorý ani nemal vzniknúť... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Som zvyknutý odvádzať lepšiu robotu. Ale Talianom to bude stačiť.“ Fraška. Plusy: turistické atrakcie Talianska a asi dve tri scény. Mínusy? Všetko ostatné. Vrátane scenára. Ten je ale natoľko zlý a obsahuje toľko kreténskych twistov (bomby na dverách nemocnice), až snímka vďaka nemu dosahuje vysokú mieru WTF a to je svojím spôsobom zábavné. Opakujem a zdôrazňujem - svojím spôsobom! V niektorých scénach to dokonca pripomína Fincherovu Hru (!!!). Zaujal ma mimoriadne rafinovaný útek pred nepriateľom: opriem bicykel o stenu a pomocou jeho sedačky preskočím plot. Ale zaujalo ma tiež jemné buchnutie hasiacim prístrojom a vcelku početné momenty, kedy sa na mieste plnom civilov diali zvláštne veci a všetci naokolo sa tvárili, že sa nič nedeje. Tomu poviem "komparz si zachoval pokerovú tvár". Tom Hanks je strašný, strašný, strašný. Strašná je však i nepochopiteľne céčkarská réžia Rona Howarda, ktorého som síce až na výnimky nikdy príliš nemusel, ale takáto blbá réžia prekvapila aj mňa. Film po vizuálnej stránke (až na pár talianskych lokácií) pôsobí až ako televízne béčko. Je pravda, že to celé stálo vraj „len“ 75 miliónov, ale poznám machrov, čo by za 20 miliónov nakrútili omračujúcu pecku. A Ron Howard nakrútil toto. Samotná zápletka je príjemne kontroverzná a má niečo do seba (riešenie celosvetovej preľudnenosti), avšak vo filme je to využité len málo, až takmer vôbec. Za toto pôjde môj inak milovaný David Koepp na 100% do pekla. Najradšej by som dal 1*, ale proste to bola taká blbosť, že som sa až bavil. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (19)

  • Na nakrútenie Langdonovej vízie pekla bolo použitých 9000 litrov falošnej cukrovej krvi. (Zdroj: ITAfilm)
  • Počas jeho pobytu vo Florencii obdaroval Rona Howarda florentský starosta kľúčmi od mesta. V starodávnych časoch, keď boli mestá v Európe ešte obohnané hradbami, dostávali vzácne návštevy ako gesto dôvery a láskavosti práve tento dar. (Zdroj: ITAfilm)
  • Po víziach Roberta Langdona (Tom Hanks) v Palazzo Vecchio, si menovaný škriabe krk najskôr s rukou na saku, po strihu ju má pod sakom a neskôr znovu na saku. (Astonko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (viac)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (viac)

Reklama

Reklama